Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: İzolasyonlar kalksın

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, izolasyonların kaldırılması yönünde yürütülen politikanın nihai hedefinin bütünlüklü çözüm olduğunu belirterek, “adeta aldıkları her nefeste, kültür ve spor alanında da insanlık dışı ambargolarla karşı karşıya kaldıklarını” söyledi.

20 Temmuz 1974 Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 33. yılı kutlamalarında Cumhurbaşkanı Ahmet Nezdet Sezer’i temsilen KKTC’ye gelen Alpaslan Nazlıoğlu, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından kabul edildi. Nazlıoğlu’na, Tükiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Türkekul Kurttekin eşlik etti. Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Raşit Pertev de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Talat, kabulde yaptığı konuşmada, 50 yıldır sert bir mücadele veren Kıbrıs Türkünün en rahat olduğu dönemde dahi teslim olmayacağını, kararlılıkla haklarını koruyacağını ve çözüm için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

İzolasyonların kaldırılması için yürütülen politikanın nihaî hedefinin bütünlüklü çözüm olduğuna işaret eden Talat, şöyle devam etti: ’’Biz izolasyonların acısını her gün, her alanda yaşıyoruz. Sorunumuz sadece ticaret yapamama, malımızı satamama değil. Bizim sorunumuz sadece uluslar arası yatırımları çekememe değil. Hayatın her alanında, adeta aldığımız her nefeste izolasyonla karşılaşıyoruz. Kültür ve spor alanında da insanlık dışı ambargolarla karşı karşıya kalıyoruz.’’

/ LEFKOŞA

20.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kosova üzerinde Rus-ABD çekişmesi

  New York'ta 11 Eylül korkusu

  Pakistan’da saldırıların önü alınamıyor

  Sünniler de boykota son veriyor

  Irak çekilme tasarısı Senato’yu aşamadı

  Jacquec Chirac sorgulandı

  Talat: İzolasyonlar kalksın

  4 Amerikan askeri öldürüldü

  Hikmetyar silâhı terkediyor

  İlk NLP uzmanı Müslüman oldu

  07.07.07 bebeğine 21 bin dolar burs


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004