Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tepki oyları sandığa yansıdı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan olumsuzlukları ve sonrasında TSK tarafından yayınlanan 27 Nisan bildirisine karşı oluşan tepkiyi iyi değerlendiren AKP yüzde 47 oy aldı. 330 civarında milletvekili çıkarması beklenen AKP’ye verilen bu desteğin, hak ve özgürlüklerin genişletilmesi ve yasakların kaldırılması için tanınan yeni bir şans olduğu yorumları yapılıyor.

MHP ve bağımsızlar Mecliste

Cumhuriyetin değerleri üzerinden oy toplamaya çalışan CHP, DSP ile birleşmesine rağmen 2002 seçimlerindeki oy oranında kaldı. Oluşturduğu gerginlik ve kutuplaşma politikasıyla AKP’nin oy oranını yükseltmesine katkıda bulunan CHP’nin milletvekili sayısı yarı yarıya azaldı. Meclise giren üçüncü parti MHP olurken, DP ise yüzde onluk barajını aşamadı.

Ağar istifa etti

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, görevinden istifa etti. Ağar, DP Basın Müşaviri Necmi Hatipoğlu aracılığıyla yaptığı açıklamada, ‘’Demokrat Parti Genel Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Kamuoyuna ve Demokrat Parti’ye gönül veren aziz dâvâ arkadaş-larımın bilgisine saygıyla duyururum’’ dedi. Hatipoğlu, konuyla ilgili detayların önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirterek, gelen seçim sonuçlarına göre Ağar’ın bu konudaki tavrının net olacağını söylediğini hatırlattı.

Bağımsızlar da Mecliste

Dünkü seçimlerin dikkat çekici bir sonucu da, çok sayıda bağımsız adayın milletvekili seçilerek meclise girmesi oldu. 20’nin üzerinde DTP’linin, bağımsız milletvekili olarak Meclise girmesi ve grup kurması da mümkün olabilecek. Seçim sonuçlarına göre, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz Rize’den, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da Sivas’tan bağımsız milletvekili seçildi. Toplam bağımsız milletvekili sayısının 25'i bulması bekleniyor.

Seçim günü sakin geçti

Milletvekili Genel Seçimiyle ilgili olarak, Türkiye geneli polis sorumluluk bölgesinde sadece 30 olay meydana geldiği, 25 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, dün 08.00-17.00 saatleri arasında, 17 Seçim Kanunlarına ve diğer kanunlara muhalefet, 4 mükerrer ve başkasının yerine oy kullanma, 6 darp, hakaret ve gruplar arasında müessir fiil ile 3 görevli memura mukavemet, hakaret ve tehdit olayları meydana gelirken, 25 kişi gözaltına alındı.

Hizmet yoksa oy da yok

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 156 seçmeni bulunan köyün sakinlerinin, köylerine hizmet getirilmediği iddiasıyla oylarını kullanmadığı bildirildi.

/ ANKARA

23.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB yolundan çıkarsak biz de kaybederiz, AB de

  Tepki oyları sandığa yansıdı

  Liderler sandık başında

  Demirel: Hayırlı olsun

  Ağar oyunu açık atmadı

  Sandık başında kavga: 3 yaralı

  7 seçmen için sandık kuruldu

  Seçmene ücretsiz otobüs

  Oyunu kullanan tatile çıktı

  Düzceli köylüler iki oy kullandı

  Güvenik tedbirleri üst seviyede

  Tarım işçisi sandığa gidemedi

  YSK’nın sitesi kilitlendi

  Millet demokrasi istiyor

  Ankara’da kaza: 6 ölü

  Eğitimsizlik suça itiyor

  Hizmette Avrupa farkı

  Kaçak yapılaşmaya hava ve karadan sıkı takipi

  Bir hafta arayla ikinci sel felâketi

  Sevgisizlik de bebeği ağlatır

  10 milyon dolarlık ada

  Yaz meyvelerini bol bol tüketin


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004