Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

RİCARDİNHO KALACAK

Beşiktaş İdari Menajeri Ali Gültiken, Brezilyalı yıldız Ricardinho'nun gönderileceği iddialarının doğru olmadığını söyledi. Gültiken, "Bu kadroyu muhafaza etmek istiyoruz. Geçen yıl sakatlıklar nedeniyle sorunlar yaşadık. O yüzden futbolcu göndermeyi de düşünmüyoruz'' dedi.

Beşiktaş Futbol Takımı İdari Menajeri Ali Gültiken, yoğun bir tempoda yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını ve çalışmalardan memnun olduklarını söyledi. Hafta sonunda yurt dışı kampının başlayacağını hatırlatan Gültiken, ''Futbolcularımızın ilk etapta gösterdiği çalışma azmi ve performanstan memnunuz'' dedi. İspanyol futbolcu Navarro'nun transferi konusunda bir gelişme olup olmadığı sorusuna Gültiken, ''Transfer çalışmaları ve görüşmeleri devam ediyor, ama şu ana dek netleşen bir şey yok. Nobre'nin sakatlığı vardı. Bu nedenle transfer konusunu biraz beklemeye almıştık, ancak sakatlığının çok da korkulduğu gibi olmadığını tespit ettik. Yeniden stoper transferi konusunda yoğunlaşacağız'' diye konuştu.

FUTBOLCU GÖNDERMEYECEĞİZ

Gültiken, Navarro'yu teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istemediği yönünde spekülasyonlar yapıldığının belirtilmesi üzerine, ''Böyle bir şey yok. Biz hocamızın istemediği hiçbir oyuncuyu almayız. Bugüne kadarki görüşmeler hep hocamızın onayıyla yapıldı. Navarro konusunda da hocamızın bilgisi vardır'' şeklinde konuştu. Takımdan Ricardinho'nun gönderileceği iddialarının bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Gültiken, ''Geniş bir kadromuz var ve bu kadroyu muhafaza etmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi hedefimiz var. Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda da mücadele edeceğiz. Geçen yıl sakatlıklar nedeniyle sorunlar yaşadık. O yüzden kadroyu geniş tutmak istiyoruz ve futbolcu göndermeyi de düşünmüyoruz'' dedi.

KASIMPAŞA MAÇI

Kasımpaşa ile bugün yapacakları hazırlık maçına da değinen Gültiken, ''Kadroda genç oyuncularımız var. Çok iyi çalıştılar, ancak kamp kadrosu için bir karar verilmesi gerekiyor. Doğru bir karar vermek için de böyle bir maç organize ettik" diye konuştu.

14 günlük Avusturya kampı yarın başlıyor

Beşiktaş, ikinci etap kamp çalışmaları için 7 Temmuz Cumartesi günü Avusturya'ya gidecek. Avusturya'nın Seefeld bölgesinde gerçekleştirilecek 14 günlük kampta siyah-beyazlılar, 4 hazırlık maçı oynayacak. Beşiktaş, kampta 10 Temmuz'da Avusturya 3. Lig takımlarından FC Hall, 15 Temmuz'da Almanya Birinci Lig ekiplerinden Hamburg ile karşılaşacak. Daha sonra Avusturya'nın Leogang bölgesine geçecek olan Beşiktaş, 4'lü turnuvaya katılacak. 18 Temmuz'da Almanya Birinci Lig takımlarından Duisburg ile karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş, 20 Temmuz'da ise Romanya şampiyonu Dinamo Bükreş ile Çek Süper Lig ekibi Budejovice takımlarından biriyle son hazırlık maçını yapacak. Siyahbeyazlılar, 21 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'a dönecek.

06.07.2007


 

Feldkamp, idmanda istediğini yapan Hasan Şaş'ı tebrik etti

Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, uyarılarda bulunduğu ve dünkü antrenmanda savunma görevi verdiği Hasan Şaş'ın, istediklerini yapması üzerine ''Bravo'' diyerek tebrik etti.

Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde, gerçekleştirilen ve 1,5 saat süren idmanda sarı-kırmızılı futbolcular, gol provası yaptı. Futbolcular, kalecilerin koruduğu kalelere, karşılıklı mücadele alıştırmalarından oluşan teknik çalışmada, rakiplerini geçerek gol atmaya çalıştılar. Feldkamp, mükemmel bir vuruşla üst direğe çarpıp filelere giden golü atan Mehmet Topal'ı şapkasını çıkararak kutladı. Tecrübeli çalıştırıcı, uyarılarda bulunduğu ve dünkü antrenmanda savunma görevi verdiği Hasan Şaş'ın, istediklerini yapması üzerine ''Bravo'' diyerek tebrik etti. Alman çalıştırıcı, istediği hareketleri yapamayan Arda ve Hasan Kabze'yi ise durdurarak taleplerini iletti. Feldkamp, antrenman öncesinde başta Lincoln olmak üzere, Linderoth ve Bouzid ile görüşmeler yaptı. Oldukça sıcak bir havada gerçekleştirilen ve 100'e yakın taraftar grubunun izlediği antrenman sonunda futbolcular bol bol su içerek serinlemeye çalıştılar. Taraftarlar, antrenmanda bütün futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu.

06.07.2007


 

Beşiktaş'ın ‘B’ takımı İstanbulspor

Türk Telekom Lig (A) takımlarından İstanbulspor'un sportif danışmanı Saffet Sancaklı, Beşiktaş Kulübü'nün partner takımı olduklarını ve siyah-beyazlıların kadrosuna almadığı bazı genç futbolcuları İstanbulspor'da oynatacaklarını söyledi.

Saffet Sancaklı, Beşiktaş Kulübü ile bu konuyu görüştüklerini ve anlaşmaya vardıklarını belirterek, ''Beşiktaş'ta kadroya alınmayacak ve bizim seçeceğimiz genç oyuncuları İstanbulspor'da oynatacağız. Bu hem Beşiktaş'a hem bize hem de Türk futboluna faydalı olacaktır'' dedi.

20 KİŞİ GELMEYECEK

Şampiyonluğa oynayan bir takım kurmayı amaçladıklarını ifade eden Sancaklı, ''Beşiktaş'tan bize 20 kişi gelmeyecek. Gelecek futbolculara, ortak bir karar doğrultusunda karar vereceğiz. Bize faydalı olabilecek, şampiyonluğa taşıyabilecek futbolcular olacak'' diye konuştu.

Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleriyle de görüştüğünü bildiren Sancaklı, ''Bu model Avrupa'da çok kullanılıyor. Avrupa'nın büyük kulüpleri, genç futbolcularını aynı şehirde bir alt ligde bulunan partner takımlarına veriyor. Böylece futbolcusunun gelişimini daha yakından görüyor. Bu Türkiye'de de yeni bir model olacak ve genç futbolcuların gelişimine katkıda bulanacak'' dedi.

06.07.2007


 

Appiah'ın transferi yattı

Fenerbahçe'de oynayan Ganalı futbolcu Stephen Appiah'ın Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından FC Schalke 04'e transferi konusu kapandı.

FC Schalke 04 menajeri Andreas Müller, Alman spor dergisi Kicker'e yaptığı açıklamada, ''Appiah olayı bitti. Transfer başarısızlıkla sonuçlandı'' dedi. Müller, Appiah'ın tercih ettiği futbolcu olduğunu, ancak kulübün yönetim kurulunda yapılan oylamada bu transfer için çoğunluk sağlanamadığını ifade etti.

APPİAH GELMEK İSTİYOR

Müller, Appiah'ın, Türk basınında çıkan bazı aksi haberlere rağmen hala Schalke'ye gelmek istediğini belirten Müller, ''Appiah, Gana'da bekliyor ve bizimle ilişkiye geçmeye çalışıyor. Mutlaka Schalke'ye gelmek istiyor. Ancak biz bu konuda bir girişimde bulunmayacağız'' dedi.

06.07.2007


 

Canaydın silah haberine üzüldü

Galatasaray Kulübü bir açıklama yayınlayarak, bugün bazı medya organlarında yer alan ''Başkan silahlanıyor'' başlıklı haberi yalanladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, bu haberin tamamen hayal ürünü olduğunu dile getirilerek, ''Başkan Özhan Canaydın'ın sanayici olması, çok işçi çalıştırması nedeniyle 20 yıldan bu yana silah ruhsatı zaten mevcuttur. Her 5 yılda bir yenilenen ruhsat muameleleri için rutin işlemler yapılmıştır. Bu işlemleri başka yöne çekmek ve bağlantılandırmak, kasıtlı bir yayın olarak algılanmaktadır'' denildi.

06.07.2007


 

Şahin Köprüçay'da rafting yaptı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Köprülü Kanyon Milli Parkı Köprüçay Nehri'nde rafting yaptı.

Bir seyahat acentesi tesislerinde üzerini değiştirerek şort ve tişört giyen Şahin'e, burada can yeleği ve kask takıldı. Acente yetkililerinden bota binmeden önce bilgi alan Şahin, raftingden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, heyecanlı olduğunu söyledi. Raftingi iki nedenle yaptığını belirten Şahin, ilk amacının Antalya'nın her türlü turizme ne kadar elverişli olduğunu göstermek olduğunu vurguladı. Şahin, ''Hem sahil hem doğa turizmini bünyesinde bu denli görkemli barındırabilen başka bir ilimiz yok'' dedi.

06.07.2007


 

2014 Kış Olimpiyat Oyunları Soçhi'de

2014 yılında yapılacak 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nı düzenleme hakkını Rusya'nın Sochi kenti kazandı.

Guatemala'nın başkenti Guatemala City'de dün gece yapılan oylamada en çok oyu alan Sochi, 2014 Kış Olimpiyatları'nı düzenleme hakkını elde ederken, Rusya, tarihinde ilk kez bir kış oyunlarına ev sahipliği yapacak. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin yaptığı oylamada Güney Kore'nin Pyeongchang kentiyle yarışan Sochi, en yüksek oyu almayı başarırken, Avusturya'nın Salzburg kenti bir kez daha ilk tur gizli oylamasında elendi. Salzburg, 2010 Kış Olimpiyatları için de aday olmuş, ancak yine oylamanın ilk turunda elenmişti.

06.07.2007


 

M. United'den Carlos Tevez'e 20 milyon sterlin

Arjantinli futbolcu Carlos Tevez'in, 20 milyon sterlin karşılığında Manchester United'e transfer olacağı açıklandı.

The Daily Mail gazetesi, geçen sezon West Ham'da forma giyen oyuncunun kendisini Manchester United'a bağlayan sözleşmeye gelecek hafta imza atacağını yazdı. Gazetenin haberinde, imzanın, futbolcunun kendisine ait olduğunu iddia eden West Ham kulübünden gelebilecek bir itiraz nedeniyle geciktiği belirtildi.

06.07.2007


 

Villarreal yeni sezonda Nihat Kahveci'ye güveniyor

spanya'nın Villarreal Kulübü, Arjantinli Juan Roman Riquelme ve Uruguaylı Diego Forlan ile yollarını ayırdıktan sonra gelecek sezon için Nihat Kahveci'ye güveniyor. Sakatlığından dolayı geçtiğimiz sezon takıma faydalı olmayan Nihat, gelecek sezon için gol umudu olarak gösteriliyor.

Villarreal'in Fransız futbolcusu Robert Pires, Forlan'ın Atletico de Madrid'e transfer olmasıyla ilgili ''büyük bir forvet oyuncusunu kaybettik'' yorumunda bulunurken, ''Diego'nun yerini doldurmak zor olacak, ama ben Nihat'a çok fazla güveniyorum. İyileşti ve formda'' diye ekledi.

Gelecek sezon UEFA Kupası'nda mücadele edecek olan Villarreal, La Liga'da da iddialı olmak isterken, şimdiye kadar Ayala, Vidangossy, Caceres, Capdevilla, Diego Lopez, Tomane, Cazorla ve Mavuba'yı transfer etti. Öte yandan, Nihat'ın yanına bir golcü arayışında olan Villarreal'in listesindeki forvet oyuncuları Tamudo (Espanyol), Luis Fabiano (Sevilla), Oliviera (Milan), Luis Garcia (Liverpool), Baiano (Celta Vigo) olarak biliniyor.

06.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004