Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Rüştü Beşiktaş'ta

Transferde sürpriz yapan Beşiktaş, Fenerbahçe ile sözleşmeleri sona eren Mehmet Yozgatlı ve milli kaleci Rüştü Reçber ile anlaşma sağladı. Siyah-beyazlı ekibin Rüştü Reçber ile 3, Mehmet Yozgatlı ile 2+1 yıllık sözleşme imzalayacağı bildirildi.

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta dün sürpriz bir gelişme yaşandı ve Fenerbahçe'nin kalecisi Rüştü Reçber ile 3 yıllık anlaşma yapıldı. Beşiktaşlı yöneticilerle dün masaya oturan Rüştü'nün anlaşmaya vardığı ve 3 yıllık sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Neşet Yalçın, Colin Kazım Richards ile imzaladıkları sözleşmenin töreninden sonra gazetecilere Rüştü ile yeniden anlaştıkları yönünde açıklama yapmasına rağmen, dün sürpriz bir gelişme yaşandı ve Rüştü, sabah saatlerinde ezeli rakipleri Beşiktaşlı yöneticilerle masaya oturdu. Rüştü'nün, siyah-beyazlı yöneticilerle yaptığı görüşmede anlaşmaya vardığı ve 3 yıllık sözleşme imzalayacağı bildirildi. Bu arada Rüştü'nün bugün yazılı ya da basın toplantısı şeklinde bir açıklama yapması bekleniyor.

YÖNETİCİLERİN HABERİ YOK

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan ise ''Yönetim kurulu üyeleri olarak transferleri ancak alt yazılardan öğrenebiliyoruz'' şeklinde sitemde bulundu. Erdoğan, Rüştü ile anlaşmanın sağlandığını belirterek, ''Yönetim kurulu üyeleri olarak alt yazılardan öğrenebiliyoruz. En son biz duyuyoruz. Anlaşma oldu'' dedi.

RİCARDİNHO DA SATILABİLİR

Öte yandan Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, Brezilyalı yıldız oyuncu Ricardinho'nun satılıp satılmayacağı sorusuna, "Zamanında Nihat gitti, İlhan Mansız gitti. Yani iyi bir teklif gelirse, o da arzu ederse olabilir. Ricardinho'yu göndermek gibi bir planımız yok. Geçen sezon bize faydalı oldu. Elinden geldiğince her şeyi yaptı ama tanınan bir futbolcu dünya piyasasında bilinen bir futbolcu, eğer şartlar örtüşürse olabilir" şeklinde konuştu.

18.06.2007


 

Fenerbahçe'de Rüştü'ye tepki

Fenerbahçe ile yeniden anlaşmasına rağmen son anda Beşiktaş'a transfer olan kaleci Rüştü Reçber'e, taraftarlar büyük tepki gösteriyor.

Taraftar sitelerinden ''www.antu.com'' Rüştü'nün transfer haberini ''Utan'' başlığıyla verirken, ''Yazıklar Olsun Rüştü Reçber'' diye tepkilerini dile getirdiler. Sitede yer alan açıklamada, daha önce Antalyaspor'da oynarken kendisiyle anlaşan Beşiktaş'ın trafik kazası geçirdiği için transferinden vazgeçtiği hatırlatılarak, şu görüşlere yer verildi:

BEŞİKTAŞ SENİ TANIMADI BİLE

''Beşiktaş senin kaza geçirdiğin haberini alınca, transferden vazgeçti. Seni tanımadı bile. İşte o an Türkiye'nin en büyük kulübü girdi devreye. Seni hastanede komada, kolun, bacağın kırıkken transfer etti. Bunun karşılığı bu mu olmalıydı? Her defasında 'Fenerbahçe'den ayrılırsam, Anadolu kulüplerine giderim' dedin. Bunu mu yapacaktın Fenerbahçeli taraftarlara? Sen Fenerbahçe taraftarı için çok değerliydin ama artık sen Fenerbahçe taraftarları için bir hiçsin. Sebebi ne olursa olsun, senin gibi kaptana yakışmadı Rüştü.''

18.06.2007


 

Mehmet Yozgatlı imzalıyor

Transfer döneminin suskun takımlarından Beşiktaş, Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Mehmet Yozgatlı'yı alarak suskunluğunu bozdu. Siyah-beyazlı takımın, ön protokol imzaladığı Mehmet Yozgatlı ile bugün 3 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Başkan Yıldırım Demirören döneminde Fenerbahçe'den bazı oyuncuları transfer eden Beşiktaş, kaleci Rüştü ile birlikte Mehmet Yozgatlı'yı da transfer ederek, bu sezon da ezeli rakibinden futbolcu alma geleneğini sürdürdü.

18.06.2007


 

Oscar Cordoba Trabzonspor'da oynamak istiyor

Kaleci arayışlarını sürdüren Trabzonspor'un, geçen sezon Antalyaspor'da forma giyen Oscar Cordaba'nın transferini gelecek hafta bitirebileceği öğrenildi.

Çocukları Türkiye'de öğrenim gören ve halen Türkiye'de bulunduğu bildirilen Cordaba ile bir görüşme yapıldı. Kolombiyalı kalecinin de teklife sıcak baktığı ve hafta sonu düşünmek için zaman istediği belirtildi. Bonservisi elinde olan ve maç başı teklifine de olumlu bakan Cordoba ile salı günü büyük bir ihtimalle anlaşılacağı bildirildi. Cordoba'nın Türk vatandaşlığına geçebileceği ve Türk oyuncu statüsünde de forma giyme durumunun olduğu öğrenildi. Trabzonspor'un, Cordoba'ya alternatif birkaç kaleciyle de görüşmesinin olduğu ve bu transferin gerçekleşmemesi halinde diğer isimlere yönelebileceği belirtildi.

18.06.2007


 

Vestel'li Burak tekrar Konya'da

Konyaspor'un Vestel Manisaspor'dan transfer ettiği Burak Özsaraç'ın 6 yıl aradan sonra yeniden Yeşil-beyazlı formayı giyecek olması taraftarları sevindirdi.

Konyaspor'un 1 yıllığına renklerine bağladığı tecrübeli defans oyuncusu Burak Özsaraç, Yeşilbeyazlı taraftarı heyecanlandırdı. 19992001 yıllarında Konyaspor formasını giyen ve Konyalı sporseverler tarafından sevilen futbolcu, 6 yıllık aradan sonra yeniden yeşilbeyazlı formayı giyerken, sporseverler de Burak'ın transferini memnuniyetle karşıladı. Burak'ın çok iyi bir savunma oyuncusu olduğunu belirten Yeşilbeyazlı taraftarlar, "Hem beyefendi hem de kaliteli bir futbolcu. Gittiği her takımda sadece başarılı futboluyla gündeme geliyor. Onun gibi bir ismin yeniden Konya'ya gelmesi bizleri memnun etti" dedi.

18.06.2007


 

Lincoln: Galatasaray'a evet

Schalke 04'ün Brezilyalı oyuncusu Lincoln'ün transferinde sona yaklaşıldı. Yönetici Haldun Üstünel, Lincoln ile zaten anlaşmış olduklarını belirterek, ''Ancak kulübüyle küçük pürüzler mevcut. Ufak tefek detaylar kaldı. Aradaki pürüzleri kısa sürede çözeceğiz ve bu transferi sonuçlandıracağız'' dedi.

Galatasaray, Schalke 04'ün Brezilyalı oyuncusu Lincoln'ün transferinde sona yaklaştı. Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel ve Futbol AŞ. Genel Müdürü Adnan Sezgin'in çıkarma yaptığı Almanya'daki görüşmelerde önemli ölçüde anlaşma sağlandı. Haldun Üstünel, yaptığı açıklamada, Lincoln ile zaten anlaşmış olduklarını yineleyerek, ''Ancak kulübüyle küçük pürüzler mevcut. Ufak tefek detaylar kaldı. Schalke 04 ile aradaki pürüzleri kısa sürede çözeceğiz ve bu transferi sonuçlandıracağız'' diye konuştu. Galatasaraylı taraftarlara da mesaj gönderen Üstünel, yeni sezon için ümitli konuşarak, ''Güzel bir başlangıca az kaldı'' ifadesini kullandı. Öte yandan, Almanya'dan dönmeyen Adnan Sezgin'in futbolcu izlemek amacıyla Güney Amerika'ya gideceği öğrenildi.

18.06.2007


 

Gökhan'ın gözü Galatasaray'da

Transferin gözde ismi Kayserispor'un golcü futbolcusu Gökhan Ünal, Avrupa'dan transfer teklifleri geldiğini belirterek, "Avrupa'da oynamayı kim istemez. Benim için en uygun olan teklifi değerlendireceğim. Bir şekilde Avrupa'ya transfer olacağız" dedi.

.Gökhan Ünal, Kayserispor ile sözleşmesinin devam ettiğini, transfer konusunda işin kulübünde bittiğini söyledi. "Galatasaray'da gönlüm var diye bir şey söz konusu değil" diyen Gökhan Ünal, Her futbolcu Galatasaray'da oynamak ister. Sonuçta profesyonel futbolcuyuz. Galatasaray kulübümle anlaşırsa benim açımdan bir sorun olmaz. Ama şu an kulübümde mutluyum" diye konuştu.

18.06.2007


 

Sinan, dünya şampiyonu olma fırsatını kaçırdı

WBC Kıtalararası Ağır Sıklet Boks yarı final maçında Amerikalı Oliver McCall'a yenilen Sinan Şamil Sam, final şansını kaybetti. 12 raund süren müsabakanın 3. raund da aldığı darbeyle gözaltında açılma meydana gelen Sinan Şamil Sam, 8. raunddan itibaren daha etkili yumruklar atan ABD'li McCall'e karşı ringde sayı ile mağlup oldu.

Dünya Boks Konseyi (WBC) ağır sıklet boks yarı final maçında Amerikalı rakibi Oliver McCall'a sayıyla yenilen Sinan Şamil Sam, Dünya Şampiyonluğu maçına çıkma hakkını kaybetti. Ankara Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma başa baş geçerken, Amerikalı rakibinin kafa darbesiyle, sol gözünün altı açılan Sinan Şamil Sam zorlanmaya başladı. 12 raund süren karşılaşmada rakibi karşısında üstünlük kuramayan Sinan Şamil Sam, maçın sonlarındaki çabalarına rağmen, sayıyla rakibine yenildi. Karşılaşma öncesinde WBC Dünya Klasmanı'nda 2. sırada bulunan Sinan Şamil Sam, yerini rakibine bıraktı. Sinan Şamil Sam, bu mağlubiyetle 31. profesyonel maçında 4. yenilgisini aldı. Oliver McCall ise 58. maçında 50. galibiyetini aldı.

42 yaşında yeniden dünya şampiyonu olma şansı yakalayan, dünya ağır sıklet boks eski şampiyonu Oliver McCall, karşılaşmadan galip ayrıldığı için mutlu olduğunu söyledi. 42 yaşında olmasına rağmen tecrübesiyle maçı kazandığını belirten McCall, yeniden dünya şampiyonu olacağına inandığını kaydetti. Öte yandan Sinan Şamil Sam ve Oliver McCall'un menajerleri rövanş karşılaşması için anlaşmaya vardılar. İki boksörün yeniden karşılaşacağı rövanş maçının İstanbul'da yapılacağı öğrenildi. Oliver McCall, rövanş maçında Sinan Şamil Sam'ı nakavtla yeneceğini iddia etti.

Karşılaşmada aldığı darbelerin ardından Sinan Şamil Sam'ın sol gözünün altının çok kötü durumda olduğu görüldü. Sinan Şamil Sam, karşılaşmanın hemen ardından tedavisi yapılmak üzer, Maya Göz Hastanesi'ne götürüldü. Sinan Şamil Sam'ın yakınları, şampiyon boksörün yaralı görüntüsünün alınmamasını istediler.

18.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004