Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Geri kalmışlık zincirini kıracak tek güç DP

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye’de geri kalmışlık zincirini kıracak tek gücün DP iktidarı ve kendi başbakanlığı olduğunu söyledi.


Devlette “çete” sancısı

Yazar Ahmet Altan Türkiye’nin ciddî bir değişim sürecinden geçtiğini belirterek, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını söyledi. Çete, mafya ve

YSK’da referandum hazırlığı

22 Temmuz milletvekili seçimi için yoğun bir çalışma temposu geçiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de ihtiva


  Yunanistan’a nota

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen bir seminerde, Türkiye’yi bölünmüş olarak gösteren bir haritanın açılmasıyla ilgili olarak, Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Yorgo Yenimatas’ın Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı öğrenildi.


  Seçmenin “bilet telâşı”

Genel seçim tarihinin yaklaşmaya başlamasıyla birlikte tatildeki vatandaşlarda “bilet telâşı” başladı. Tatile çıkan vatandaşlar, oy kullanmak üzere yaşadıkları yere dönebilmek için bilet arayışlarına girdi.


  Türkiye AB üyesi olacak

Eski Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) ve Tunus Ticaret Odası Başkanı Jilani Ben M’Barek, Türkiye’nin AB üyeliğinin eninde sonunda gerçekleşeceğini söyledi.


  AKP’nin Didim’deki seçim bürosunda yangın

AKP Didim İlçe Başkanlığına, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un da katıldığı seçim bürosu açılışı ve milletvekili adayları tanıtım toplantısı sırasında parti binasında çıkan yangın, kısa süreli paniğe sebep oldu.


  İHH, Afrika’da bin 360 kişiye ışık oldu

İnsani Yardım Vakfı (İHH) desteğiyle yürütülen ve bir yılda 10 Afrika ülkesinde 100 bin kişiye ulaşılması hedeflenen ‘’Katarakt Kampanyası’’ kapsamında, katarakt nedeniyle görme sorunu yaşayan bin 360 kişi ameliyat edildi.


  Seçim, tatil planlarını erteledi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fikret Murat Tural, seçimin, turizmi olumsuz etkilediğini belirterek, ‘’Bütün tatiller seçimden sonraya ertelendi’’ dedi.


  Gurbetçi kuyruğu

Avrupa’nın değişik ülkelerinde çalışan Türk işçileri, tatil için gelişlerinde Bulgaristan’ın Kapitan Andreova Sınır Kapısı’nda, ülkeye giriş yapmak için 3 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.


  Bodrum yeniden ağaçlandırılacak

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Bodrum’daki orman yangınıyla ilgili, ‘’Yangından zarar gören ormanlık alan en kısa sürede ağaçlandırılacak. Yangının piknik veya sigara ateşinden kaynaklandığını düşünüyoruz’’ dedi.


  Kur’ân öğrenme yaşı dayatılamaz

Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Tahiroğlu, din eğitiminin temel bir hak olduğunu belirterek, Kur’ân eğitimine yaş sınırlaması getirilmesinin Anayasa’nın 24. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğunu söyledi.


  OKS'de sonuç heyecanı

OKS sonuçları bugün saat 10.00’da Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından açıklanacak. Sınav sonuçları Millî Eğitim Bakanlığının http://meb. gov.tr internet adresinden duyurulacak.


  3 öğretmen trafik kazasındaöldü

Bakırköy’de meydana gelen trafik kazasında, 3 öğretmen hayatını kaybetti.


  Tuz Gölü’nde şifa yürüyüşü

Aşırı sıcaklardan Tuz Gölü de nasibini aldı. Sıcaklar sebebiyle suyu iyice çekilen Tuz Gölü’ne şifa için gelenlerin sayısı bir hayli fazla.


  Hava sıcaklıkları Perşembe günü azalacak

Hava sıcaklığının hafta ortasına kadar bütün yurtta 4-6 derece artacağı, Perşembe günü batı, Cuma günü kuzey ve iç kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor.


  Sıcaklar dondurma tüketimini arttırdı

Sıcak hava sebebiyle dondurma satışları arttı. Sektörde yer alan firma yetkilileri, 2007 yılı satış hedefinin yüzde 50’sini Haziran ayı itibariyle gerçekleştirdiklerini, aşırı sıcak sebebiyle satışların yüzde 20’nin üzerinde arttığını ifade ettiler.


  Sokak hayvanlarına bir kap su

Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Çanakkale Temsilciliği üyeleri, sıcak havalarda sokak hayvanlarının susuz kalmaması için bazı sokak ve caddelere pet şişeler içinde su bıraktı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004