Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

MÜSİAD: 23 Temmuz’da kısır çekişmeler kenara bırakılmalı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, ‘’Siyasi parti liderleri 23 Temmuz sabahı, artık kısır çekişmeleri bir kenara bırakmalı, ‘Önce Türkiye, önce halkımız’ diyerek birlikte çalışmak, ortak paydada buluşmak doğrusunda gayret etmeli’’ dedi.

Bolat, MÜSİAD Rize Şubesinin davetlisi olarak geldiği Rize’de iş adamlarına yönelik yaptığı konuşmada, 22 Temmuzun çok önemli bir seçim tarihi olduğunu, Türkiye’nin çok partili demokrasi hayatında bir kilometre taşı, dönüm noktası olacağını belirtti. Seçim kampanyalarının bir süredir devam ettiğini, pazar günü seçimlerin gerçekleştirileceğini hatıratan Bolat, ‘’Seçim kampanyalarında ülkeyi ekonomide, sağlıkta, güvenlik ve dış politika meselelerinde dünyadaki rekabet liginde öne çıkartacak program, proje ve önerilerin tartışılmasından çok, maalesef hamasi suçlamalar, cevap vermeler gibi tartışmalar yaşandı. Demokratik olgunluk açısından pek şık bir kampanya dönemi geçmedi. Siyasi parti liderleri 23 Temmuz sabahı artık kısır çekişmeleri bir kenara bırakmalı, ‘önce Türkiye, önce halkımız’ diyerek birlikte çalışmak, ortak paydada buluşmak doğrusunda gayret etmelidirler’’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin, yeni dönemde bir kez daha kriz ortamına sokulmaması gerektiğini kaydeden Bolat, şöyle devam etti:

‘’Türkiye’de kutuplaşma, gerilim yaratma belki bir kaç oy getirebilir. Fakat ülkeye ve halkımıza hiç bir faydası olmaz. Türkiye’yi zayıflatmak isteyen dış ülkelerin ve ekonomideki gerilimden faydalanmak isteyen faizci rantiyenin kazancı olur. Halkımız zarar görür. O yüzden kutuplaşma, bölünme, kamplaşma ve gerilim çabalarından siyasi partiler uzak dursunlar. Herkes vatandaşın tercihine saygılı olmalıdır. Biz de saygılı olacağız.’’

TÜRKİYE’NİN EKONOMİK DURUMU

Bolat, yeni dönemde hükümete yol gösterecek Türkiye Ekonomisi 2007 raporu hazırladıklarını belirtirken, geçmişte de her yıl buna benzer raporlar hazırladıklarını, fakat dikkate alınmaması nedeni ile Türk ekonomisinin büyük zararlar gördüğünü söyledi.

Türk ekonomisinde onarım süresinin tamamlandığını ifade eden Bolat, ‘’Şimdi istikrarı koruma ve atılım zamanı geldi” dedi.

Makro istikrarın tamamlandığını kaydeden Bolat, şöyle devam etti:

‘’Sıra mikro istikrarda. İşletmeler için girdi maliyetlerinin düşürülmesi, rekabet gücünü artıracak şartların oluşturulması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, sigorta primleri başta olmak üzere girdi maliyetlerinin azaltılması ve esnaf, çiftçi, emekli, işçi gibi geniş yığınların da artık yeni dönemde ekonomik gelişmelerden daha fazla pay almasının sağlanması gerekmektedir. Yeni ve sivil karakterli bir Anayasa’nın yapılması, kamu reformunun gerçekleştirilmesi, YÖK reformunun gerçekleştirilmesi, vasıflı işçi ihtiyacı açığının giderilmesi için mesleki eğitimin geliştirilmesi, sosyal güvenlik reformunun önümüzdeki ocak ayında yürürlüğü girmesi, işsizliği azaltmak için aktif bir istihdam politikasının oluşturulması, emek piyasasındaki eksikliklerin azaltılması, istihdam vergilerinin düşürülmesi, öz sermayeye dayalı imalat yatırımlarının desteklenmesi ve yatırım teşviklerinin sektörsel ve bölgesel öncelikli olarak revize edilmesi ve enerji yatırımlarının hızlandırılması gerekiyor.’’

/ RİZE

19.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yaz tatilinde çocuklar Kur’ân’a koştu

  Millet bize güvenmeli

  Karar milletin

  Seçim trafiğine dikkat

  Liderler nerede oy kullanacak?

  Sandıkta TC kimlik numarası istenmeyecek

  7 milletvekili ‘kıyak’ maaşları almayacak

  Türkiye’de okuyamadı, İngiltere’de birinci oldu

  Üniversite atık uzmanı yetiştirecek

  MÜSİAD: 23 Temmuz’da kısır çekişmeler kenara bırakılmalı

  Yine mayın: 2 şehit, 6 yaralı

  E-muhtırayı kınayanlara beraat

  Yaz ortasında kışı yaşıyorlar

  Nasa Mars’ın uydularına seyahat planlıyor

  Öğrenciler e-posta ile tanışacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004