Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gönül: TSK’nın parasını hiç kısmadık

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TBMM’de bugüne kadar kendisinin götürdüğü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin talep ettiği hiçbir ödenekte kısıntı olmadığını belirterek, ‘’Silâhlı Kuvvetlerimiz hangi aracı istemişse o aracı alacak paramız vardır. Hangi silahı istediyse o silaha yönelmişizdir. TBMM ve Hükümetimiz, silahlı kuvvetlerin arkasındadır’’ dedi.


BAŞLARINI AÇTIRDILAR

1 milyon 600 bini aşkın öğrencinin katıldığı sınava başörtüleriyle gelen öğrenciler, girişlerde kurulan özel kabinlerde başlarını açtıktan sonra içeri

Adaylar sınavda, aileleri ise okul bahçesinde ter döktü

Adaylar, sınava girdikleri okullarda ter dökerken, aileleri de dışarıda heyecan içinde bekledi. Adaylar, 195 dakika süren sınavda, aileleri ise okul b


  Anne kalbi heyecana dayanamadı

Bursa’da merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi Yusuf Köstem İlköğretim Okulu’nda ÖSS stresi okul bahçesinde bekleyen bir veliyi hastanelik etti.


  Seçim takvimi işliyor

YSK’nın seçim takvimine göre, aday listelerindeki eksikliklerin, ilgili siyasî partilerce tamamlanarak, YSK’ya bildirilmesi dün sona erdi. Milletvekili kesin aday listeleri seçim çevreleri itibariyle ilân edilmek üzere; yarın il seçim kurullarına, Resmî Gazete, radyo ve televizyonda yayınlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek.


  Anayasa Mahkemesi, CHP’nin başvurusunu yarın görüşecek

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin, ‘’Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, seçimlerin 4 yılda bir yapılması’’ yönünde Anayasa’da değişiklik yapan 5660 sayılı Kanun’un iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebini yarın görüşecek.


  Üniversitede şarap kursu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Best Öğrenci Grubu tarafından şarap kursu düzenlendi. ODTÜ Best Grup Başkanı Burhan Ünalan, yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez ilgi duyan öğrenciler için şarap üretimi, içiciliği ve sunumu konusunda bilgi vermek üzere öğretim üyelerinin de katkısıyla 12-22 Haziran günleri arasında ‘’Şarap Kursu’’ düzenlediklerini söyledi.


  Atalay: Şehit cenazelerinde ucuz siyaset yapılıyor

Devlet Bakanı Beşir Atalay, ‘’Cenaze ortamlarında çok kurgu bazı olayları da bizzat yaşıyoruz. Bunlar biraz ucuz siyasetin tezahürleridir. Şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmanın görüntüleridir’’ dedi.


  Merzifon şehidini bağrına bastı

Şırnak’ta Küpeli Dağı’nda operasyondan dönerken terör örgütü PKK üyelerinin döşediği mayına basarak yaşamını yitiren jandarma eri Ramazan Cuma’nın (21) cenazesi, Amasya’nın Merzifon ilçesinde toprağa verildi.


  İnönü: Askerin gözü Çankaya’da olur

TBMM eski Başkanlarından Sabit Osman Avcı, Yeni Asya’nın sorularını cevaplandırdı. Avcı, bir hatırasını aktarırken şöyle konuştu: “İsmet Paşa bir gün yanıma gelmişti. Genelkurmay’la Millî Savunma’nın odasını göstererek, ‘Ne var ne yok?’ dedi. ‘Paşalarda sükûnet var’ dedim. ‘Sen onların sükûnetine inanma, akşamdan karar verirler, sabahtan ne yapacakları belli olmaz’ dedi.”


  Tren tünelde raydan çıktı: 4 yaralı

Bingöl’ün Solhan ilçesi yakınında Tatvan-Elazığ seferini yapan yük treni raydan çıktı. Kazada 4 görevli yaralandı.


  Arınç: Meclis, çevreye karşı duyarlı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Yüce Meclisimiz, çevre sorunlarına büyük duyarlılık göstermektedir’’ dedi.


  Güvenlik probleminin çözümü ortak mücadelede

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, dünyada güvenlik sorunlarının ortak olduğunu, çözümün ortak akıl ve mücadele ile olacağını söyledi.


  Adan: Merkez sağın adresi DP

DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Demokrat Parti’nin; merkez sağı birleştiren bir adres, ılımlılığın, dengenin ve istikrarın siyasi karşılığı olduğunu belirtti.


  DP, Amasya adaylarını tanıttı

Demokrat Parti (DP), Amasya milletvekili adaylarını tanıttı. DP Amasya İl Binasında düzenlenenaday tanıtım toplantına basın ve partililerin ilgisi yoğun oldu.


  Doğuda temizlik hareketi sürüyor

Şırnak’ta güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK’ya karşı temizlik harekatı sürerken, Gabar ve Cudi dağlarında nokta operasyonlar başladı.


  NATO görevlileri hırsızlıktan gözaltına alındı

İzmir’de NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Kuvvetler Komutanlığında görevli 2 Amerikalı personel, İzmir Limanı’nda park halindeki bir taksiyi çaldıktan sonra gittikleri çorbacıda polis ekiplerince yakalandı.


  Tatiliniz zehir olmasın

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Ali Er, “bazı kişilerin seyahat acentesi adı altında sadece turizm sezonunda çalıştıklarını ve tüketiciyi çeşitli vaatlerle aldattıklarını’’ ifade ederek, tatile çıkacakları uyardı.


  Çocuklu ailelere tatil tavsiyeleri

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Klinik Şefi Doç. Dr. Gonca Yılmaz, bebek koltuklarının, hava yastığı olan araç koltuklarına yerleştirilmemesi gerektiğini belirterek, ‘’Kaza esnasında şişen hava yastığı bebeğe zarar verebilir’’ dedi.


  Mahalleli imece usulü su getiriyor

Elazığ’ın Ağın ilçesinde Esentepe mahallesi sakinleri, Keban Baraj Gölü’nden mahalleye sulama suyu getirmek için imece usulüyle çalışıyor.


  İstanbul’a hayvanat bahçesi

Gülhane Hayvanat Bahçesi’nin kapatılmasının ardından İstanbul’da bu alanda yaşanan boşluk, Gaziosmanpaşa’nın kuzeyinde yapımı gerçekleştirilecek ‘’İstanbul Hayvanat Bahçesi’’ projesiyle dolacak.


  Sağanak yağış ve dolu Afyon’u vurdu

Afyonkarahisar’a bağlı bazı belde ve köylerde sağanak yağış ve dolu hasara yol açtı. Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde yağan dolu ve ardından başlayan sağanak yağış, Bostanlı ve Kozluca köyleri ile Çıkrık beldesinde hasara sebep oldu. Bölgede yer yer oluşan dolu yığınları ise görenleri şaşırttı. Özellikle ekili alanlardaki hasarın büyük olduğu bildirildi.


  200 yıllık tohum yeşerdi

İngiliz bilim adamları 1803 yılında Hollandalı bir tacir tarafından Güney Afrika’dan İngiltere’ye getirilen ve Millî Arşiv Dairesi’ndeki bir defterin arasında bulunan tohumları yeşertmeyi başardı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004