Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Ağar: ‘AKP’nin başörtüsü istismarını bitireceğiz’

Dün Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar’la Celal Bayar Köşkü’ndeki çalışma odasında “baş örtüsü” konusundaki açıklamalarını tartıştık...

Sorum çok net ve kısaydı:

“Seçimlerden önce türban konusunu gündeme getirmeniz dinin siyasete alet edilmesi anlamında bir siyasi rüşvet değil mi?”

Yanıt aynen şöyle oldu:

“Ben hiçbir zaman türban sorunu olarak bakmıyorum konuya... AKP bu ‘baş örtüsü’ meselesini yıllardır siyasi malzeme olarak kullanıyor. Eğer bu konuda toplumsal barışı sağlayacak bir çözüm yolu bulamazsak, daha da kullanacaklar. Çünkü özellikle Anadolu’da böyle oy topluyorlar. Biz kamu hizmeti veren kişilerin baş örtüsü kullanmamaları konusunda bir taviz vermiyoruz. Ama başta üniversite öğrencileri olmak üzere, kamudan hizmet alanlara yasak uygulamaya devam ettiğimiz sürece bu sorunu çözemeyeceğiz. AKP de konuyu hep canlı tutarak ‘değerler’ üzerinden siyaset yapmaya devam edecek. Oysa artık bunları aşmalı ve Türkiye’nin terör, işsizlik, iç ve dış borçlar gibi temel sorunlarına odaklanmalıyız.”

Sayın Ağar’a, “Peki sizin bu yaklaşımınız demokratik, laik bir hukuk devletinden yana olan ve Cumhuriyet Mitingleri’nde ANAVATAN’la birleşmeniz için bastıran kitleleri rahatsız etmeyecek mi? Yığınsal bir oy kaybına uğramaktan çekinmiyor musunuz” diye de sordum...

Yanıtı, “Halkımız zaten yıllardır böyle bir ayırım yapmıyor. Baş örtülü-baş örtüsüz kadınlarımız birlikte dolaşıyor, çalışıyor. Sorunu yaratanlar, bunun üzerinden siyasi nema uman siyasilerdir. Bizim bu formülümüz onların oyunlarını bozacak” oldu...

‘BİZ AF ÖNERMEDİK!’

İnsan Mehmet Ağar’la görüşme olanağı bulur da “düzovada siyaset” sözünü ve bunun DP’de açtığı yarayı sormaz mı?

Ben de sordum... İşte yanıtı:

“Diğer partiler o açıklamamı çarpıtıp sanki teröristler için af önermişim gibi bir hava yarattılar. Oysa ben Güneydoğu sorununun çözümünün siyaset sahnesinde bulunmasını önerdim. Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı açıklamalara baktığınızda aslında benim önerimin destek bulduğunu göreceksiniz. Yoksa ben hiçbir zaman ‘Eli kanlı adamlar siyaset yapsın’ demedim; yıllarca kelle koltukta terörle savaşan bir insan olarak böyle bir şeyi de söyleyemem. Zaten affın yararına da inanmıyorum. Hele hele AKP’nin teröristlere çıkardığı örtülü affın sonuçları ortadayken...”

MUMCU NEREDE?

Ve elbette ANAVATAN’la birleşme konusunu da konuştuk... Ağar tabanda birleşmenin tüm hızıyla devam ettiğini, iki partinin birçok il ve ilçe örgütünün seçim propagandası faaliyetlerini omuz omuza sürdürdüğünü, zaten listelerinde birçok ANAVATAN’lıya ilk sıralarda yer verdiklerini söyledi ve “Birleşme seçimlerden hemen sonra tamamlanacak” dedi.

Bunun üzerine, “Madem birleşeceksiniz, o zaman neden Erkan Mumcu’yla birlikte fotoğraf vermiyorsunuz? Örneğin sizin masanızın karşısında neden Sayın Mumcu’nun da bir masası yok? O neden seçimlerden sonra birleşecekleri partinin gücünü artırmak yerine yurt dışı gezisine gitmeyi tercih etti?” dedim.

“Aslında bu konuyu düşünmedik” diye başladı sözlerine ve şöyle bitirdi:

“Ama iyi fikir... En kısa zamanda bunun kendisiyle görüşeceğim. Sanırım sıcak bakacaktır.”

‘ÜÇÜNCÜ PARTİYİZ’

Ağar’la olası seçim sonuçlarını da konuştuk... Asla baraj altında kalmak gibi bir korkularının olmadığını, çok güvenilir kuruluşlara yaptırdıkları anketlerden hep üçüncü parti olarak çıktıklarını, MHP’nin ve Genç Parti’nin ise şu anda ciddi bir baraj sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtti. DP’nin oy oranının şimdilik yüzde 11-12 civarında olduğunu ama seçime kadar çok daha yukarılara çekeceklerini söyledi.

***

DP’nin Meclis’e girmesi çok sesliliğin sağlanması için gerçekten önemli...

Ama bu Ağar’a yetmiyor... O, çok daha fazlasını istiyor.

Vatan, 30 Haziran 2007

Mustafa MUTLU

01.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Amerikalı “neo-con”-Türk “neo-İttihatçı” izdivacı

  Ağar: ‘AKP’nin başörtüsü istismarını bitireceğiz’

  ‘Yüzbaşıdan sonra binbaşı’

  Uzlaşma safsatası

  Millî Gladio


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004