Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Petkim’e 2.05 milyar dolar

Hükümet seçim öncesindeki son özelleştirmeyi Petkim’le yaptı. Türkiye’nin en büyük entegre petrokimya şirketi Petkim’in yüzde 51’lik hissesinin blok satışına ilişkin yapılan ihaleyi 2 milyar 50 milyon dolarlık teklifle TransCentralAsia Petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu kazandı.


Makedonya’nın üstündeyiz

Türkiye, 33 Avrupa ülkesi arasında satınalma gücü paritesine göre, kişi başına Gayri Safi Yurtiçi Hasılada 32. sırada yer aldı. 2006 yılına yönelik ka

Borsa ilk kez 50 bini gördü

Art arda rekorlar kıran İMKB, 50 bin 10’la tarihi zirveyi gördü. Dolar 1,2880 YTL ile Mart 2005’den bu yana en düşük düzeye indi.


  Ekonomide yeni programa ihtiyaç var

Ankara Organize Tekstil Sanayi Sitesi (ANTEKS) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süreyya Kayıhan, Türk ekonomisinin yeni bir programa ihtiyacı olduğunu ifade etti.


  Serbest bölgeler hareketlendi

Mersin Serbest Bölgesi İşleticileri A.Ş. (MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mum, vergi uygulamasının başlatıldığı ve avantajların ortadan kaldırıldığı 2004 yılından bu yana, her geçen gün, her alanda kayıpların yaşandığı bölgenin işlem hacminde yeni düzenlemeyle yüzde 24 civarında bir büyüme kaydedildiğini bildirdi.


  İhracatçılarımızda Irak sıkıntısı

Türk firmalarının Irak’a yaptığı gıda ürünleri ihracatında büyük düşüşler yaşandığı bildirildi. Türk-Irak İş Konseyi Başkan Yardımcısı Rasim Narin, Irak’ın iç sorunları ve Türk firmalarına çıkarılan bazı zorluklar sebebiyle ihracatın durma noktasına geldiğini söyledi.


  Atık ‘su’dan elektrik üretiyorlar

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği kojenerasyon tesisiyle, atık su arıtma tesisinde ortaya çıkan biyogaz, elektrik ve ısı enerjisini dönüştürülüyor.


  TMO, 10 bin ton buğday aldı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Edirne Şubesi Müdürlüğü, alımların başladığından bu yana 10 bin 53 ton buğday alarak, 89 bin 183 YTL ödeme yaptı.


  İşsiz kalanlara 28,5 milyon YTL ödendi

İşsizlik Sigortası Fonu’ndan geçen ay 99 bin 38 kişiye toplam 28 milyon 469 bin 71 YTL 42 YKr ödendi.


  Silivri doğalgaz deposu açılacak

Silivri’deki Kuzey Marmara ve Değirmenköy Sahaları Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisleri, 11 Temmuz’da hizmete giriyor.


  EGO 590 otobüs daha alacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, toplu taşımayı rahatlatmak amacıyla bu yıl içinde alınan 450 doğalgazlı otobüse ek olarak 200’ü körüklü 590 otobüs daha alınacağını bildirdi.


  İstanbul’a gelen turist sayısı yüzde 25 arttı

İstanbul'a yılın ilk 6 ayında gelen yabancı turist sayısı, geçen senenin ilk 6 ayına göre yüzde 25 arttı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004