Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İş var, eleman yok

Özkaymak Holdig Yönetim Kurulu Başkanı ve Konya Ticaret Odası (KTO) Vakfı Başkanı Rahim Özkaymak, sanayicinin yetişmiş personel yokluğu sebebiyle çalıştıracak eleman bulamazken, ülkenin en önemli sorununun halen işsizlik olduğunu söyledi.

Özkaymak, Türkiye’de halen küçük ve orta boy işletmelerin büyük oranda ara eleman sıkıntısı yaşadığını, firmaların kalifiye eleman bulamadığını vurguladı. 38 bin KOBİ’nin bulunduğu Konya’da da sanayinin aynı sorunla karşı karşıya bulunduğuna dikkati çeken Özkaymak, vakıf olarak bu sorunu çözmek için kolları sıvadıklarını, öncelikle vakıf binasını adeta bir eğitim merkezi haline getirdiklerini belirtti.

Sanayicinin personel açığını kapatabilmek için 120 bin avro tutarında AB’den hibe desteği aldıklarını dile getiren Özkaymak, ‘’Gençler İçin Meslekî Eğitim ve Gelişim Projesi’’ adı altındaki projeyi hayata geçirdiklerini, böylece yüzlerce genci işsizlikten kurtarmaya başladıklarını anlattı.

Özkaymak, ‘’5 farklı meslek dalında açtığımız kurslardan ilk olarak CNC operatörlüğü dalında 45 mezun verdik. Köyden getirdiğimiz genci 3 ay kursa tabi tutup kalifiye eleman olarak işe yerleştiriyoruz. Böylece o kişinin kaderi bir sihirli değnek değmiş gibi değişiyor’’ dedi. Ülke olarak işsizlikten şikayet ederken, mevcut açığın bile kapatılamadığını anlatan Özkaymak, ‘’Demek ki mesleki eğitimimiz çok zayıf, bu insanları 3 aylık kurslarla meslek sahibi yaparsak, hem sanayinin eleman ihtiyacı karşılanacak, hem de işsizlik azalacak’’ dedi.

/ KONYA

01.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İş var, eleman yok

  Risk Türkiye’nin, kazanç rantiyenin

  Kart faiz oranı iki puan indi

  Piyasada belirsizlik endişesi

  Hazinenin borç yükü ağır

  Demiryolu için acele kamulaştırma

  Yerköy için büyük bir adım


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004