Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Mevlevîler İstanbullularla birlikte semâya uzanıyor

Şimdiye kadar Mevlevîhaneler ve konser salonları gibi kapalı mekânlarda izlediğimiz semâzenler, İstanbulun önemli meydanlarında halkla buluşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Kültür AŞ. tarafından organize edilen, “2007 Mevlâna Yılı” faaliyetleri devam ediyor. Etkinlik kapsamında İstanbullular, iki ay boyunca, açık havada semâ keyfi yaşayacaklar. Görsel bir şölen niteliğindeki bu etkinlik fotoğraf san’atçıları için de kaçırılmayacak bir fırsat.

“Gel, gel, gel… Ne olursan ol yine gel” başlığıyla 7 Temmuz’da Sultanahmet Meydanı’nda, saat 19:00’da start alacak olan açık hava Mevlevî gösterileri 25 Ağustos’a kadar devam edecek. Gösteriler Sultanahmet’ten sonra Eyüp, Bakırköy, Taksim, Kadıköy ve Beşiktaş meydanlarında tekrarlanacak.

Açık hava Mevlevî gösterilerine İstanbulluların yanı sıra yabancı turistlerin de yoğun ilgisi bekleniyor. Gösteriler profesyonel ve amatör fotoğrafçılar içinde kaçırılmayacak bir fırsat niteliğinde. Özellikle 7 Temmuz’da Sultanahmet Meydanın’da, Ayasofya ve Sultanahmet Camii’nin ortasında gerçekleşecek gösteri unutulmaz bir görsel şölen olmanın yanında, Mevlâna’nın birleştirici gücünün de bir yansıması olacak.

19 Haziran’da Rumi Senfonik gösteriyle başlayan, 30 Haziran’da Mercan Dede Ensemble ile devam eden “2007 Mevlâna Etkinlikleri” 17 Aralık’a kadar devam edecek olup, halka açık ve ücretsizdir.

“Gel, Gel, Gel... Ne Olursan Ol Yine Gel!”

(Açık Hava Mevlevî Gösterileri)

07 Temmuz Cumartesi, 19:30 Sultanahmet Meydanı

14 Temmuz Cumartesi, 19:30 Eyüp Sultan Meydanı

28 Temmuz Cumartesi, 19:30 Bakırköy Meydanı

04 Ağustos Cumartesi, 19:30 Taksim Meydanı

11 Ağustos Cumartesi, 19:30 Kadıköy Meydanı

18 Ağustos Cumartesi, 19:30 Beşiktaş Meydanı

25 Ağustos Cumartesi, 19:30 Sultanahmet Meydanı

06.07.2007


 

Karadeniz Ereğli’de Risâle-i Nur kampanyasına yoğun ilgi

Yeni Asya Neşriyatın yeniden tanzim ettiği sayfa üzeri lügatli Risâle-i Nur Külliyatı için düzenlenen kampanyaya Karadeniz Ereğli’de yoğun bir ilgi gözleniyor. Yeni Asya Kitabevi çalışanları kampanyayı Ereğli halkına duyurmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Şehrin en işlek caddelerinden biri olan Erdemir Caddesindeki Yeni Asya Kitabevi civarına Risâle-i Nur kampanyası için özel hazırlanmış afişler asılırken şehrin muhtelif yerlerinde kampanyayı duyuran el ilânları dağıtılıyor. Kampanya tanıtımı radyo reklâmlarıyla da desteklenecek.

Kampanya ile ilgili görüşlerini aldığımız M. Halil Koçak isimli öğrenci yeni hazırlanan külliyat için yapılan kampanyadan memnun olduğunu dile getirerek, “Kampanya olmasaydı bu kitapları almam mümkün olmayabilirdi. Bu kampanyanın tüm yayınevlerine örnek olmasını temenni ediyorum, Yeni Asya Neşriyat‘a teşekkür ediyorum” dedi. Kampanyanın Karadeniz Ereğli’deki seyrini anlatan Yeni Asya Kitabevi sorumlusu Süleyman Badıllı: “Karadeniz Ereğli halkının Risâle- i Nurlara olan ilgisinden memnuniyet duyuyoruz. Yaz olmasına rağmen insanlarımız kitap okumaktan vazgeçmiyor, bu durum bizi sevindiriyor. İnsanların iman hakikatlerini öğrenmek için Risâle-i Nur’a yönelmesi ahir zamanda bu eserlere ne kadar muhtaç olduğumuzu gösteriyor. İslâm dünyasının gelişmesi ve huzurlu yaşaması için Risâle-i Nur okuyucularına, talebelerine büyük bir vazife düşüyor” dedi. 

Emin DURUM / KARADENİZ EREĞLİ

06.07.2007


 

Nasreddin Hoca su tasarrufuna çağırıyor

Nasreddin Hoca, doğumunun 799. yılında Fatih’te anılırken vatandaşları düdükle küresel ısınmaya karşı su tasarrufu yapmaya çağırdı.

Fatih Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Nasreddin Hoca’nın anma programı, Fevzipaşa Caddesi Yavuz Selim Işıklardan itibaren Hoca rolündeki Ümit Kaplan eşeğe ters binerek Anıt Park’a doğru yürüyüşe başladı. Yol boyunca çocuklara düdük dağıtan Nasreddin Hoca, beraberindeki ‘İbiş’ rolündeki Hüseyin Goncagül’le ‘atışarak’ küresel ısınmanın sebeplerini aktardı.

Nasreddin Hoca, eşeği, İbiş ve beraberindekiler, kortej halinde Anıt Park’a geldi. Burada bir konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, dünyaca ünlü düşünür Nasreddin Hoca’nın sadece yaşadığı yer olan Akşehir’de ve Fatih’te anıldığını hatırlattı. Fatih’te belediyecilik hizmetleri yanında Nasreddin Hoca, Mevlânâ gibi Türk düşünürlerini tanıtmaya yönelik faaliyetler de yaptıklarını dile getiren Demir, “Nasreddin Hoca, 800 yıl öncesinde yaptıklarıyla, söyledikleriyle bugünkü susuzluk problemimizi çözmemize ışık tutuyor” dedi.

Mustafa Demir’in konuşmasını beğendiğini söyleyerek ona bir düdük hediye eden Nasreddin Hoca, Anıtpark’ta oluşturulan platformda suyu kuruyan göle maya çaldı.

Daha sonra Karadenizli Temel’le sohbet ederek birkaç fıkrasını canlandıran Nasreddin Hoca, su tasarrufu çağrısında bulundu.

Nasreddin Hoca, Anıt Park’a aileleriyle birlikte gelen çocuklara ‘düdük’ dağıttı.

Anma faaliyeti, Sıcak Yuva Vakfı’nın Çocuk Ritm Grubunun davullarla gösteri yapmasıyla sona erdi.

06.07.2007


 

‘Okuyucu Buluşmaları’yla kaynaştık

Geçen günlerde gerçekleşen Şanlıurfa Yeni Asya okuyucularının gezisi herkesi memnun etti. Yıl boyu iş stresi yaşayan okuyucularımız bu geziyle, rahatlama ve stres atma fırsatı yakaladılar.

Gezi sırasında okuyucular birbirleriyle tanışıp, kaynaşma ve problemlerini paylaşma fırsatı bulurken, neşeli ve istifadeli saatler de geçirdiler.

Pikniğin en fazla dikkat çeken hususlardan birisi de, yaşları, memleketleri, birbirinden farklı kimselerin birbirleriyle kardeşlik duygularıyla bir araya gelmeleri oldu.

Sene içinde gerçekleşen sohbet toplantılarında sınırlı şartlarda görüşebilen okuyucularımız, pikniğin samimi ortamında biraraya gelip, birbirlerini daha yakından tanıma imkânıyla dostluklarını pekiştirdiler.

Piknik gezi fırsatıyla ortak meseleler üzerindeki fikir alış verişleri de pikniği ve-rimli hale getirdi.

Okuyucu buluşmasıının en dikkat çeken yönü de, sosyal faaliyetlerin kişilerdeki farklı kabiliyetleri ortaya çıkarması oldu. Kültürlü, bilgili, sosyal meselelere hakim kimselerin yanısıra, okuyucularımız arasında çok iyi futbol oynayanları, çok iyi yüzenleri, çok iyi güreşenleri ve diğer kabiliyetlileri de tanıma fırsatı yakaladık.

Oğuzhan GÜZEL / ŞANLIURFA

06.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004