Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Millet demokrasi istiyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi, Genelkurmay muhtırası gibi gerginliklerle girilen seçim süreci geride bırakılırken 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dün gerçekleştirildi.

Yaşlı genç, toplumun her kesiminden insan, doğru olduğunu düşündüğü tercihini oy sandıklarına attığı zarflarda belirtti. Kimisi çocukluğundan gelme bir alışkanlıkla bir partiyi tercih ettiğini söylerken, kimisi demokrasi, fikir ve inanç özgürlüğünü sağlayacağına inandığı partiye oy verdiğini söyledi. Meclise girecek partilerden umutlu olanına da olmayanına da rastlanılan seçmenlerin ortak beklentisi ise demokrasi, huzur, istikrar ve sakin bir ortam.

DEMOKRASİ İÇİN OY VERDİM

Sibel Boztaş

En çok ihtiyacımız olan demokrasiyi, fikir ve inanç özgürlüğünü sağlayacağına inandığım DP’ye oy verdim. Siyasetten ne beklediğinle alâkalı, seçtiğin partinin vaatlerine inanıp inanmamak. Siyasetten hiçbir zaman bir menfaat beklemedim. Beklediğim tek şey, hürriyet. Gölge etmesinler başka ihsan istemez. Demokrat misyonun şu ana kadar ki icraatları bana güven veriyor. Biz burada iyiyi seçmiyoruz, kötünün iyisini seçiyoruz. Çünkü siyasetin iyisi olamaz.

Seçim öncesi gergin bir ortam vardı. Menfaatler söz konusu olduğu sürece gerginlik hep olur. Önemli olan da o gerginlik karşısında geri adım atmamaktır. Siyasilerin iddiası demokrasi ve hürriyetse, bunun için sonuna kadar dik durmalılar. Ama geçmiş hükümetten bunu göremedim.

OLUMLUYA KATKIM OLSUN

Seyit Yıldırım

Gelecek parti belli olduğu için fazla umudumuz yok. Her şey ortada, karanlığa doğru gidiyoruz. Yine de oy kullanmayı tercih ettik. Çünkü bu olumsuzlukları olumluya çevirmek için benim de bir katkım olsun istedim. Medya da AKP’yi destekliyor. Muhtemelen birinci parti olarak gelecek AKP. Bizim bazı değerlerimiz vardı ve medya eskiden bizi hiç desteklemezdi. Ama bu insanlar değiştiklerini söyledikten sonra medya desteklemeye başladı.

İbrahim Yiğitbaş

Seyit arkadaşımla aynı görüşteyim. Türkiye karanlığa doğru gidiyor.

YASAK ÇÖZÜLEMEDİ UMUTLU DEĞİLİM

Ayşe Yiğitbaş

Ben başörtüsü yasağı mağduruyum. Yasak dolayısıyla öğretmenlik yapamadım. O yüzden pek umutlu değilim. İnşallah bu dönem isteklerimiz doğrultusunda gelişmeler olur.

KÖTÜNÜN İYİSİNİ SEÇTİM

Meral Erdoğan

Kötünün iyisini tercih ettiğimi düşünüyorum. Verecek başka parti yok. Pek bir şey değişecek gibi görünmüyor ama en azından barajı aşacak diye seçtim oy verdiğim partiyi. Çok da umutlu değilim kendilerinden.

BİZE İYİ GÜNLER GÖSTERSİNLER

Sabahaddin Acarkan

Meclise girecek partilerden iyi çalışmalar diliyorum. Bizlere iyi günler göstersinler. Millet hakikaten sıkıntı içerisinde. Emekliyim ben. Aldığımız maaş yetmiyor. Bir de kirada olsak yandık. Hayat pahalı. Bu anarşi olayları da çok üzüyor insanı. Askerlerimiz şehit olarak geliyorlar, çok üzülüyoruz. İnşallah bunların önüne geçerler. Tabiî Cenâb-ı Allah ne gösterecek bilemiyoruz. Hangisi hayırlıysa o olsun. Seçimden önce çok çirkin lâflar söylediler birbirlerine. Yine de çocukluğumuzdan beri bildiğimiz partiye CHP’ye oy verdim.

SAKİN ORTAM BEKLİYORUM

Reyhan Varol

Ben eski düzeni bekliyorum. Daha durgun, daha sakin bir ortam. En azından bu kargaşa, kavga bitsin. İnsanlar kişiliklerini unutmuşlar. Toplumsal iç gerilimden korkuyorum. Meclise gireceklerin bunu önleyebileceğini düşünmüyorum ama yine de geldim oyumu kullandım. Belki verdikleri vaatlerden birisini tutarlar diye.

BENİM İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMADILAR

Gülhan Türk

Benim için hiçbirşey yapmadılar, o yüzden ben de bu dönem onlardan hiçbir şey beklemiyorum. Özürlülük yasasından başörtüsü konusuna kadar bir çok problemim var. Bunlara çözüm bulamadım. Onlardan hiçbir şey beklemiyorum. Sisteme hizmet ettiklerini düşünüyorum. Gelip oy verdim ve doğruyu tercih ettiğimi düşünüyorum. En azından oy verdiğim partinin şu ana kadar yalanını görmedim. Siyonizme hizmetini görmedim.

KAVGALI DÖNEMLERDEN BIKTIK

Selim Kutlu

İlk kez oy veriyorum. Daha önceden karar verdiğim için hangi partiye oy vereceğime, heyecanlı değilim. Meclise girecek partilerin, şu andaki istikrar ortamını devam ettirmelerini, seçim propagandası döneminde devam eden çatışmaları Mecliste devam ettirmemelerini, aşırı kutupların icraatları engellememesini istiyorum. Bunu başarabilmeleri çıkaracakları milletvekili oranlarına bağlı. Tek başına iktidar olan bunu sağlayabilir gibi geliyor. Ben ümitliyim o konuda. Geçtiğimiz dönem küçük esnafın hali çok iyi değildi. Ama sabit maaşlı insanların alım gücünün arttığına inanıyorum. Çünkü çok şeyde zam olmadı. Ben ekmeği üç dört sene önce hangi fiyata alıyorsam hâlâ aynı fiyata alıyorum. Başörtüsü konusunda hükümetin geçtiğimiz dönem pasif kaldığını düşünüyorum. İnşallah yeni dönemde onunla alâkalı daha olumlu, iyi inisiyatif kullanılır. Bir de şunu söylemek istiyorum, kavgalı dönemlerden bıktı artık bu ülkenin insanı.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

23.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB yolundan çıkarsak biz de kaybederiz, AB de

  Tepki oyları sandığa yansıdı

  Liderler sandık başında

  Demirel: Hayırlı olsun

  Ağar oyunu açık atmadı

  Sandık başında kavga: 3 yaralı

  7 seçmen için sandık kuruldu

  Seçmene ücretsiz otobüs

  Oyunu kullanan tatile çıktı

  Düzceli köylüler iki oy kullandı

  Güvenik tedbirleri üst seviyede

  Tarım işçisi sandığa gidemedi

  YSK’nın sitesi kilitlendi

  Millet demokrasi istiyor

  Ankara’da kaza: 6 ölü

  Eğitimsizlik suça itiyor

  Hizmette Avrupa farkı

  Kaçak yapılaşmaya hava ve karadan sıkı takipi

  Bir hafta arayla ikinci sel felâketi

  Sevgisizlik de bebeği ağlatır

  10 milyon dolarlık ada

  Yaz meyvelerini bol bol tüketin


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004