Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye seçimini yapacak

Türkiye, yarın 23. Dönem milletvekili seçimi için sandık başına gidecek. Seçimde, kayıtlı 42 milyon 533 bin 41 seçmen oy kullanacak. Vatandaşlar, seçmen bilgi kağıtları ve geçerli kimlik belgeleriyle oyunu verecek. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen vatandaşlar da oy kullanabilecek.


Başörtülü ve başörtüsüz yan yana okuyacak

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin Konya Hükümet Meydanında düzenlediği mitingte, iktidarın ‘’başörtüsü’’ meselesini unuttuğuna dikkat çekerek,

Erdoğan: Kaç kez ‘Milî Görüş gömleğini çıkardım’ dedim

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı eleştirirken, “Bir defa ben, ka


  ÖSS tercihinde baskı yapmayın

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuray Atasoy, ailelerin ÖSS tercihinde çocuklarına yoğun baskı uygulamasının çatışmaya sebep olabileceğini, bu durumda gençlerin tepkisel olarak denilenin aksine yöneleceğini söyledi.


  Gençliğe AB hibesi

Türkiye, Gençlik Programı kapsamında Avrupa Birliği (AB) tarafından en çok hibe verilen ülkeler sıralamasında 4. sırada yer alarak, bir çok AB ve Avrupa ülkesini geride bıraktı.


  ÖSS'de tercih zamanı

Üniversite adaylarının tercih işlemleri 23 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Adaylar, 3 Ağustos’ta sona erecek süreçte Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nda (ÖSS) aldıkları puan çerçevesinde kendilerine en uygun tercihi yapmaya çalışacaklar.


  Koray Aydın’ın duruşması 5 Ekim tarihine ertelendi

Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Koray Aydın’ın, bakanlık dönemindeki bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Yüce Divan’da devam eden yargılamasında, erteleme kararı çıktı. Tam seçim arefesinde verilen karar, akıllarda soru işareti bıraktı.


  Yargıtay, Gazi Erçel'in mahkûmiyetini onadı

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 2001 yılındaki devalüasyon öncesinde Merkez Bankası rezervinden 5 milyar dolar satılması ve kendi TL hesabını dövize geçirmesiyle ilgili dâvâda, eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel’e verilen 11 ay 20 gün hapis cezasının bin 536 YTL para cezasına çevrilmesi kararını onadı.


  2007/5 KPSS sonuçları açıklandı

2007/5 KPSS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. KPSS adaylarının merakla beklediği sonuçlar ve her biri kadroya yerleşemede oluşan taban puanlar dün açıklandı.


  ANAVATAN seçmeni DP’de

Demokrat Parti (DP) Artvin 1.sıra milletvekili Adayı Adnan Çeltikçioğlu, DP ile Anavatan Partisi tabanın bütünleştiğini söyledi.


  Küresel ısınmaya karşı su tasarrufu

Bilim adamlarınca Türkiye’nin küresel ısınmanın etkilerini en şiddetli yaşayacak ülkeler arasında gösterilmesinin ardından Diyarbakır’da da su tasarrufuna yönelik çeşitli çalışmaların başladığı bildirildi.


  Meclis, yeni vekillere hazır

22. Dönem yasama çalışmalarını tamamlayan Mecliste, yeni dönem milletvekilleri için hazırlıklar bütün hızıyla sürüyor. TBMM’nin iç ve dış fizikî mekânları yeniden elden geçirilirken, kulisler ve Şeref Holünde bakım yapılıyor. Pazartesi gününden itibaren Meclise gelmeye başlayacak yeni milletvekilleri için danışma bankoları oluşturuldu.


  HU-DER ilânına şubelerinden tepki

Hukuki Araştırmalar Derneği (HU-DER) İstanbul Şubesi, dernek adına bazı gazetelere verilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eski başbakanlar Adnan Menderes ve Turgut Özal ile birlikte gösteren ilânların şubelerin görüşü alınmadan Genel Başkan tasarrufu ile dernek adına yayınlattırıldığını bildirdi.


  Emniyet raporu: Çeteler devlete sızdı

Emniyet Genel Müdürlüğü organize suç çetelerinin son üç yıllık faaliyetlerini bir rapor haline getirdi. Rapora göre, son üç yılda 256 kamu görevlisi, 15 askeri personel ve 86 emniyet görevlisi hakkında çete soruşturmaları kapsamında işlem yapıldı.


  Öğrenci bursuna yeni düzenleme

Yapılan yeni düzenlemeyle, öğrencilerin oda, borsa ve birlikler aracılığıyla burs kullanımında ‘’başka bir resmî veya özel kuruluştan bursu ve kredi almama’’ şartı kaldırıldı.


  Sigara izmariti yangına sebep oldu

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde bir vatandaşın tarlada çalıştığı sırada sigarasını söndürmeden atması sonucu toplam 14 dekarlık tarla kül oldu.


  Ortaöğretim öğrenci kayıtları elektronik ortamda yapılacak

2007-2008 öğretim yılında, büyükşehir statüsündeki 16 ilde, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları elektronik ortamda yapılacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004