Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dünyanın çatışmaya tahammülü yok

Avrupa Konseyi Parlamento Meclisi Başkanı Rene van der Linden, ne Avrupa’nın, ne de dünyanın medeniyetler arası bir çatışmaya girmeye tahammülü olmadığını söyledi. Kültürel ve Dinler arası Diyalog Konferansında konuşan Linden, “Dinler ve kültürler arası diyalog zamanımızın önemli olaylarından biridir. Politikacılar bu konuya öncelik vermelidir” dedi.

Avrupa Konseyi Parlamento Meclisi Başkanı Rene van der Linden, ne Avrupa ne de dünyanın medeniyetler arası bir çatışmaya girmeye müsait olmadığını söyledi.

Pan-European Cooperation’ın Kültürel ve Dinler arası Diyalog başlığı altında geçtiğimiz ay Sen-Petersburg’da yaptığı Uluslararası Konferans’ta, Linden, “ne Avrupa ne de dünya medeniyetler arası bir mücadeleye girmeyi kaldıramaz. Dinler ve kültürler arası diyalog zamanımızın önemli olaylarından biridir. Politikacılar bu konuya öncelik vermelidir” dedi.

“Dinle beraber çalışarak; paylaşılan değerlerin, insan hayatına saygı duyarak ve insani değerler üzerinde durarak savunulması gerektiğini” belirten Linden, kiliselere Avrupa Konseyi tarafından resmî bir statü verilmesi teklifini yineledi.

“Kiliselerin ve diğer dinî kurumların, kendi ahlâkî ve etiksel vaatlerine ve değerlerine göre sivil toplumda ve geçerli demokratik partnerleriyle birlikte aktif birer oyuncu olmaları gerektiğini” vurgulayan Linden, yapılacak olan daha geniş kapsamlı kültürel ve dinler arası bir müzakereden sonra parlamentonun dini kurumlara yeni bir statü verilmesi taraftarı olacağından emin olduğunu söyledi.

Rene van der Linden şunları söyledi:

“Parlamento Meclisi, Avrupa Konseyi içinde kültürel ve dinler arası diyalog için doğal ve ayrıcalıklı bir açık oturumdur. Parlamento üyelerimiz, toplumların ve kültürlerin geniş kesimlerinden geliyor ve çoğu dünyadaki inananların çoğunu temsil ediyorlar. Meclisin başkanı olarak ben bu potansiyeli yetkim altında, kültürel ve dinler arası diyaloğa öncelik vermede kullanmak istiyorum.”

Kemal BENEK / ANKARA

22.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünyanın çatışmaya tahammülü yok

  42.5 milyon seçmen

  Seçim günü yasakları

  Oy kullanırken dikkat!

  Tatilci seçmenler dönüyor

  YSK Başkanı Aydın: Seçime hazırız

  Başörtülüler çözüm bekliyor

  Türkiye, Avrupa için gerekli

  Polise roketli saldırı

  Büyükelçi Baird: Sınırötesi operasyonla ne kazanılır anlamıyoruz

  Zana hakkında soruşturma

  Derneğimizin adı kullanıldı

  Üniversitelerde tanıtım günleri

  Tarihî eser operasyonu

  THY’de greve doğru

  Halfetililer ‘’sosyal şok’’ yaşadı

  Aliağa’daki yangın söndürüldü

  Anız yangınları, ısınmayı arttırıyor

  Ergenlerin kafası karışık


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004