Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ROBERTO CARLOS ŞOV

F.Bahçe, İspanya'nın Real Madrid takımından transfer ettiği Brezilyalı yıldız futbolcu Roberto Carlos ile 2 artı 1 yıllık olmak üzere toplam 3 yıllık sözleşme imzaladı. Brezilyalı yıldızın Şükrü Saracoğlu Stadında yapılan imza törenine binlerce taraftar izledi. Carlos, "Benim rüyam bu formayla UEFA Kupasını kazanmaktır" dedi.

Roberto Carlos, kendisini resmen Fenerbahçeli yapan imzayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda attı. İmza töreninde ilk sözü Başkan Aziz Yıldırım aldı ve Carlos'a teşekkür etti. Ardından Carlos Fenerbahçeli taraftarlara seslendi ve imzayı attı. Sağlık kontrolünün ardından kulüp binasına gelen yıldız futbolcu , Fenerbahçe formasını giyerek tribündeki yüzlerce Fenerbahçeliyi selamladı. İmza töreninde başta başkan Aziz Yıldırım olmak üzere tüm yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Öte yandan tribünlerdeki Brezilya bayrakları da dikkat çekti. Yabancı medya kuruluşları da bu önemli anı görüntülemek için Şükrü Saracoğlu'ndaki yerlerini aldı. Roberto Carlos platformdan kendisine sevgi gösterisinde bulunan taraftarları alkışladı. Taraftarlar uzun süre 'Kıskananlar çatlasın' diye tempo tuttu.

HEDEF UEFA KUPASINI ALMAK

Törende konuşan Roberto Carlos, "Bu formayı giyeceğim için çok gururluyum. Burada bulunacağım seneler içerisinde bütün kupalara talibiz. Rüyam, geçen seneki mutlululuğunu kat kat arttırmak ve bu formayla UEFA Kupası'nı kazanmak. Aynı şekilde teknik direktör ve diğer futbolcularımıza, hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi. Carlos, sözlerini ise Türkçe olarak 'En büyük Fenerbahçe' ve 'Şampiyon Fenerbahçe' sözleriyle noktaladı.

İMZALAR ARTIK STATDA

Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin ilklere imza attığını belirterek, ''Tarihi bir gün yaşıyoruz. Fenerbahçe hep ilklere imza atar, bugün de bir ilke imza atarak, değerli bir oyuncuya ilk kez stadın içinde imza attırıyoruz. Bundan sonra bütün oyuncularımıza bunu yapacağız'' dedi. Yıldırım, Roberto Carlos'un dünyanın en büyük takımlarından Real Madrid'de oynarken, hiçbir düşünce içinde olmadan Fenerbahçe Kulübü'ne gelip oynamayı kabul ettiği için yıldız oyuncuya teşekkür etti. Yıldırım, Rüştü Reçber'in Beşiktaş ile anlaşmasına da gönderme yaparak, ''Biz Fenerbahçe'de oynamak isteyen Fenerbahçeli olmak isteyen oyuncularla yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

ALKIŞLARLA İMZA ATTI

Roberto Carlos, taraftarların ve yöneticilerin alkışları arasında 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Kulüp başkanı Yıldırım, imza töreninden sonra üzerinde Roberto Carlos yazan Fenerbahçe Taraftar Kartı'nı yıldız futbolcuya verdi.

5 bin taraftar töreni izledi

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın içinde yapılan imza törenine sarılacivertli taraftarlar da alındı. Fenerium alt tribün taraftarlara açılırken, yaklaşık 5 bin taraftar, imza törenini izledi. İmza töreni öncesinde Carlos ile ilgili tezahüratlar yapmaya başlayan taraftarlar, tören boyunca tezahüratlar yaptı. Fenerium tribününe Portekizce ''Hoşgeldin Carlos'' yazılı pankart asıldı. Türkiye'de ilk defa stat içinde imza töreni yapıldığı bildirildi. Bu arada, taraftarlar Beşiktaş'a transfer olan milli kaleci Rüştü Reçber'e de tepki göstererek, ''Satılmış Rüştü'' diye bağırdılar. Carlos, imza töreninden sonra ev bakmaya gitti.

İspanyollar şaştı kaldı

Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşmeye imza atmak için İstanbul'a giden Roberto Carlos'a gösterilen yoğun ilgi İspanyolları şaşırttı. İspanyol basını, Real Madrid'den Fenerbahçe'ye giden Roberto Carlos'un İstanbul'da ''bir idol gibi'' karşılandığını belirterek, ''İstanbul şimdiden Roberto Carlos'a aşık oldu'' diye yazdı. Marca gazetesi, Carlos'un havaalanında karşılanmasının ''tam bir çılgınlık'' şeklinde olduğunu kaydederek, ''Roberto, seni kaos bekliyor!'' ifadesini kullandı. Bu arada İspanyol televizyonları da Carlos'un İstanbul'daki görüntülerine geniş yer vererek, Brezilyalı futbolcuya olağanüstü ilgi gösterildiği, alışık olmadığı şekilde özel korumalarla dolaşmak zorunda kaldığı haberlerini aktardı.

20.06.2007


 

Rüştü'den ‘F.Bahçe’ yalanlaması

Bir gazetede ''Fenerbahçeli kalacağım'' şeklinde çıkan haberi yalanlayan yeni Beşiktaşlı Rüştü Reçber, "Beşiktaş'a transferim gerçekleştiği andan itibaren Beşiktaş ruhuna ve Beşiktaşlı duruşuna uygun olarak davrandığımı tüm kamuoyunun bilmesini isterim" dedi.

Beşiktaş'ın yeni transferi kaleci Rüştü Reçber, bir gazetede ''Fenerbahçeli kalacağım'' şeklinde çıkan röportajı yalanladı. Rüştü, Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, ''Beşiktaş'a transferim gerçekleştiği andan itibaren Beşiktaş ruhuna ve Beşiktaşlı duruşuna uygun olarak davrandığımı tüm kamuoyunun bilmesini isterim'' dedi. Beşiktaş'a transfer olduğu günden itibaren hiçbir medya kuruluşu ile röportaj yapmadığını ifade eden Rüştü, şunları söyledi:

YIPRATMA ÇABASI VAR

''Fenerbahçeli bir yazarın imzası ile yayınlanan bu hayali röportajın, beni ve Beşiktaş'ı yıpratma amacı taşıdığına inanıyorum. O gazetecinin, Beşiktaş'a imzayı attığım ilk günden itibaren yıpratma çabası içinde olmasını da maksatlı buluyorum. Milli takımımızın kalecisi olarak Türk sporunda örnek ve etik davranmaya her zaman önem verdiğimi, profesyonelliğin gereği olarak formasını giydiğim takımın ruhuyla hareket eden bir oyuncu olduğumu, Beşiktaş'a transferim gerçekleştiği andan itibaren Beşiktaş ruhuna ve Beşiktaşlı duruşuna uygun olarak davrandığımı tüm kamuoyunun bilmesini isterim. Kalesini koruyacağım takımımdaki arkadaşlarım ile birlikte, Beşiktaş'ı büyük başarılara taşıyacağımıza inanıyorum.''

20.06.2007


 

Gineli Jabi 3 yıl Trabzonspor'da

Trabzonspor, dış transferde Samsunspor'dan Adnan ve Fenerbahçe'den Serkan'dan sonra üçüncü transferi geçen sezon Kayseri Erciyesspor'da forma giyen Gineli oyuncu Daouda Jabi ile sözleşme imzalayarak gerçekleştirdi.

Jabi, kendisini 3 yıllığına bordomavili takımın renklerine bağlayan sözleşmeye imza attıktan sonra yaptığı konuşmada, "45 kulüpten daha ciddi teklif aldım. Ama büyük bir kulüp olduğundan dolayı Trabzonspor'u tercih ettim'' dedi.

20.06.2007


 

Ali Bilgin'e karşı Olcan ve Kerim

Antalyaspor Mali Asbaşkanı Abdurrahman Yılmaz, Fenerbahçe ile Ali Bilgin konusundaki görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Abdurrahman Yılmaz, '''Fenerbahçe, Ali Bilgin için belirlenen bonservis bedelini yüksek buldu. Bize futbolcu artı para teklifinde bulundular. Fenerbahçe'den, Ali Bilgin için Olcan Aydın ve Kerim Zengin'i bonservisi ile ve bir miktar para istedik. İsteklerimizi Fenerbahçe'ye bildirdik. Kendilerinden haber bekliyoruz" dedi.

20.06.2007


 

Rize, Çalımbay'la yollarını ayırdı

Çaykur Rizespor Kulübü, bir yıl opsiyonlu sözleşmesi bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay ile devam etmeme kararı aldı.

Basın Sözcüsü Orhan İstif, kulüp yönetim kurulu toplantısında, Rıza Çalımbay ile devam etmeme yönünde görüş belirtildiğini ifade ederek, ''Mevcut başkan adayı Hakan Kalkavan'ın da görüşü alınarak bu yönde bir karar verildi'' dedi. Öte yandan Çaykur Rizespor'un, başkan adayı Hakan Kalkavan'ın yakın arkadaşı olan teknik direktör Samet Aybaba ile ilgilendiği öğrenildi. Teknik direktör Rıza Çalımbay da yapılan görüşmelerde bazı fikir ayrılıklarına düştüklerini söyledi.

20.06.2007


 

Başpehlivanlığı Akbaş kazandı

Gökçeyazı/Akçalıören Yağlı Güreşlerinin 4'üncüsü 5 binin üzerinden seyircinin ve Balıkesir protokolünün katılı ile heyecanla yapıldı. Başpehlivanlığı Antalya'dan Nizemettin Akbaş kazandı.

Güreşlerde ünlü pehlivanlar Hasan Tuna, M. Kemal Karaboğa, Ümit Balta, Sezgin Yüksel, Hüseyin Çetin, M. Ali Susuz, Kadir Ergin, Mehmet Selvi ve Cengiz Zengin de katıldı. Muharrem Zorgör ise güreşlerin gerçekleştirilmesindeki mükemmel organizasyonu ve konukseverliği ile tam not aldı. Güreş ağalığı açık artırması da büyük bir heyecanla ve 7 adayın katılımı ile yapıldı. Açık artırmaya 15 bin YTL ile katılan Zeki Arslan 2008 yılı ağalığını kazandı.

Enver TEZER

20.06.2007


 

Real'de Capello ne olacak?

La Liga şampiyonluğunu kazanan Real Madrid'de İtalyan teknik adam Fabio Capello'nun geleceği tam bir ikilem oldu.

Real Madrid'in bu sezon Şampiyonlar Ligi ve Kral Kupası'ndan elenmesinin ardından gönderileceği sürekli gündeme gelen Capello'nun, beklenmeyen bir şekilde lig şampiyonluğunun kazanılmasından sonra görevinde kalmasınıisteyenler çoğunluğa geçti. Son haftalarda basın tarafından geleceği sorulan Capello, sürekli olarak, ''2 yıllık daha kontratım var. Ben burada devam etmek istiyorum ama bu soruyu bana değil başkana sorun'' cevabını verdi. Capello, son düzenlidiği basın toplantısında kulüp başkanı Ramon Calderon'u ''şampiyonluk yarışında kendisine destek vermemekle'' eleştirdi. Calderon ise Capello ile ilgili kararı kendisinin değil kulübün futbol şubesi yöneticilerinin vereceğini iddia etti.

20.06.2007


 

Cordoba Kolombiya'ya dönüyor

Beşiktaş'ın Kolombiyalı eski kalecisi Oscar Cordoba, ''Türkiye'de beşinci yılımı tamamladım. Artık ülkeme döneceğim'' dedi.

Kuşadası Yolcu Limanı'na yanaşan Ocean Monarch gemisiyle Yunan adalarına tura çıkan Cordoba, hareketinden önce limandaki Scala Nuova alışveriş merkezinde ailesiyle birlikte kahvaltı yaptı. Ege Ports Terminal Binası'ndan gemiye geçerken, Beşiktaş taraftarlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Cordoba, burada gazetecilerin sorusu üzerine, ''Türkiye'de beşinci yılımı tamamladım. Artık ülkeme döneceğim. Ailemle birlikte gemi ile Yunan adalarına gezmeye gidiyoruz'' dedi. Trabzonspor yönetiminin kadrosuna almak için harekete geçtiği yönündeki haberlere ilişkin sorulara cevap vermeyen Oscar Cordoba, dönüşünde sakin kafayla kararlarını gözden geçireceğini belirtmekle yetindi.

20.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004