Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

İstanbul’u hâlâ keşfetmediniz mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen “İstanbul Kültür Gezileri” 2007’de de devam ediyor. Kültür tarihçisi Dursun Gürlek ve Süleyman Zeki Bağlan’ın katılımıyla gerçekleşecek gezilere kayıtlar internet üzerinden yapılabilir.

İstanbul denince aklınıza ne gelir? Kız Kulesi, Boğaz Köprüsü, Sultanahmet, Galata, Eyüp… Peki, ne kadar iyi tanıyorsunuz yaşadığınız bu şehri? Yoksa tüm dünyanın hayran kaldığı eşsiz mekânları hala keşfetmediniz mi? İşte fırsat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen “İstanbul Kültür Gezileri” 2007’de de devam ediyor. Kültür tarihçisi Dursun Gürlek ve Süleyman Zeki Bağlan’ın katılımıyla gerçekleşecek gezilere kayıtlar internet üzerinden yapılabilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından 2006 yılında gerçekleştirilen “İstanbul Kültür Gezileri” karşılaştığı yoğun talep sebebiyle 2007’de de devam ediyor. İstanbul’un kültürel mekânlarını tanıtmayı amaçlayan bu gezilerle yaşadığımız şehrin kültürel değerlerine farkındalık ve duyarlılık oluşturmak hedefleniyor.

Sultanahmet, Fatih, Beyazıt, Eyüp, Üsküdar ve Yıldız bölgelerini kapsayan “İstanbul Kültür Gezileri” kültür tarihçisi Dursun Gürlek ve Süleyman Zeki Bağlan’ın eşsiz anlatımlarıyla zenginleşecek. Geziler Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında; Perşembe, Cumartesi, Pazar olmak üzere haftada 3 gün düzenlenecek.

7 Temmuz Cumartesi günü başlayacak geziler kayıtlar www.kultursanat.org sitesinden yaptırılabilir.

05.07.2007


 

Karaman’da restorasyonsuz eser kalmayacak

Son olarak Çeşmeli Kilise ve Tartan Evi’nin restore edilip turizme kazandırıldığı Karaman’da, ihale aşamasında olan Karaman Kalesi’nde de çalışmaların başlamasıyla restorasyonu yapılmayan tarihi eser kalmayacak.

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Dindar Dilbaz, şehir büyük bir tarihi zenginliğe sahip olduğunu, bu zenginliği değerlendirmek için özellikle son 2-3 yıldır tarihi eserlerin restorasyonuna büyük önem verdiklerini söyledi.

Son olarak tarihi Çeşmeli Kilise’nin restorasyonunu yaptırdıklarını ifade eden Dilbaz, şunları söyledi:

‘’Kesme taşlarla inşa edilen bu yapı, Cumhuriyet Dönemi’nden sonra 1980’li yıllara kadar cezaevi olarak kullanılmış. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilen yapı, restorasyonu için 2005 yılında 400 bin YTL’ye ihaleye çıktı. Ek maliyetlerle birlikte restorasyon 600 bin YTL’ye tamamlandı.’’

Çeşmeli Kilise’nin iç ve dış aydınlatmasının, çevre düzenlemesinin yapıldığını, çalışmalar sırasında sıvasının alınmasıyla iç duvarlarda çeşitli figürlerin ortaya çıktığını belirten Dilbaz, ‘’Kilise, cezaevi olarak kullanıldığı dönemde sıvanmış. Sıvanın alınmasıyla duvarlardaki figürler ortaya çıkarıldı. Ancak yıpranmış olan bu figürlerde, orijinalliğinin bozulmaması için tamamlama yapılmadı’’ diye konuştu.

05.07.2007


 

Samsun Yeni Asya okuyucuları piknikte buluştu

Samsun Yeni Asya okuyucuları geçtiğimiz Pazar günü piknikte buluştu. Samsun Sosyal Kurul tarafından organize edilen geleneksel Samsun Yeni Asya okuyucuları pikniği Samsun ilinin Ladik ilçesinin Salur Göleti piknik alanında gazetemiz yazarlarından Sami Cebece’nin de katılımı ile gerçekleştirildi.

Özellikle üniversiteli öğrencilerin ilgi gösterdiği programa katılım çok yoğun oldu. Sabahın erken saatlerinde Samsun’dan hareket eden gruplar bu sene farklı bir mekan olarak seçilen Salur Göleti Piknik alanında buluştular. Okuyucuları ile buluşan Sami Cebeci Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Risâle-i Nur Külliyatından içtimai ve siyasi konularda ders yaptı ve soruları cevaplandırdı. Cebeci, bu tür programların kaynaşmaya vesile olduğunu belirtti ve devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Nurullah ÖZEN / SAMSUN

05.07.2007


 

Gülmece yarışması sonuçlandı

Konya’nın Akşehir ilçesinde 5-10 Temmuzda yapılan 48. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında düzenlenen ‘’Gülmece Öyküleri ve Çizgi Bant Yarışması’’ sonuçlandı.

48. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında, Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği ile Akşehir Belediyesinin düzenlediği 26. Nasreddin Hoca Gülmece Öyküleri Yarışması ile 6. Ulusal Çizgi Bant Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

Gülmece Öyküleri Yarışması’nda Caner Çaylak ‘’Arkayı Kaçlayalım’’ isimli öyküsüyle birincilik, Atay Sözer ‘’Resmi Keçi’’ isimli öyküsüyle ikincilik, Mehmet Erdem ise ‘’İstemeden Baba Oldum’’ isimli öyküsüyle üçüncülük ödülünü kazandı. Konusu küresel ısınma olan Ulusal Çizgi Bant Yarışması’nda ise birinciliği Şevket Yalaz, ikinciliği Ömer Çam ve üçüncülüğü de Musa Gümüş kazandı.

Gülmece yazarlarının yanı sıra genç yeteneklerin de teşvik edilmesi ve mizah öykülerinin okuyucusuyla buluşturulması amaçlanan Gülmece Öyküleri Yarışması’nın seçici kurulunda Muzaffer İzgü, Enver Ercan, Kandemir Konduk, Selahattin Duman, Öner Ciravoğlu, Ahmet Çuhacı ve Yusuf Çotuksöken yer alıyor.

05.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004