Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

LİNCOLN RİSKİNE GİRDİM

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Alman Schalke 04 Kulübü’nden transfer edilen Lincoln ile ilgili riski kabul ettiğini ve bu riske girdiğini söyledi.

Tecrübeli teknik adam, Kölner Express Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Lincoln’ün genç bir futbolcu olduğunu belirterek, ‘’Birisi bana gençlerle iki yıl çalıştıktan sonra her zaman sorunlar çıkacağını söylemişti. Ben de o kişiye `Bu riske giriyorum’ diye cevap vermiştim. Bunu genç olarak kastettiğim Lincoln’e de söyledim. Bakalım hangimiz daha önce pes edecek. Ama önce şu iki yılın keyfini çıkaralım’’ diye konuştu.

Alman teknik adam, Lincoln üzerinde çok büyük bir baskı da olduğunun altını çizerek, ‘’Ama o bu baskıyla başa çıkabiliyor. Kendisi diğer arkadaşlarının yanına giderek diyalog kurmak istiyor’’ dedi.

Alman teknik adam, Türk taraftarlara da daha öncesinden alışık olduğunu ifade ederek, kampa çok uzak yerlerden gelen taraftarların önünden, hiç bir şey yokmuş gibi geçemeyeceğini belirtti.

“TÜRK FUTBOLCUSU KİBİRLİ’’

Feldkamp, Türk futbolcusunun taraftarların arasına gidip imza dağıtmak gibi bir ihtiyacı olmadığına da işaret ederek, ‘’Türk futbolcusu davranışlarında hala kibirli’’ ifadesini kullandı. Kalli, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın’ın Şampiyonlar Ligi kupasını istediği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, ‘’Bunu sürekli okuyorum. Bu düşüce bana ve takımıma doğal olarak bir baskı veriyor. Ancak bu sadece bir kaç yüz taraftarı heyecana getiriyor. Santa Cruz, Klose gibi isimler de öyle. Ama ben bu konuda çok ince düşünceliyim’’ dedi.

16.07.2007


 

Tuncay: Uyum süreci yaşıyorum

Fenerbahçe’den, İngiltere Premier Ligi takımlarından Middlesbrough’a transfer olan Tuncay Şanlı, takıma uyum süreci yaşadığını söyledi.

Tuncay Şanlı, ilk hazırlık maçını Schalke 04 takımına karşı oynadı. Takımının Avusturya kampında yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Tuncay Şanlı, 45 dakika forma giydiği maçta perfonmansıyla göz doldururken, İngiliz ekibi sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Karşılaşma sonrası soruları cevaplayan Tuncay Şanlı, takıma uyum süreci yaşadığını söyledi. Yıldız futbolcu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Çok sıcak havada oynadık. Karşımızda hazır olan bir takım vardı. 45 dakika oynadım. Arkadaşlarımla kaynaşma ve tanıma adına önemliydi bu maç. Zamanla daha iyi olacağım. Futbol oynamaya çalışıyorum. İstediğimi sahaya yansıttığım zaman mutlu olacağım. Bunu lig maçlarında daha iyi göreceğiz.’’

16.07.2007


 

Trabzon’a Vllaznia morali

UEFA İntertoto Kupası 2. turunda 6-0 ve 4-0’lık skorlarla Arnavutluk’un FK Vllaznia takımını eleyen Trabzonspor’da, futbolcular oldukça moral kazandı. Vllaznia maçlarına 10 gol sığdıran Trabzonspor’da, toplam 8 futbolcu gol atma başarısı gösterdi.

Trabzon’da yapılan ilk maçta Ersen Martin (2), Ceyhun, Çağdaş, Ömer Rıza ve Serkan Balcı gol atarken, ikinci karşılaşmada Umut (2), Yattara ve Yusuf rakip fileleri havalandırdı.

YATTARA’NIN PERFORMANSI

Sezon öncesi hazırlık çalışmalarına geç katılan ve teknik direktör Ziya Doğan’dan bunun için azar işiten İbrahima Yattara, Vllaznia maçının özellikle ikinci yarısında gösterdiği performansla beğeni kazandı. Bir gol atan ve 2 golün atılmasında katkısı olan Yattara, henüz hazır hale gelmediğini ve bu sebeple istediği performansı tam olarak gösteremediğini belirterek, ‘’Daha iyi hale geleceğim. Galip geldiğimiz içinde mutluyum. Önümüzdeki rakibimizi de geçip UEFA Kupası’na katılmak istiyoruz’’ dedi.

RAKİP GALATİ

Trabzonspor, UEFA İntertoto Kupası 3. turunda Romanya’nın FC Otelul Galati takımıyla karşılaşacak. Romanya Birinci Ligi’nde yer alan Otelul Galati, 2006-2007 sezonunu 5. sırada tamamlayarak İntertoto Kupası’na katılmaya hak kazandı.

Galati, ligdeki en iyi sıralamayı 1988, 1997 ve 1998 yıllarında ligi dördüncü bitirerek elde etti. Maçlarını 13 bin 932 kapasiteli stadında oynayan Otelul’un başkanlığını Marius Stan, teknik direktörlüğünü ise Petre Grigoras yapıyor.

16.07.2007


 

Kuranyi: Schalke’de mutluyum

Fenerbahçe’nin transfer listesinde bulunan Schalke 04 takımının golcüsü Kevin Kuranyi takımından ayrılmak gibi bir düşüncesinin olmadığını açıkladı.

Önceki akşam Tuncay Şanlı’nın takımına karşı bir kazırlık maçı oynayan Kuranyi, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, ‘’Ben Schalke’de mutluyum. Kontratım devam ediyor. Zico’nun çalıştırdığı bir takımdan teklif almak güzel. Fenerbahçe’nin yıldızlar topluluğu olduğunu biliyorum. Hedefleri de büyük. Eski takım arkadaşım Lincoln bana İstanbul hakkında herşeyi anlatıyor. Ama dediğim gibi benim devam eden bir sözleşmem var ve ben Schalke’de mutluyum. Fakat zaman neyi gösterir bilemem’’ dedi.

16.07.2007


 

Recep Kara, Samandıra’da da Başpehlivan

646. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin galibi Recep Kara, Samandıra Belediyesi’nce tertip edilen yağlı güreş organizasyonunda da Başpehlivan oldu.

Samandıra Belediyesince tertip edilen 13. Geleneksel Yağlı Pehlivan güreşlerine 632 pehlivan katıldı. Büyük ilgi gören güreşlerin başpehlivanlık final karşılaşmasında Ordulu Recep Kara, Ümit Balta’yı karşılaşmanın 18. dakikasında mağlup ederek Samandıra Güreşlerinin Başpehlivanı olurken, Ümit Balta ikinci, Ziya Ünlü üçüncü oldu. Aralarında Ahmet Taşçı, Mehmet Yılmaz gibi Altın Kemer sahibi güreşçilerin de bulunan toplam 27 başpehlivanın katıldığı organizasyonda, sporcuların oldukça hırslı oldukları gözlendi.

16.07.2007


 

Kişisel kavga

Malatyaspor'da bir kaostur sürüp gitmekte. Büyük bir şirket ve Malatyaspor'un lehine gerçekleşecek bir sponsorluk anlaşması. Ve akabinde şimdiki başkanın, eski başkan Hikmet Tanrıverdi ile olan kişisel kavgası bu sponsorluğa mal oldu. 70 milyon dolar az bir para değil. Belki de Süper Ligdeki takımların bile hayal edemeyeceği bir para. Nihayetinde Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın devreye girmesi belki de Malatya şehrine yeni bir stad projesiyle rahat bir nefes aldıracak. 198384 döneminde Malatyasporu namağlup olarak 1. Lige çıkartan Nurettin Soykan dahi Malatyasporun bu haline öyle içerlemişki, maddi ve sğlık durumum olsa ceketimi satar Malatyasporumuzu şampiyon yaparım diyebiliyor.

Bu takım şahıslara mal edilemez. Nice Hikmet Tanrıverdiler Haşim Karadağlar geldi. Ama bu kulüp bu kadar basına malzeme olmadı. Aslında futboldan anlamayan insanların veyahutta futbolu maddi çıkar için kullanan bazı zihniyetler sayesinde Malatyasporumuz bu hale geldi. Ben Haşim Karadağın döneminde dahi futboldan anlayabilen ve gönül rahatlığıyla bu takımı parası olmasada aklıyla şampiyonluğa götürebilecek tek şahsın Necip Olgun olduğunu defalarca söledim. Necip beyi ne tanırım ne ederim. Sadece Malatyaspordaki yönetiminden tanımaktayım. İşte size iddia ediyorum bu yönetim istediği kadar futbolcu transfer etsin inanın başarılı olmayacak ve çuvallayacaktır. Sorun futbolun içinde futbolu bilmeyen zihniyetlerin oluşu.

Said YALÇIN

16.07.2007


 

Süper Lig fikstürü bugün çekiliyor

Turkcell Süper Lig’in 2007-2008 sezonu fikstür çekimi bugün yapılıyor.

Ataköy Olimpiyatevi’nde saat 11.00’de başlayacak fikstür çekimine Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci, Genel Sekreter Lutfi Arıboğan ve Turkcell Süper Lig’de mücadele eden 18 kulübün temsilcileri katılacak. Sezon 10, 11, 12 Ağustos'ta ilk hafta maçlarıyla başlayacak.

16.07.2007


 

Copa America’da Meksika 3. oldu

Copa America’da Uruguay’ı 3-1 mağlup eden Meksika üçüncülüğü elde etti.

Karşılaşmanın 36. dakikasında, takımı 1-0 öndeyken penaltıya sebep olan Uruguaylı ve F. Bahçeli Lugano kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Mücadelede Uruguay’ın tek golünü Abreu kaydetti. Meksika’nın golleri Blanco, Bravo ve Guardado’dan geldi.

16.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004