Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yatırımlara AB ölçüsü

Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) 2008-2010 Dönemine ilişkin yatırım programlarına göre, AB’ye üyelik yönünde ortaya konulan politika ve önceliklerin hayata geçirilmesi için sürdürülen çalışmaların gerektirdiği yatırımlar hızlandırılacak.


Bağırarak terörle mücadele olmaz

Partisinin Eskişehir mitinginde halka hitap eden Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, birilerinin çok hiddetlenip bağırınca terörle mücadele olur

Gül: Seçimler ertelenemez

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, ne olursa olsun seçimlerin ertelenmesinin mümkün olmadığını kaydederek, “Savaş ortamında bile se


  Rehn: Türkiye, neden AB üyesi olmasın?

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye’nin, gerekli şartları yerine getirdiği takdirde AB üyesi olmaması için bir sebep görmediğini söyledi.


  ANAVATAN’da Mumcu’ya tepki

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, merkez sağda birleşmeyi başaramadığı için ANAVATAN Genel Başkan Erkan Mumcu’nun istifasını istedi. Kurtulmuşoğlu, “Başaramayan insanlar gider, başarabilecek insanlar partinin başına gelir” dedi.


  Af Örgütü: Türkiye'de işkence mağdurlarına adalet yok

Uluslararası Af (AI) örgütü tarafından dün yayımlanan raporda, Türkiye’de işkence, kötü muamele ve kolluk kuvvetlerinin karıştığı cinayetlerin cezasız kaldığı öne sürüldü.


  Arınç’tan Çölaşan’a dâvâ

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Emin Çölaşan hakkında, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 20 bin YTL’lik manevî tazminat davası açtı.


  Ekmekte zam beklentisi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, kuraklık ve üretimin düşmesi gerekçesiyle un sanayicilerinin spekülatif bir şekilde un fiyatlarını artırdığını belirterek, ‘’Un fiyatları düşürülmezse, ekmekte yüzde 10-15’lik zam kaçınılmaz’’ dedi.


  İsrafa ambalajlı çözüm

Fleksıbıl Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut, ekmeğin ambalajsız satılması ve iyi muhafaza edilememesi sebebiyle yaklaşık 4 milyar adedinin zayi olduğunu söyledi.


  Hangi sandıkta oy kullanacaksınız?

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, 22 Temmuz’daki milletvekili genel seçimlerinde oy kullanacak vatandaşların, mesaî saatleri içinde muhtarlıklara giderek, hangi sandıkta ve hangi sırada oy kullanacakları belirtilen, adlarına düzenlenmiş bilgi kâğıtlarını alabileceklerini söyledi.


  Savcı, Tuğluk hakkında 5 yıl istedi

Van Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Selçik, Eski DTP Genel Başkan Yardımcısı Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk hakkında, Van’daki Nevruz kutlamaları sırasında yaptığı konuşmadan dolayı başlattığı soruşturmayı tamamladı.


  Hava sıcaklıkları 6-8 derece azalacak

Hava sıcaklığının, bugün ve hafta sonu 6-8 derece azalarak, sıcaklıkların mevsim normallerine döneceği bildirildi.


  İstanbul’un yatırımı eğitime

İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Büyükdede, 2003-2006 yılları arasında eğitime 644.757.376,07 YTL harcama yaptıklarını ifade etti.


  OKS sonuçları Pazartesi açıklanacak

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, OKS sonuçlarının 9 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından açıklanacağını bildirdi.


  Arakanlı Müslümanların dramını biliyor muyuz?

Kendisi de Arakanlı bir Müslüman olan Ahmed Samir, Burma Cumhuriyeti’nde yaşayan Arakanlı Müslüman halkın dramının yeterince bilinmediğinden yakınıyor.


  Trafik kazalarında ağır fatura

2007’nin ilk 5 ayında meydana gelen 287 bin 754 kazada bin 184 kişinin öldüğünü, 50 bin 518 kişinin yaralandığını, kazalardaki maddî hasarın ise 488 milyon 851 bin YTL olduğu belirtildi.


  Sağlıkta insan odaklı dönüşüm

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Sabahattin Aydın, “Sağlıkta dönüşüm ile birlikte kurum odaklı değil, insan odaklı bir anlayış başladı” dedi.


  Dönere standart getirildi

‘’Türk fast food’’u dönere de üretim standardı geliyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, işlenmiş kırmızı ve beyaz et ürünleri mevzuatının kapsamına döneri de alıyor. Böylece, dönerin hazırlanmasına da standart getirilmiş olacak.


  Dünyada şimdi herkes turist

Dünya turizm hareketine katılanların sayısının gün geçtikçe arttığı belirtilerek, dört ayda dünyayı 252 milyon kişinin dolaştığı bildirildi. Dünya turizminin 2007 yılında öngörülenin üstünde büyüme gösterdiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004