Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yaz tatilinde çocuklar Kur’ân’a koştu

Okulların tatile girmesiyle Türkiye genelindeki cami ve Kur’ân kursları büyük ilgi görmeye devam ediyor. Yaz Kur’ân Kurslarına Gemlik merkez ve köylerinde yaklaşık 2000 öğrencinin devam ettiğini açıklayan ilçe müftüsü Yusuf Şahin, öğrencilerin göstermiş olduğu ilgiden son derece memnun olduklarını ifade etti.

Bursa’nın Gemlik ilçe Müftülüğü tarafından açılan Yaz Kur’an Kursu büyük ilgi görüyor. Yaz Kur’ân Kursları hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Gemlik İlçe Müftüsü Yusuf Şahin, okulların kapanmasıyla birlikte açtıkları kurslara talebin yoğun olduğunu belirterek, Gemlik merkez ve köylerinde 62 derslikte Kur’ân Kursu açıldığını söyledi. 25 Haziran’da başlayan kursların 24 Ağustos’ta sona ereceğini kaydeden Şahin, “İlçemizde 62 derslikte 62 öğretici eşliği ile ilk gün 1823 öğrenci ile başlayan yaz Kur’ân Kurslarına şu anda devam eden yaklaşık iki bin öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimize hafta içi her gün saat 09:00 ila 12:00 arası 3 kur halinde Kur’an-ı Kerim, İtikâd, İlmihâl ve ahlâk dersleri veriyoruz. Gerek hocalarımızın gerekse öğrencilerimizin heyecan ve çalışmaları bizleri oldukça memnun etmektedir” dedi.

3 kur halinde yapılan eğitimden daha fazla verim aldıklarına işaret eden Şahin, şunları kaydetti: “1 ve 2’inci kurları 3 hafta içerisinde bitiren öğrencilerimiz bir üst kur’a, 3’üncü kur’u bitirenler ise Kur’ân-ı Kerim’i usulüne uygun bir şekilde kendi başına okuyabilecek seviyeye geliyor.

Bu yılki kurslarımızın 3’üncü haftasında öğrencilerimizin tamamı Kur’ân-ı Kerîm’i okumaya başladılar. Kurs saatleri boyunca öğrencilerin teneffüs saatlerinde cami içerisinde oyun oynamalarına müsaade ediyoruz. Çocuklar bırakın camide oyunlar da oynasınlar.”

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaz Kur’ân Kursları için özel olarak yayınladığı ve bütün öğrencilere dağıtılan ders kitabını kullandıklarını ifade eden Şahin, “Öğrencilerimiz bu ders kitabını çok beğendiler. Hocalarımıza da öğretmen kılavuzu dağıttık” şeklinde konuştu.

Yaz Kur’ân Kursları sayesinde çocukların sokak kültürü yerine cami kültürü içerisinde yetişerek bütün hayatları boyunca kendilerine gerekli olacak dini bilgileri öğrendiklerini belirten Şahin: “Kurslara devam eden öğrencilerin Yaratıcılarını , ailelerini, vatanını ve milletini seven bireyler haline gelecekler ve böylece çok daha huzurlu bir topluma sahip olacağız. Bu arada velilerimiz çocuklarının yaz aylarında öğrendikleri bilgileri unutmamaları için kış aylarında tekrar ettirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Serdar SERDAROĞLU / GEMLİK

19.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yaz tatilinde çocuklar Kur’ân’a koştu

  Millet bize güvenmeli

  Karar milletin

  Seçim trafiğine dikkat

  Liderler nerede oy kullanacak?

  Sandıkta TC kimlik numarası istenmeyecek

  7 milletvekili ‘kıyak’ maaşları almayacak

  Türkiye’de okuyamadı, İngiltere’de birinci oldu

  Üniversite atık uzmanı yetiştirecek

  MÜSİAD: 23 Temmuz’da kısır çekişmeler kenara bırakılmalı

  Yine mayın: 2 şehit, 6 yaralı

  E-muhtırayı kınayanlara beraat

  Yaz ortasında kışı yaşıyorlar

  Nasa Mars’ın uydularına seyahat planlıyor

  Öğrenciler e-posta ile tanışacak


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004