Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sert üslup seçmeni rahatsız ediyor

Yaklaşan genel seçimler öncesi il il dolaşarak mitingler gerçekleştiren siyasi parti genel başkanlarının birbirlerine yönelik sert üslupları seçmenlerce yadırganıyor. Siyasilerin bu tür davranışlardan kaçınması gerektiğini vurgulayan seçmenler, liderlerin topluma örnek olmaları gerektiğini işaret etti.


Mevcut Anayasa 12 Eylül’ü temsil ediyor

İnsan Hakları Derneği , Türkiye İnsan Hakları Vakfı, MAZLUMDER, Helsinki Yurttaşlar Derneği ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi temsilcilerinin y

Anayasa değişiklik paketi, mahkeme gündeminde

Anayasa Mahkemesi, “cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, milletvekili genel seçimlerinin 4 yılda bir yapılması’’ yönündeki Anayasa değişikliği


   Fransa, AB yolunu engelleyemez

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin uzun vadeli istikrarı için AB sürecinin önemli olduğunun herkes farkında olduğunu belirterek, “Bu süreçte, Fransa, ‘bloke eden ülke olma sıfatını kazanmayı göze alabilir mi’ bilmiyorum” dedi.


  Tezkere yetkisi Mecliste

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kuzey Irak’a yapılması muhtemel sınır ötesi operasyon konusunda kararı Meclis’in vereceğini belirterek, ‘’Sınır ötesi operasyon yapma yetkisi TBMM’nin elindedir’’ dedi.


  Erbakan’dan AKP’ye veryansın

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, ‘’AKP’ye oy vermek, siyonizme oy vermek demektir. ‘Köle olmak istiyorum’ demektir’’ dedi.


  Erdil'in arayanı yok

Tekirdağ’ın Saray ilçesindeki Saray Cezaevi yetkilileri, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil’le görüşmek için şu ana kadar herhangi bir başvuru olmadığını belirttiler.


  Kimlikte yeni dönem

Vatandaşlara ilişkin kimlik bilgileri tek bir elektronik kartta toplanacak. Halen kullanımda olan nüfus cüzdanının yerini alacak olan vatandaşlık kartı üzerinde sadece statik bilgiler yer alacak, değişken bilgilere yer verilmeyecek.


  CHP ve SP seçim irtibat bürolarına saldırı

Kağıthane’de CHP ile Saadet Partisi’nin seçim irtibat bürolarına saldırı düzenlendi.


  Amerika hatasını kabul etti

ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Deborah K. Jones, “Evet hatalarımız oluyor, ancak kendi kendimizi düzeltebilen bir toplum yapımız var. Bunu da bireyleri koruyan kurumlar sayesinde yapıyoruz” dedi.


  Anafartalar’da ölü sayısı 9’a çıktı

Anafartalar Çarşısı önündeki patlamada yaralanarak hastanede tedavi altına alınan Hamza Arı hayatını kaybetti.


  Dicle’de 25 kilo patlayıcı ele geçirildi

Güvenlik güçlerinin, Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde, 25 kilogram patlayıcıyla hazırlanmış el yapımı patlayıcı madde düzeneği ele geçirdiği bildirildi.


  Ekmekler çöpe gitmesin

Gaziantep İl Tarım Müdürü İbrahim Yılmaz, günde 12 milyon ekmeğin çöpe atıldığını, küresel ısınmadan etkilenen Türkiye’de buğday üretiminin düştüğünü, mutlaka tasarrufa gidilmesi gerektiğini söyledi.


  5 bin Iraklı sınır dışı edildi

Bu yılın altı ayında Irak’tan kaçıp Türkiye’ye yasadışı yollardan giren 5 binin üzerindeki Iraklının Silopi’deki Habur Sınır Kapısı’ndan sınır dışı edildiği belirtildi.


  Alkollüye ehliyet yok

Alkollü araç kullanmaktan dolayı sürücü belgesine ikinci kez el konulan 84 sürücüye Kocaeli’nde ‘’Sürücü davranışı eğitimi’’ verildi.


  Sigara, doğacak nesillere de zarar

Türkiye’de tiryakilerin sigara ve diğer tütün mamullerine 2005 yılında 12 milyar YTL harcadığı, bu rakamın 2006’da 14 milyar YTL’ye yükseldiği bildirildi.


  Susuzluk felâket getirir

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Gıda Komitesi Başkanı veteriner hekim Muhammet Efe, susuzluğun geçici bir tabii felaketten ziyade kalıcı ve daha hasarlı bir toplumsal sorun olabileceğini bildirdi.


  Asırlık göller kurudu

Kanada’nın kuzeyinde, Arktika tundrasındaki binlerce yıllık gölcüklerin 25 yıldan kısa bir süre içinde iklim değişikliği yüzünden kısmen kuruduğu, hatta bazılarının yok olduğu bildirildi.


  Çevre kirliliği "stres" sebebi

Büyük şehirlerin mimari yapısında hava koridorlarının bulunmaması, gürültü, ses, hava, görüntü ve çöp kirliliği gibi çevre sorunlarının, ‘’strese’’ sebep olduğu bildirildi.


  Karaya oturan kuru yük gemisi 10 gün sonra kurtarıldı

Çanakkale Boğazı’nda karaya oturan Suriye bandıralı ‘’Mustafa F’’ adlı yük gemisi, 10 günlük çalışmanın ardından karaya oturduğu sığ bölgeden kurtarıldı.


  "Gülmece Treni" Akşehir'e gitti

Akşehir’de bu yıl 48’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği’ne katılacak bir grup, ‘’Gülmece Treni’’ ile Haydarpaşa Garı’ndan yola çıktı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004