Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

FELDKAMP: KARAR BENİM

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, (A) takım kadrosundan çıkarılan Necati, Hasan Kabze, Cihan ve Orhan'la ilgili kararı yönetimin değil, kendisinin verdiğini söyledi. Alman çalıştırıcı, 29 kişilik kadroda önümüzdeki günlerde yine azaltmaya gidileceğini açıkladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, dün (A) takım kadrosundan çıkarılan Necati, Hasan Kabze, Cihan ve Orhan'ın ardından kadrodaki azaltmanın devam edeceğini söyledi. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan sabah antrenmanının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Feldkamp, ''Kadroda azaltmaya gideceğimizi daha önce söylemiştik ve dünkü isimler için gerekli açıklamayı Adnan Sezgin yaptı. Biz hala 29 kişiyle çalışıyoruz. Sakatlıklarından dolayı bizimle birlikte çalışamayan 4 oyuncu daha var. Tabii ki kadroda yine azalma olacak'' dedi.

MECBUREN AZALTACAĞIZ

Takımı istediği seviyeye oturtana kadar elindeki oyuncuları değerlendirmek istediğini anlatan Alman çalıştırıcı, ''Bazen sayıyı azaltma açısından iyi oyunculardan bile ayrılmamız gerekebilir. Kadroyu mecburen azaltmamız gerekecek. Buraya geldiğimde takımda 36 oyuncu vardı. Avrupa'nın hiçbir takımında hiçbir hoca sezona 36 kişiyle başlamaz. Bu konu benim için kolay değildi, ama sonuçta benim çözmem gereken bir konuydu. Artık geleceğe bakıyoruz'' diye konuştu.

YÖNETİMİN ETKİSİ OLMADI

Feldkamp, (A) takımdan gönderilen isimlerde yönetimin etkisi olup olmadığının sorulması üzerine, şöyle konuştu: ''Yönetimin bununla ne ilgisi var. Yönetim hiçbir antrenmanı izlemedi. Bu tamamen teknik heyetin kararıdır ve teknik heyet de aldığı kararları yönetimle paylaşır. Futbolcularla çalışacak olan yönetim kurulu değil.''

İSİM VEREYİM, SİZ SATIN ALIN

Basın mensuplarının transfer çalışmalarıyla ilgili sorularını cevapsız bırakan Feldkamp, ''Transfer gerçekleşmeden bu konuyla ilgili hiçbir şey açıklamak istemiyorum. Gerçekleştiğinde konuşabilirim'' derken, ''İstiyorsanız size isim vereyim. Bir gün içinde siz satın alıp getirecekseniz, o isimleri de vereyim size'' sözleriyle tepki gösterdi.

LİNDEROTH SAĞ BEKTE

İsveçli oyuncu Linderoth'un ön libero olarak alınmasına karşın sağ kanatta denendiğinin ve bu bölgede bir eksiklik olup olmadığının sorulması üzerine Alman çalıştırıcı, ''Linderoth orta saha oyuncusu olarak alınmadı. Defansif özellikleri iyi olan bir oyuncu. Bu özellikleri çerçevesinde sahanın her yerinde oynatabilirim. Şu an o bölgede oynattığım tüm oyuncalara ihtiyacımız var. Hasan, Barış, Sabri, hepsine o bölgede ihtiyacımız var'' dedi. Karl Heinz Feldkamp, sezon içinde ligde kendi sahalarındaki ilk 5 maçın seyircisiz oynanacak olması nedeniyle sessiz maçlar için hazırlanmaları gerektiğini kaydetti. Ayrıca, basın mensuplarına yönelik olarak, ''Sizle birlikte çalışmaya alıştım. Şimdi akşam bizimle olamayacaksınız'' diyen Alman çalıştırıcıya, basın mensuplarından, ''O zaman birlikte yemek yeriz'' cevabı gelirken, bunun üzerine de Feldkamp, ''Eğer ilk yarıyı iyi geçirirsek birlikte yemek yeriz. Önce yemeği hak etmemiz lazım'' diyerek konuşmasını tamamladı.

26.07.2007


 

Carlos'u izlemek bile şeref

F.Bahçe'nin Kayserispor'dan transfer ettiği genç futbolcu İlhan Parlak, Roberto Carlos ile aynı takımda yer almasının kendisi için anlatılamayacak bir mutluluk olduğunu söyledi.

Fenerbahçeli futbolcu İlhan Parlak, sarı-lacivertli ekibe forvet takviyesine gerek olmadığını düşündüğünü söyledi. Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Samandıra'daki tesislerde antrenmandan sonra düzenlenen basın toplantısında soruları cevapladı. Spor kamuoyunda forvete transferin çok konuşulduğu ve medyada da transfer haberlerinin sıkça yer aldığı hatırlatılarak yöneltilen ''Sence forvete takviyeye gerek var mı'' şeklindeki soruya İlhan, ''Bence gerek yok. Gerçekten iyi futbolcular var. Kezman, Deivid, Colin, Semih ve ben varım, ama tabii ki bu hocamızın vereceği bir karar. Benim düşüncem, gerek yok'' diye cevap verdi.

CARLOS MÜKEMMEL BİRİ

İlhan Parlak, Roberto Carlos ile aynı takımda yer almasının kendisi için anlatılamayacak bir mutluluk olduğunu ifade etti. Genç futbolcu, Brezilyalı oyuncuyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: ''Uzun yıllar televizyonlarda izlediğimiz, dünyanın bir numaralı sol beki olarak adlandırılan Roberto Carlos'u izlemek bile benim için büyük bir şerefti. İdmana çıkmak da anlatılacak bir şey değil. Çok mükemmel bir şey benim için.''

YÜZDE 60 İLE OYNUYORUM

Sarı-lacivertli oyuncu, henüz kapasitesinin yüzde 60'ını ortaya koyabildiğini belirtti.Sağ üst adalesinde bir sakatlığı olduğunu ve tam olarak geçmediğini bildiren İlhan, ''Tam olarak kendimi vermiş değilim. Sakatlığım da geçince daha iyi olacağım. Şu anda yüzde 60 ile oynuyorum'' dedi. ''Ne zaman taraftarın sevgilisi olacaksın'' şeklindeki soruya İlhan, ''Bu benim elimde. Çalışmamı, hırslı mücadelemi antrenmanlarda gösterip hocamın vereceği şansı iyi değerlendirirsem, bir an önce olur diye düşünüyorum'' şeklinde cevap verdi. İlhan, teknik direktör Zico'nun şans vermesi durumunda 5 Ağustostaki Süper Kupa maçında Beşiktaş karşısında takımının başarısı için elinden geleni yapacağını kaydetti.

26.07.2007


 

Hakemler kulaklık takacak

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurlu'nun (MHK) 20072008 sezonu hakem hazırlık kampı ve uluslararası hakem semineri başladı.

Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerinde gerçekleştirilen hazırlık kampı ve seminere Turkcell Süper Lig'deki yardımcı ve A klasman hakemleri katılıyor.

KİLOLU HAKEM İSTEMİYORUM

Kampın açılışında bir konuşma yapan MHK Başkanı Hilmi Ok, kilolu hakemlerin listede yer almayacağını söyledi. Özellikle uluslararası maçlardaki hakem hatalarına değinen Ok, FIFA'nın 2007-2008 sezonunda gönderdiği talimatname ile daha kapsamlı hakem uygulamaları beklediğini ifade ederek, ''FIFA el kol dirsek hareketlerine yeni sezonda önem veriyor. Hakem top oynanırken nereye bakacağını ve nerede duracağını çok iyi bilmeli. Kilolu hakemler listemde yer almayacak. Sizin için uygun gördüğüm kilo ve fiziki ölçülere ulaşırsanız görev yaparsınız'' dedi. Hilmi Ok, yeni sezonda telsiz, mikrofon ve kulaklık sistemini uygulamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

26.07.2007


 

AZ Alkmaar'ın kalecisi K.Paşa'da

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Kasımpaşa, Hollanda'nın Az Alkmaar takımının kalecisi Khalid Sinouh'u transfer etti.

Kasımpaşa Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal, Khalid Sinouh ile 2 yıllık sözleşme imzaladıklarını ifade ederek, ''Böylesine tecrübeli bir kaleciyi kadromuza dahil ettiğimiz için mutluyuz. Bize büyük katkı sağlayacak'' dedi. Sidal, Sidespor'dan genç futbolcu Sabri Turgut'u da 5 yıllığına renklerine bağladıklarını söyledi.

26.07.2007


 

Rizespor'lu Yasin F.Bahçe yolunda

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Abdülkadir Çakır, Fenerbahçe'nin savunma oyuncuları Yasin Çakmak'a talip olduğunu söyledi.

Çakır, yaptığı açıklamada, başarılı defans oyuncuları Yasin'e Fenerbahçe'nin talip olduğunu doğrulayarak, ''Fenerbahçe başkanı Aziz Bey bizzat beni arayarak Yasin'i transfer etmek istediklerini söyledi. Biz de olabileceğini söyledik'' dedi. Yasin'in oldukça başarılı ve geleceği olan bir futbolcu olduğunu vurgulayan Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Yasin pırıl pırıl önü açık bir genç. Her takımda çok rahat oynayabilir. Bu nedenle büyük kulüplerin kendisine talip olması doğal. Kulüp olarak paraya ihtiyacımız yok ama Yasin'in geleceğini düşündüğümüzden dolayı Fenerbahçe'ye gitmesine sıcak bakıyoruz. Ancak şu ana kadar henüz bonservis konusunda bir anlaşma sağlayamadık. Fenerbahçe'den bize yeni teklif sunmalarını bekliyoruz.''

26.07.2007


 

M.United Bursalı Sercan'ı istiyor

Bursaspor'un genç yıldızları Sercan Yıldırım ve Fatih Serkan Kurtuluş'a yerli ve yabancı çok sayıda takımdan teklif yağdığı öğrenildi

Alınan bilgiye göre, bir süredir Fransa'nın Monaco ve İngiltere'nin Manchester United takımlarını peşinden koşturan Bursapor'un genç oyuncusu Sercan Yıldırım'a son olarak Beşiktaş talip oldu. Siyahbeyazlı takımın, Sercan'ın yanı sıra geçen sezon Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Serdar Kurtuluş'un kardeşi Fatih Serkan Kurtuluş'u da istediği belirtildi.

26.07.2007


 

Schalke Appiah'ın transferi için bastırıyor

Almanya 1. Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Schalke 04'ün menajeri Andreas Müller, Fenerbahçeli Stephen Appiah'ı kulübe getirmek için her türlü çabayı harcayacaklarını söyledi.

Müller, FC Schalke 04'ün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile henüz anlaşamadıklarını, ancak Appiah'ın gelmek istediğini belirterek, ''Appiah'ı Schalke'ye getirmek için her türlü çabayı harcayacağız'' dedi. Kulübüyle Fenerbahçe arasında anlaşabilmek için ''büyük engeli'' ortadan kaldırmaları gerektiğini ifade eden Müller, ''Aslında bu defteri çoktan kapatmıştık, ancak şimdi her şey iyi görünüyor. Appiah bizim istediğimiz bir oyuncu'' şeklinde konuştu. Alman Milli Takım oyuncularından Gerald Asamoah'ın Appiah'la konuşmasının ve kendisine FC Schalke 04'te maddi imkanlardan söz etmesinin de Appiah'ın Schalke'ye gelmeyi istemesinde etkili olduğunu kaydeden Müller, ''Ona Arena stadından, harika taraftarlardan ve iyi antrenman imkanlarından söz etti'' dedi.

26.07.2007


 

NBA'nin genç yıldızına 7 yılda 60 milyon dolar

NBA'de bu sezon Seattle Supersonic'te forma giyecek olan Kevin Durant, servete kondu

Ligin bu yıl yapılan oyuncu seçmelerinde (draft) 2. sırada seçilen Durant, dünyanın en ünlü spor markalarından Nike ile 7 yıl için toplam 60 milyon dolara sponsorluk anlaşması imzaladı. Durant'ın Nike ile yaptığı kontrat, NBA tarihinde bir çaylak oyuncunun imzaladığı en yüksek ücretli 2. sponsorluk anlaşması olarak tarihe geçti.

26.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004