Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mandela beyazperdede

Beyazperdenin 70 yaşındaki usta oyuncusu Morgan Freeman, “The Human Factor’’ adlı yeni filminde, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin eski Devlet Başkanı Nelson Mandela’yı canlandıracak.

BBC’nin internet sitesinde yer alan habere göre, John Carlin’in aynı adlı eserinden beyazperdeye uyarlanacak filmin yapımcılığını da Morgan Freeman üstlenecek.

Film, Mandela’nın, 1995 yılında ülkesinin evsahipliği yaptığı Rugby Dünya Kupası sırasında siyah ve beyazlara barış çağrısı yapmasını konu alıyor.

Oscar ödüllü usta oyuncu Freeman, bugün 88 yaşında olan Mandela’yı canlandırmanın kendisi için büyük onur olduğunu söyledi.

Geçen yıl Güney Afrika Cumhuriyeti’ne giderek projeyi Mandela ile ele aldıklarını belirten Freeman, Mandela’nın varlığının dünya için önemini çok iyi bildiğini ifade etti.

Freeman’ın yapım şirketi Revelations Entertainment tarafından çekilecek filmin senaryosunu, Güney Afrikalı yazar Anthony Peckham kaleme aldı.

Morgan Freeman’ın, 2003 yılında da Nelson Mandela’nın otobiyografisinden sinemaya uyarlanacak ‘’Long Walk to Freeman’’ adlı filmde başrolü üstleneceği belirtilmişti. Hindistan asıllı yönetmen Shekhar Kapur tarafından duyurulan bu proje henüz gerçekleşmedi.

Siyahların hakları için ömrü boyunca mücadele eden ve hayatının büyük kısmını cezaevinde geçiren Nelson Mandela, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin seçimle başa gelen ilk siyah devlet başkanıydı.

‘’Mücadele benim hayatımdır. Hayatımın sonuna kadar siyahların bağımsızlığı için mücadele edeceğim’’ diyen Nelson Mandela, 1993 yılında Nobel Barış Ödülü’nü almıştı.

25.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlânâ New York’u da kucakladı

  Mandela beyazperdede

  Aile Filmleri Festivali başladı

  Pendik’te festival heyecanı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004