Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bankacılardan risk uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) Beklenti Anketi’ne katılan bankaların üst düzey yöneticileri, seçim harcamaları sebebiyle bütçe açığı ve risklerin artması uyarısında bulundular.

BDDK, Temmuz 2007 Bankacılık Sektörü Yönetici Kesimi Beklenti Anketi sonuçlarını açıkladı. Sekizincisi yapılan ve Temmuz-Eylül 2007 dönemine ait beklentileri içeren çalışmada 91 üst düzey banka yöneticisinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ankette, sektörü en fazla etkileyecek faktör olarak Genel Seçimler sebebiyle siyasi faktörler görülmekle beraber, siyasi gelişmelerden dolayı olumsuz bir beklenti bulunmadığı tesbit edildi.

Seçim harcamaları sebebiyle bütçe açığı uyarısında bulunan banka yöneticileri, faizlerin düşeceği beklentisini aktardı. Banka yöneticileri, risklerin artmasını beklemekle birlikte, bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü ve kârlılığının da artacağını ifade ettiler.

Toplam borç 341.5 milyar YTL

Merkezi Yönetim toplam borç stoku 30 Haziran itibariyle 341.5 milyar YTL olarak gerçekleşti. Hazine’den yapılan açıklamaya göre, toplam borç stokunun 222.3 milyar YTL tutarındaki kısmı Türk Lirası cinsinden, 117.5 milyar YTL tutarındaki kısmı döviz cinsinden ve geriye kalan 1.6 milyar YTL tutarındaki kısmı ise dövize endeksli borçlardan oluştu. 2007 Haziran sonu itibariyle toplam borç stokunun yüzde 54.1’i iç piyasaya, yüzde 20.2’si ise kamu kesimine olan iç borçlardan oluşurken, dış borçların ağırlığı yüzde 25.7 olarak gerçekleşti.

Hazine, 117,8 milyon dolar dış borç ödeyecek

Hazine gelecek hafta 117,8 milyon dolar genel bütçe ve hazine garantili dış borç servisi yapacak. Hazine haftanın en büyük dış borç geri ödemesini 98,2 milyon dolar ile 24 Temmuz Salı günü yerine getirecek. Hazine, 23 Temmuz’da 1,9 milyon dolar, 25 Temmuz’da 15,6 milyon dolar, 26 Temmuz’da 0,4 milyon dolar ve 27 Temmuz’da 1,7 milyon dolar dış borç geri ödemesi gerçekleştirecek.

/ ANKARA

22.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bankacılardan risk uyarısı

  Kuraklık kaliteyi düşürecek

  “Nükleer enerji zorunluluk haline geldi”

  Esnaf ve sanayiciye yeni tanım

  Türk Telekom’dan yeni tarife

  Üsküdar’daki arazi Güneri İnşaat’ın

  Geçici işçiler 3 ay içinde yerleştirilecek

  İmarzedelere 60 gün içinde ödeme

  Boydak 6 şirketi ile ISO 500 listesinde

  BONET’ten yeni et ürünleri


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004