Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mevlânâ dünyayı da cezbediyor

Birleşmiş Milletlerde, Mevlânâ Celâleddin Rumî’nin doğumunun 800. yılı dolayısıyla düzenlenen faaliyetler kapsamında bir film gösterisi yapıldı. Kanadalı oyuncu, film senaristi ve yapımcısı Tina Petrova’nın Mevlânâ ve felsefesiyle tanışmasının trajik hikâyesini belgesel tarzda anlattığı filminin gösteriminden önce Mevlânâ’nın şiirlerini ve felsefesini anlatan konuşmalar yapıldı.


MEDYA YANLIŞ YAPIYOR

Medyanın terör haberleri konusunda izlediği yolun yanlış olduğunu vurgulayan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi P

Derin ilişkiler

Ümraniye’deki bir gecekonduda ele geçirilen el bombaları, TNT kalıpları ve fünyeler soru işaretlerine yol açtı. Bombaların Kuvayi Milliye Derneği İsta


  ‘Çete’ye uyuşturucu ticareti iddiası

“Şemdinli iddianamesi”nde adı geçen PKK itirafçısı Orhan Tekin’in “uyuşturucu çetesi lideri olduğu” iddiasıyla yargılanmasına başlandı.


  Hrant Dink’e beraat!

Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos gazetesi önünde öldürülen Hrant Dink hakkında “Türklüğü aşağılamak ve adlî yargıyı etkilemeye teşebbüs” suçundan Şişli Adliyesinde görülen iki dâvâda, beraat kararı verildi.


  Uzun tatil başlıyor

İlköğretim ve ortaöğretim okulları, yarın 3 ay sürecek yaz tatiline girecek. Okulöncesi eğitimdeki 640 bin 849 öğrenci, ilköğretim okullarındaki 10 milyon 849 bin öğrenci ile liselerdeki 3 milyon 386 bin öğrenci, 2006-2007 eğitim-öğretim yılının başlayacağı 17 Eylüle kadar tatil yapacaklar.


  Yasaklı ÖSS Pazar günü

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), 17 Haziran Pazar günü yapılacak. ÖSS, Türkiye’de bütün il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da toplam 5 bin 381 binada, 83 bin 583 salonda gerçekleştirilecek.


  Sınav öncesi, adaylara motivasyon semineri

Bağcılar Belediyesi, Öss öncesi, sınava girecek bütün öğrenciler için “Motivasyon ve Moral Seminerleri” düzenledi. 22 Mayıs’ta başlayan seminerler bugün son bulacak.


  Çocukları hayata küstürmek faydasız

Türk EğitimSen Genel Başkanı Şuayip Özcan, velilerin karnelerdeki zayıf notlar konusunda çocuklara anlayışlı davranmaları gerektiğini belirterek, ‘Unutulmamalıdır ki karne, sadece öğrencinin değil, ebeveynlerin de karnesidir’’ dedi.


  Kutan: Şehit cenazelerinden siyasî rant çabası çok çirkin

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, şehit cenazelerinden siyasî rant elde etme çabasının çok çirkin olduğunu belirterek, bunun tasvip edilemeyeceğini söyledi.


  Gül: Kuzey Irak’ta 3 bin 800 terörist barınıyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, halen 3 bin 500 ile 3 bin 800 arasında PKK’li teröristin Irak’ın kuzeyindeki kamplarda barındığını söyledi.


  Mardin’den teröre ortak tavır

Son günlerde Türkiye’de yaşanan terör eylemleri karşısında Mardin’de bulunan sivil toplum örgütleri ortak tavır göstererek, vatandaşlara birlik ve beraberlik içinde kenetlenme çağrısında bulundu.


  Wilson’dan üstü kapalı uyarı

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, “Türkiye ile Irak arasında işbirliğinin yerleşmesini istiyoruz ki, herhangi birinin istemediği türden organizasyonlar, aktiviteler oluşmasın” dedi.


  Elazığ’da çatışma: 1 şehit

14.06.2007 - Elazığ’da güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada 1 uzman onbaşı şehit oldu.


  Cudi ve Gabar’da top ve tank atışı yapıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesi yakınlarında terör örgütü PKK mensuplarının geçiş yolu olarak kullandığı Cudi Dağı’nın yüksek kesimlerine top ve tank atışı yapıldı.


  Baykal ve Bahçeli aynı dili kullanıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sayın Baykal’ın bugüne kadar kimlerin ağzıyla konuştuğunu benim milletim çok iyi bilir. Şu anda da zaten Baykal ve Bahçeli aynı ağzı kullanmaya devam etmektedir. Biri, bir diğerinin değirmenine su taşımakla görevli” dedi.


  Sağlıkta yeni dönem

Sağlıkta yeni bir dönemi başlatacak Sağlık Uygulama Tebliği bugün yürürlüğe girecek.


  Cumhurbaşkanı Sezer’den iade

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5677 sayılı “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”u, Türk Standartları Enstitüsü’nü (TSE) ilgilendiren 5. ve 6. maddelerinin bir kez daha görüşülmesi için TBMM Başkanlığı’na geri gönderdi.


  Başbakan liste dışı kalan vekillerle görüştü

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz’da yapılacak seçimde yeniden aday gösterilmeyen partili milletvekilleriyle bir araya geldi.


  DP’nin ilk mitingi Aydın’da

Demokrat Parti (DP) miting programında bazı değişiklikler yapıldı.


  Karne sendromuna dikkat

15 milyon öğrencinin bugün karnelerini alacağını hatırlatan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Karne Sendromunun” bir gelenek haline geldiği Türkiye’de, her karne döneminde dayak, evden kaçma, intihar gibi birçok acı olayın yaşandığını ve basına yansıyan “karne vak’alarının” aysbergin görünen kısmı olmaktan bile uzak kaldığını söyledi.


  Sebze meyveyi bol tüketin

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, sağlıklı beslenme bakımından günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze yenilmesi gerektiğini söyledi.


  Fabrika gibi cezaevi

Bolu’da Kapalı ve Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda çeşitli mal üreten hükümlülerin bir yıl içinde 1 milyon 300 bin YTL gelir sağladığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004