Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Senaryolar yaşanıyor

ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Dağı, Hudson Enstitüsünde yapılan toplantının yadırganacak bir durum olmadığını, asıl meselenin Türkiye’nin 27 Nisan’dan sonraki dönemde içinden geçtiği süreç ile ilgili bir durum olduğunu söyledi. Dağı, konuşulan senaryoların fiilen yürütülen senaryolar olduğunun da altını çizdi.


Tartışma gerekli, ama...

Sabah’a konuşan Claudia Roth, “Türkiye İslâmlaştırılıyor” endişelerine kesinlikle katılmadığını belirterek, “Türkiye’de kimlik arayışının olması, kiml

Felâket senaryolarına yalanlama

Washington’daki muhafazakâr düşünce kuruluşu Hudson Institute’un Türkiye uzmanı Zeyno Baran, basına yansıyan Türkiye ile ilgili senaryoların, geçen ha


  Ağar, Menderes’in ana ocağından başladı

Demokrat Parti seçim startını Adnan Menderes’in ana ocağı Aydın’da verdi. İstasyon meydanında düzenlenen miting meydanında Ağar’ın gelmesi beklenirken Aydın efeleri ve mehteran takımı gösterilerde bulundu.


  AKP, anayasa defterini kapattı

AKP, “Cumhurbaşkanını halkın seçmesine” yönelik anayasa değişikliği paketi dosyasını kapattı. Anayasa değişikliği ile ilgili, Cumhurbaşkanı Sezer ve CHP’nin ayrı ayrı Anayasa Mahkemesi’ne iptal dâvâsı açmaları üzerine AKP, “Bizden bu kadar, bundan sonrası yeni Meclisin işi” diyerek mahkemenin kararı ne olursa olsun Meclisi yeniden toplamama kararı aldı.


  Erdoğan: Bu ülke hepimizin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Bu ülke hepimizin, bu ülkede bu tür teröre karşı mücadelede özellikle ‘sorumluluk sadece iktidarındır’ demek yanlış olur’’ dedi.


  Askerlere terör ateşi: 1 şehit, 9 yaralı

Gümüşhane, Tunceli ve Erzincan'da güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu 1 asker şehit oldu, 9 asker de yaralandı.


  Güneş: Terörle bir yere varılamaz

İçişleri Bakanı Osman Güneş, devletin birliğine, bütünlüğüne, her türlü tehdit ve hain saldırıya karşı Türkiye Cumhuriyeti devletinin, güvenlik güçleri ve bütün kurumlarıyla başa çıkacak güçte olduğunu belirterek, ‘’Terörle, şiddetle, masum insanların canına kast etmekle hiç kimse bir vere varamayacağını bilmelidir’’ dedi.


  İki gazeteciye tutuklama

Diyarbakır’da yerel yayın yapan Diyarbakır Söz Gazetesi ve Söz TV’nin haber müdürü ve kameramanı, 1. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi hakkında yaptıkları haber nedeniyle tutuklandı.


  AKP’li Bağış: Bikini de, başörtüsü de hak

AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, ‘’partisinin İslâmî köklerinin, laik ordu ve milyonlarca Türk arasında sürtüşmeye sebep olduğu” yönündeki endişeleri ‘’yersiz’’ olarak nitelendirirken, AKP’nin gizli gündemi olmadığını vurguladı ve ‘’ben bir kadının mini etek ve bikini giyme hakkına inandığım kadar, türban giyme hakkına da inanıyorum’’ dedi.


  Soruşturmaya tepki

YÖK, mezuniyet törenine Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün kızı Kübra Gül’ün başörtüsüyle katıldığı gerekçesiyle Bilkent Üniversitesi hakkında soruşturma başlattı.


  Beyaz Rusya Müftüsü: Camiye ihtiyacımız var

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan kardeş şehir projesi kapsamında Malatya’ya gelen Beyaz Rusya Müslümanları Müftüsü Ebubekir Şabanoviç, ülkelerinde bir camiye hava kadar çok ihtiyaç duyduklarını kaydetti.


  Afrika sıcakları alarmı

Pikniklerin yoğunlaştığı hafta sonunda etkili olacak Afrika sıcakları sebebiyle orman çalışanları yangınlara karşı alarma geçirildi.


  “Sıcakla yaşamayı öğrenmeliyiz”

TEMA Vakfı Genel Müdürü Uygar Özesmi, birçok kişinin sıcaklık artışını bulunduğu kapalı ortamda klima ile çözeceğini düşündüğünü belirterek çalışan her klimanın küresel ısınmayı arttırdığını, bu yüzden herkesin sıcakla yaşamayı öğrenmesi gerektiğini söyledi.


  Sıcak çarpması ihmale gelmez

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şennur Dabak, sıcak çarpmalarının genellikle beyin hasarına bağlı ölümle sonuçlandığını belirtti.


  Meke Gölü’nde inekler otluyor

‘’Dünyanın nazar boncuğu’’ olarak nitelendirilen Meke Gölü, suyunun çekilmesi sebebiyle göçmen kuşlar yerine, büyükbaş hayvanlara ev sahipliği yapıyor.


  Son yağışlar yeterli olmadı

Türkiye genelinde mayıs sonu ve Haziran ayının ilk haftasında etkili olan yağışların, sulak alanların beslenmesinde kayda değer bir katkı sağlayamadığı bildirildi.


  Çölleşmenin haritası

National Geographıc dergisi ve TEMA Vakfı tarafından Türkiye’de çölleşmeyi gösteren ‘’çölleşme haritası’’ hazırlandı.


  Küresel ısınma bal arılarını vurdu

Erzurum’da, küresel ısınma sebebiyle bal arıları ölürken, aracılar da ekonomik sıkıntıya girdi. Özellikle Orta Karadeniz Bölgesi’nden bahar mevsiminden itibaren Erzurum’a gelmeye başlayan arıcılar, bu yıl küresel ısınmanın azizliğine uğradı.


  “Kasapta sünnet”e inceleme

Sağlık Bakanlığı’nca, bazı çocukların ‘’kasap dükkânında’’ sünnet edilmesine ilişkin haberler üzerine inceleme başlatıldığı bildirildi.


  Haydi Kur'ân’a

Diyanet İşleri Başkanlığı, 25 Haziran Pazartesi günü başlayacak yaz Kur’ân kursları öncesinde Türkiye genelindeki Kur’ân kursu öğreticilerine, ‘’kendinizi çocuklara sevdirin. Böylece anlattıklarınızı da severler” mesajı verdi.


  Doğu’da etkili sağanak yağış

Yurdun doğu kesimlerinde etkili sağanak yağış bekleniyor.


  Konut açığı hızla büyüyor

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Türkiye’de artan nüfusa paralel konut açığının da hızla büyüdüğünü belirterek, bu açığın giderilmesi için 2010 yılına kadar 800 bin civarında konut yapılması gerektiğini bildirdi.


  Topbaş’tan İstanbulluya su müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul barajlarındaki su miktarının Ekim ayı sonuna kadar yeteceğini belirterek, “Şu anda kullandığımız su bir önceki yıldan bize kalan yedek su. İstanbullular bize destek olduğu müddetçe susuzluk çektirmeyeceğiz” dedi.


  ‘Nusrat’ dünya üçüncüsü oldu

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Güneş Teknesi Takımı tarafından tasarlanan ve üretilen, Türkiye’nin güneş enerjisi ile çalışan ilk teknesi “Nusrat”, 13-17 Haziran 2007 tarihlerinde ABD’nin Arkansas Eyaleti’nde düzenlenen “Solar Splash 2007 - Güneş Tekneleri Yarışması Dünya Şampiyonası”nda üçüncülük derecesini aldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004