Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Esnaf ve sanayiciye yeni tanım

Esnaf ve sanatkâr ile tacir ve sanayiciler, yeniden tanımlandı. Resmi Gazete’de yayınlanarak, yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararında, yeni tanımlamada Esnaf ve Sanatkâr ile Tacir ve Sanayiciyi Belirleme Koordinasyon Kurulu Kararları esas alındı.

Buna göre, Koordinasyon Kurulunun tesbit edeceği ve Resmî Gazete’de yayımlanacak esnaf ve sanatkar meslek kollarına dahil olup, ekonomik faaliyetini sermayesi ile birlikte bedeni çalışmasına dayandıran ve kazancı tacir veya sanayici niteliğini kazandırmayacak miktarda olan, basit usulde vergilendirilen ve işletme hesabına göre deftere tabi olanlar ile vergiden muaf bulunanlardan Vergi Usul Kanunundaki nakdi limitleri aşmayanlar esnaf ve san'atkâr sayılacak. Bu kişiler, esnaf ve san'atkâr sicili ile esnaf ve san'atkârlar odalarına kaydedilecek.

Esnaf ve san'atkâr siciline kayıtlıyken, daha sonraki yıllarda yıllık alış ve satış tutarları veya gayri safi iş hasılatı, esnaf ve san'atkâr sayılma hadlerine aşanlar, kendileri istemedikçe ticaret siciline ve dolayısıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesindeki odalara kayıt için zorlanamayacak. Bunlardan yıllık alış veya satış tutarları ya da gayrisafi iş hasılatı esnaf ve san'atkâr sayılma hadlerinin 6 katını aşanların kayıtları ise esnaf ve san'atkâr sicili kanalıyla ticaret siciline aktarılacak.

Karar uyarınca, Vergi Usul Kanununa istinaden 1. sınıf tacir sayılan ve bilânço esasına göre defter tutanlar ile işletme hesabına göre defter tutarlar ve esnaf grubunun dışında kalanlar, tacir ve sanayici olarak nitelendirilecek. Bu kişiler ticaret siciline ve TOBB bünyesindeki odalara kayıtlı olacak.

/ ANKARA

22.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bankacılardan risk uyarısı

  Kuraklık kaliteyi düşürecek

  “Nükleer enerji zorunluluk haline geldi”

  Esnaf ve sanayiciye yeni tanım

  Türk Telekom’dan yeni tarife

  Üsküdar’daki arazi Güneri İnşaat’ın

  Geçici işçiler 3 ay içinde yerleştirilecek

  İmarzedelere 60 gün içinde ödeme

  Boydak 6 şirketi ile ISO 500 listesinde

  BONET’ten yeni et ürünleri


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004