Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin bölünüyor, İKT çaresiz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze Şeridi’nde Hamas ve El Fetih arasında meydana gelen kanlı çatışmalar ve Hamas ile Hamas’a bağlı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın son üç gündür Gazze’deki Filistin yönetimi kurumlarını birer birer ele geçirmesinden sonra olağanüstü hâl kararları aldı.

Abbas, hem Gazze hem Batı Şeria’da olağanüstü hâl ilân etti. Hükümeti lağvederek geçiş dönemi için olağanüstü hâl hükümeti kuracağını açıkladı. Hamas’ın sözcüsü Sami Ebu Zühri ise “kararları kabul etmiyoruz” dedi.

Abbas’ın kararlarını, Ramallah’ta düzenlenen basın toplantısında, Devlet Başkanlığı Genel Sekreteri Tayib Abdülrahim açıkladı. Abdülrahim, Abbas tarafından imzalanarak Resmî Gazete’ye gönderilen kararları okudu. Abbas’ın kararı, toplanan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) idarî komitesinin Abbas’a, “hükümeti lağvederek olağanüstü hal ilân etmesi ve seçimlere gidilmesi” tavsiyelerinin ardından geldi.

FKÖ tavsiye kararlarının açıklanmasından saatler sonra Abbas, Haniye hükümetini lağveden, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da olağanüstü hal ilân edilmesini öngören başkanlık kararlarını imzaladı. Abbas, ayrıca Batı Şeria’daki Ramallah’ta olağanüstü hal hükümeti kurulmasına ilişkin kararı da imzalayarak Resmî Gazete’ye gönderdi.

Kararları okuyan Abbas’ın Genel sekreteri Abdülrahim, artık bütün hükümlerin, olağanüstü hal şartlarına göre uygulanacağını belirtti ve Abbas’ın sözkonusu kararları Filistin Kurtuluş Örgütü’nün ve Filistin halkının tek temsilcisi olarak imzaladığını söyledi.

HAMAS: KABUL ETMİYORUZ

Abbas’ın kararlarının hemen ardından Hamas’ın El Aksa radyosuna bir açıklama yapan Hamas liderlerinden Sami Ebu Zühri, Abbas’ın kararlarının kabul edilemez olduğunu belirtti ve yasal bir dayanağının bulunmadığını söyledi. Bu arada Filistin Başbakanı İsmail Haniye, ulusal birlik hükümetinin başka alternatifi olmadığını ve görevini sürdüreceğini açıkladı.

Haniye, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Filistin hükümetini lağvetme kararının ardından Gazze’de yaptığı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı “sonuçlarını düşünmeksizin çok hızlı karar vermekle” suçladı.

Son kale düştü

Hamas’ın, Gazze’deki Filistin Devlet Başkanlığı binasını ele geçirdiği bildirildi. Hamas radyosu, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Gazze şehrindeki devlet başkanlığı binasının Hamas kuvvetleri tarafından ele geçirildiğini açıkladı, bilgi görgü şahitlerince de doğrulandı. Radyo açıklamasında, “Mahmud Abbas’a bağlı El Fetih’in son kalesi de düştü” denildi.

/ KUDÜS

16.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin bölünüyor, İKT çaresiz

  ABD’den Abbas’a destek

  Gazze’nin statüsü değişmeyecek

  İsrail, Gazze’yi kapattı

  İsrail, manşetten verdi

  ABD’de, Müslümanlara ayrımcılık artıyor

  G8’in yeni durağı Sardinya

  Rusya alkolden ölüyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004