Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Geleneksel oyunlar unutuldu

İç Anadolu bölgesinde ve özellikle de Nevşehir’in geleneksel halk oyunlarından ebetaşı, aygördüm, seksek, çelikçomak, dalya, aşık, birdirbir, elim sende, elim elim öpelek gibi oyunlar unutulmaya yüz tuttu.

Nevşehir’de birkaç yıl öncesine kadar sürekli olarak sokak ve ev içlerinde arkadaş veya akran grupları ile ebetaşı, aygördüm, seksek, çelikçomak, dalya, aşık, birdirbir, elim sende, elim elim öpelek gibi oyunlar oynanırdı. Bugünlerde ise çocukların büyük kısmı bu oyunların ismini dahi bilmiyor.

Nevşehir’in geleneksel yapıdaki oyunlarının yeni yetişen çocuklar tarafından yoğunlukla isimlerinin bile bilinmemesinin altında teknolojik ürünlerin yattığını belirten vatandaşlar, geçmişte kendilerinin oynadıklarında büyük zevk aldıkları oyunların yerini son yıllarda bilgisayar oyunlarının aldığını belirttiler. Gelişen teknoloji ile beraber yeni yetişen çocuklar, geleneksel oyunları oynamak yerine teknolojinin ortaya çıkardığı oyunları oynamayı tercih ediyor. Halbuki geleneksel oyunlar, çocukların kişisel gelişimi açısından da olumlu yönler içeriyor. Teknolojinin çocuklara sunduğu oyunlar içerisinde ise şiddetin ön planda olması dikkatleri çekiyor. Bu açıdan da uzmanlar tarafından çocukları geleneksel oyunlara yöneltmek gerektiği belirtiliyor.

21.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004