Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Buğdayda spekülatör oyunu

Kuraklığa bağlı hububat rekoltesindeki azalma sebebiyle oluşan spekülatif fiyatların, son bir hafta içinde TMO’nun alım fiyatları seviyesine gerilediği bildirildi.

Orta Anadolu Un Sanayicileri Derneği Başkanvekili Aysun Çınar, yaptığı açıklamada, Türkiye’de geçen yıl 28 milyon hektar alanda 35 milyon ton hububat üretimi yapıldığını belirtti. Çınar, yıllık ortalama buğday üretimi 2,5 milyon ton olan Konya Ovası’nda bu yıl kuraklık sebebiyyle rekoltenin azalmasına rağmen, Güneydoğu, Hatay ve Trakya’da üretimin kuraklıktan etkilenmemesi sebebiyle, kuraklığa bağlı rekolte kaybının toplamda düştüğünü belirtti. Un sanayicileri olarak, hasat döneminin başından itibaren, fiyatların şişirildiği, olması gereken gerçek değerlerin çok üzerine çıktığı konusunda açıklamalar yaptıklarını hatırlatan Çınar, şöyle konuştu:

“Biz daha önce, piyasadan buğday toplayıp stok yapan spekülatörlerin hüsrana uğrayacağını söylemiştik. Harman sezonu sonuna yaklaşmakta olduğumuz bu dönemde ülkeye yurt dışından buğday ithal edilmemesine rağmen fiyatlar kendiliğinden gerilemeye başladı. Yani söylediğimiz olay gerçekleşti. Kuraklığa bağlı hububat rekoltesindeki azalma sebebiyle oluşan spekülatif fiyatlar, son bir hafta içinde TMO’nun alım fiyatları seviyesine geriledi. Buğday stok eden spekülatörlerin beklentileri boşa çıkarken, fiyatların 0,47’den 0,40-0,43 YTL aralığına gerilemesi, ihracatta zorlanan un sanayicilerini bir ölçüde rahatlattı.’’

/ KONYA

23.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İş dünyası reform bekliyor

  KOBİ bakanlığı kurulsun

  Buğdayda spekülatör oyunu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004