Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İş dünyası reform bekliyor

Sanayiciler, seçimlerin ardından işbaşına gelecek hükümetten, vergi politikası reformu, yatırım teşvik sisteminin revize edilmesi, terör ve kaçakçılığa karşı kararlı mücadele, gerçekçi ve dengeli bir kur politikası gibi konularda bir dizi reform bekliyor.

Kocaeli Sanayi Odasının, Kocaeli imalat sanayinde Nisan-Haziran 2007 dönemini kapsayan bu yılının ikinci çeyreğine ilişkin araştırmasına göre, sanayi kuruluşlarında kapasite kullanımı yüzde 70,93 olarak belirlendi. Bu oran büyük ölçekli firmalarda yüzde 77,97, KOBİ’lerde ise yüzde 69,09 seviyesinde gerçekleşti.

Bir önceki çeyreğe göre kapasite kullanımı yüzde 4 azaldı, geçen yılın aynı dönemine göre ise aynı seviyede kaldı.

Sanayicilerin, 22 Temmuz milletvekili genel seçimleriyle iş başına gelecek hükümetten öncelikli beklentileri arasında vergi politikası reformu çatısı altında küresel rekabette eşit rekabet şartlarını sağlamak üzere, sosyal güvenlik reformunun tamamlanarak istihdam üzerindeki malî ve mevzuat kaynaklı yüklerin kaldırılması, istihdam dostu bir vergi sisteminin geliştirilmesi, kayıt dışının kayıt altına alınarak vergi gelirlerinin artırılması, LPG üzerindeki yüksek vergi oranları ile biyodizeldeki ÖTV’nin düşürülmesi, hammaddelerin KDV oranlarının gözden geçirilmesi, Ukrayna, Rusya gibi ülkelerden demir hammaddesi ithalatında antidamping vergisinin kaldırılması ve Gümrük Vergisinin düşürülmesini yer alıyor.

Sanayiciler ayrıca, ÖTV ve KDV’nin düşürülmesi, KDV beyannamelerinin üç aylık verilmesi, geçici verginin kaldırılması, vergi barışının sağlanarak, devlete olan borçların yeniden yapılandırılmasını talep ediyor.

/ KOCAELİ

23.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İş dünyası reform bekliyor

  KOBİ bakanlığı kurulsun

  Buğdayda spekülatör oyunu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004