Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Millete güveniyoruz

Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, “Cumhurbaşkanını halkın seçmesi durumunda yanlış bir tercih sözkonusu olabilir mi? sorusuna, “Asla. Halkın yanlış tercih yapması asla mümkün değil. 1950 sonuçlarından beri halk sandıkta dünyanın en doğru sonuçlarını vermektedir. Millete her zaman güveniyoruz. Yüksek bir sağduyu ile doğruyu bulmaktadır” şeklinde cevap verdi.


Sınırlara hakim olmak

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Türk millî eğitiminin temeli sağlam atılmamış bina gibi çöktüğünü belirterek, ‘’Eğitim sistemi, S.O.S veri

AKP 5 yıldır yasağı görmedi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Melek Atalay, AKP hükümetinin beş yıla yakın bir süredir iktidarda olduğunu belirterek “Başörtüsü gibi bu konu


  Seçim yasakları yarın başlıyor

Seçim yasakları yarın başlayacak. Seçim yasakları süresi içerisinde devlete ait makam araçları, uçak ve helikopteri kullanılamayacak. Hükümet üyeleri ise resmi açılışlara katılamayacak. Yasaklar 22 Temmuz tarihinde sona erecek.


  Birleşik oy pusulaları tamam

Milletvekili genel seçiminde oy kullanacak vatandaşların 30 Mayıs’ta başlayan seçmen bilgi kâğıtlarının dağıtımı işlemi bugün tamamlanacak. Birleşik oy pusulalarının basım işlemi ise tamamlandı.


  DP’li Çalışkan: Siyaseti toplumun refahı için yapıyoruz

Demokrat Parti (DP) Yalova Milletvekili adayı Mehmet Çalışkan, siyaseti toplumun refahı, devletin bekası için yaptıklarını söyledi.


  Erdoğan: Cumhurbaşkanının yetkileri sınırlandırılmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanın sahip olduğu yetkilerde bir daraltma, bir kısıtlamaya gidilmesi gerekeceğini belirterek “Şu anda Anayasa hazırlığı içerisindeyiz, daha sivil bir Anayasa hazırlığı yapıyoruz” dedi.


  Müzakerelerin kesilmesi yanlış olur

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Alman Die Welt gazetesine verdiği mülakatta Türkiye ile müzakerelerin kesilmesinin yanlış olacağını söyledi. Asselborn ayrıca AB’nin Türkiye’de stratejik çıkarları bulunduğunun da altını çizdi.


  Türkmenlerin çığlığı

Türkmen Vakfı Sözcüsü ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Nakip, tonlarca patlayıcının Türkmen şehirlerinde patlatılıp Türkmenlerin katledildiğini belirterek, ‘’Kürtlerin silâhlı Peşmergeleri ve Şii Arapların Mehdi milisleri bulunmaktadır, kendi şehirleri de bunlar tarafından korunmaktadır. Türkmenlerin ise böyle bir silâhlı gücü bulunmamaktadır’’ dedi.


  Şırnak’ta 4 terörist teslim oldu

Şırnak’ta 4 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.


  OKS’de tercih zamanı

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) tercih işlemleri bugün başlıyor.


  TV yerine dersi tercih etti

OKS birincisi Fatih Özkan, başarısının üç ayaktan oluştuğunu; birinci ayağının ailesi, ikinci ayağının okulu ve üçüncü ayağın da dersanenesinin olduğunu söyledi.


  Aydın Belediye Başkanı AKP’den istifa etti

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, AKP’den istifa ettiğini, bundan sonra görevini bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı.


  Türkiye, kültürlerarası köprü

Devlet Bakanı Ali Babacan, ‘’Türkiye’nin, yalnızca fiziksel anlamda 2 kıtayı birleştiren bir köprü olarak değil, kültürler ve dinler arasında köprü olmak gibi çok daha önemli bir rolü var’’ dedi.


  İstanbul’da su kesintisi

İstanbul’da şehrin Anadolu yakasındaki bazı semtlere bugün 16 saat süreyle su verilemeyecek.


  Selzedenin yardım tepkisi

Batman’da sel felaketinde 25 yıllık birikimini bir anda kaybeden esnaf, hükümet ve yerel yetkililerin verdikleri sözleri yerine getirmediğini ileri sürdü.


  Ameliyat olan hasta sayısında artış

Yurt genelinde yataklı tedavi kurumlarında ameliyat edilen hasta sayısı 7 yıl içinde yüzde 260 arttı.


  Üzerinden tren geçti uyanmadı

Almanya’da, rayların arasında uyuyakalan sarhoş, üzerinden tren geçmesine rağmen uyanmadı.


  Kuşlara Türkiye halkası

Dünyada 50 yıldır devam eden kuş halkalama çalışmalarına beş yıl önce başlayan Akdeniz Üniversitesi, bu süre içinde 121 türden 55 bin 411 kuşa Türkiye halkası taktı.


  İzmir’de engellilere indirimli su hizmeti

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karar uyarınca, İzmir’deki engelliler 13 metreküpe kadar kullanacakları suyun bedelini yüzde 50 indirimli ödeyecekler.


  Afrikalılar Türkiye’ye hayran

Türkiye’nin Afrika’daki fahri başkonsolosları ve konsolosları, Afrika’daki Türkiye imajının giderek gelişmekte olduğunu belirterek, Afrikalıların Türkiye’yi ziyaret ettiklerinde beklentilerinin ötesinde bir ülke görünce şaşırdığını söyledi.


  En sıcak Haziran, ormanları da yaktı

Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle “son yılların en sıcak ayı’’ olarak nitelendirilen Haziran ayında, geçmiş yıllara göre orman yangını sayısında artış meydana geldiği bildirildi.


  Kök hücreden kornea üretecekler

ODTÜ’lü bilim adamlarının da dahil olduğu araştırma grubu, insan gözünün en dış katmanı olan korneayı laboratuvar ortamında geliştirmek için çalışıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004