Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

AVRASYA'DA RÜYA ÖDÜL

"Binbir Gece Masalları" ndan esinlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrasya Maratonu'nda toplam 1 milyon bin dolar para ödülü dağıtmaya hazırlanıyor. Maratonda birinci gelecek atlete 60 bin, dünya rekoruna ise 100 bin dolara para ödülü verilecek.

29. Avrasya Maratonu, katılımcılarına tarihinin en büyük ödüllerini dağıtmaya hazırlanıyor. Her yıl binlerce sporcunun katılımıyla gerçekleşen ve bu yıl 29. kez düzenlenecek olan Avrasya Maratonu, Binbir Gece Masaları'ndan esinlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dağıtacağı para ödülleriyle ayrı bir renk kazanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, ''Binbir gece masallarından esinlenerek atletlerimize binbir adet bin dolar, toplamda da 1 milyon bin dolar vereceğiz'' şeklindeki açıklamasının ardından, dünyada en çok ödül dağıtan maratonlar arasında ilk sıraya yerleşen Avrasya Maratonu'nda dağıtılan ödülün geçen yıla oranla iki katına yükseldiği belirtildi. Genel tasnifin dışında, Balkan, engelliler ve 15 kilometre maraton tasniflerinin de yapılacağı Avrasya Maratonu'nda, birinci sporcuya 60 bin, dünya rekoruna ise 100 bin dolar para ödülü verilecek.

TÜRK ATLETLERE PİYANGO

Türk atletlere, maratonda dereceye girmeleri halinde alacakları ekstra para ödülleriyle adeta piyango vuracak. Ödül yönetmeliğine göre, podyuma çıkmasa da Türk atletlerin birincisi 20 bin dolar para ödülü kazanırken, ilk üç dereceye girmeleri halinde alacakları ödül ikiye katlanacak. Türk atletler, maratonda birinci olmaları halinde 120 bin, dünya rekoru kırmaları halinde 100 bin, Türkiye rekoru kırmaları halinde 25 bin, parkur rekoru kırmaları halinde 10 bin, Balkan Şampiyonu olmaları halinde de 4 bin dolar para ödülü kazanacaklar. Bu derecelerin hepsini elde eden bir Türk atleti ise toplam 259 bin dolarlık ödülün sahibi olacak.

HEDEF HIZI ARTIRMAK

Yeni yönetmeliğiyle atletlere büyük para ödülleri dağıtacak olan Avrasya Maratonu'nda, diğer bir hedef ise hızı artırmak. Yetkililer, katılımı artırmak ve hızı yükseltmek istediklerini belirterek, Avrasya Maratonu'nda 2:20'nin altında koşan erkek atlet ve 2:40'ın altında koşan bayan atlet sayısında dünyanın en iyi maratonu olmak istediklerini kaydettiler. Bu arada, geçen yıl düzenlenen Avrasya Maratonu'nda, New York'ta koşan atletlerden daha fazla sporcu 2:20'nin altında koşmuştu.

27.07.2007


 

Nihat: Beşiktaş'a dönmem

Beşiktaş'ın geri dön teklifini kabul etmeyen milli futbolcu Nihat Kahveci Villarreal'in İspanya'da yaptığı son hazırlık maçında 2 gol atarak göz doldurdu.

İspanya'nın Villarreal kulübünde forma giyen Türk futbolcu Nihat Kahveci, hazırlık maçlarında gösterdiği performans ile göz dolduruyor. 2007-2008 sezonu hazırlıklarını İspanya'nın kuzeyinde devam ettiren Villarreal, dün 3. lig takımlarından Vilamalla ile oynadığı hazırlık maçını 40 kazanırken, takımının ilk 2 golünü atan Nihat, Villarreal'in en iyisiolarak gösterildi. Geçtiğimiz sezon dizinden geçirdiği ameliyattan dolayı 6 ay sahalardan uzak kalan ve kendini gösteremeyen Nihat'ın yeni sezona oldukça hırslı hazırlandığı belirtiliyor.

BAPTİSTA VE ANELKA LİSTEDE

Bu arada, İspanyol basınında yer alan haberlerde, Nihat'ın eski kulübü Beşiktaş'tan transfer teklifi aldığı, ancak bunu geri çevirdiği öne sürüldü. Öte yandan, Forlan'ı Athletico de Madrid'e verdikten sonra yeni bir forvet arayışında olan Villarreal, Real Madrid'den Baptista ve Bolton'da forma giyen eski Fenerbahçeli futbolcu Nicolas Anelka ile ilgileniyor. RealMadrid'in Brezilyalı futbolcusu Baptista için istediği 20 milyon Avro bonservis bedelini yüksek bulduğu söylenen Villarreal'in, daha ucuza geleceği düşüncesiyle yoğunluğunu Anelka üzerine verdiği kaydediliyor.

27.07.2007


 

Başkan Demirören sabahki idmanı izledi

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını sabah antrenmanıyla sürdürdü. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, yaklaşık 2 saat sürdü.

Çalışmada futbolcular önce 2 grup halinde değişmeli olarak salonda kondisyon idmanı, sahada ise açma germe yaparlarken, son bölümde hep birlikte istasyon çalışması gerçekleştirdiler. Siyah-beyazlı takımın antrenmanında, Gökhan Zan, Nobre, Burak, Mehmet Sedef ve Murat'ın kondisyoner eşliğinde tesislerde çalıştıkları bildirilirken, milli takımda bulunan Koray Şanlı ile izinli olan İbrahim Toraman ise idmanda yer almadı.İdman sonunda futbolcular rahatlamak için ayak havuzuna girerken, Fransız oyuncu Edouard Cisse'nin iç çamaşırıyla havuza girmesi dikkat çekti. Öte yandan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, siyah-beyazlı takımın çalışmasını izledi. Antrenman devam ederken saha kenarına eski yöneticilerden Mete Düren ile birlikte gelen Demirören, antrenmanı kahve içerek bir süre takip etti.

27.07.2007


 

Hasan Kabze'ye teklif yağıyor

Galatasaray'da teknik direktör Karl Heniz Feldkamp'ın gözden çıkardığı isimlerden Hasan Kabze'ye teklif yağıyor.

Hasan Kabze'nin menajeri Erdinç Şehit, yurt içinde özellikle Bursaspor'un transferini bitirmek için yoğun çaba sarf ettiği Hasan Kabze için yurt dışından da Rusya, Belçika ve Hollanda'dan teklif geldiğini ifade etti. Yurt dışından gelen teklifler için takım ismi vermekten kaçınan Şehit, şu an en ciddi ilgilenen takımın Bursaspor olduğunu vurgularken, kısa sürede durumun netlik kanacağını belirtti.

27.07.2007


 

İstanbul Belediye Caner'le anlaştı

Süper Lig'in yeni takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Samsunspor'un genç forveti Caner Altın'ı transfer etti.

Kulübün Langa'daki tesislerinde düzenlenen ve kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ ile futbol şube sorumlusu Kamil Dizar'ın da yer aldığı imza töreninde Caner Altın, kendisini 2 yıllığına turunculacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Gümüşdağ, ''Caner bizi mahcup etmeyecek" dedi.

27.07.2007


 

TELLO: Futbolu kalbimle oynarım

Beşiktaş'ın Şilili futbolcusu Rodrigo Alvaro Tello, siyah-beyazlı takımda önemli başarılar kazanmak istediğini söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün resmi televizyonu Beşiktaş TV'ye açıklamalarda bulunan Tello, Avrupa'da uzun süredir futbol oynadığını ve Avrupa futboluna adapte olduğunu belirterek, ''Belki Portekiz'den değil de direkt ülkemden gelmiş olsaydım farklı olabilirdi. Türkiye'de zorluk çekeceğimi sanmıyorum. Türkiye'deki futbolla ilgili tecrübeye sahip değilim. Geliş amacım şampiyonluklar kazanmak ve diğer kupalarda da başarılı olmak. Futbolu kalbimle oynayarak Beşiktaş için en iyisini yapmaya çalışacağım'' dedi.

27.07.2007


 

Önder: Kaptan Roberto Carlos da olabilir

Fenerbahçeli futbolcu Önder Turacı, kaptanlığın kendisi için zor bir görev olmayacağını, verilmesi halinde bu göreve hazır olduğunu söyledi.

Samandıra'daki tesislerde antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Önder, Avusturya kampında Schwadorf ile yapılan hazırlık maçında sahaya kaptan olarak çıkması hatırlatılarak yöneltilen, ''Kaptanlık verilirse nasıl bir kaptan olursun'' sorusuna, ''Fenerbahçe gibi büyük bir camiada kaptan olmak büyük mutluluk verici bir şey. Aramızda en eski Semih. Sakatlandıktan sonra hocam bana görev verdi. Şimdi Alex geldi. Daha sonra Lugano gelecek. O da geldikten sonra oturup hep beraber karar vereceğiz'' diye cevap verdi.

BEN KAPTANLIĞA HAZIRIM

Önder bu göreve hazır olup olmadığı sorusunu ise ''Tabii ki kaptanlık zor bir şey değil. Biraz fark ediyor, büyük bir sorumluluk. Ben hazırım. Alex de olabilir, ben de olabilirim'' şeklinde konuştu. Takım kaptanının Türk veya yabancı olmasının nasıl bir fark yaratacağı sorusu üzerine de Önder, ''Bence yerli veya yabancı olması fark etmez. Hep birlikte oturup takım olarak hocamızla beraber 3 tane kaptan seçeceğiz. Lugano geldikten sonra seçeceğiz'' dedi. Önder, bir soru üzerine de kaptanlık görevinin Roberto Carlos'a verilmesi halinde takım içinde bir problem olmayacağını ifade etti. Önder, Roberto Carlos ile birlikte oynamanın mutluluk verici olduğunu belirterek, ''Carlos büyük bir oyuncu, onu herkes biliyor. Ondan takım olarak çok şeyler öğreneceğimize inanıyorum. Aramızda olduğu için çok mutluyuz'' diye konuştu.

27.07.2007


 

Selçuk kendisine sert giren Edu ile tartıştı

Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarını dün sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Selçuk bir pozisyonda kendisine sert giren Edu'ya tepki gösterdi.

Teknik direktör Zico yönetiminde 1 saat 15 dakika süren çalışmada sarı-lacivertliler, ısınma çalışmalarının ardından sınırları belirlenmiş bir alanda pas ve dayanıklılık çalışmaları yaptı. Antrenmanları takımdan ayrı sürdüren Appiah, çalışmasına salonda devam ederken, Alex de takımdan ayrı sahada koşu yaptı. Bu arada, Selçuk bir pozisyonda kendisine sert giren Edu'ya tepki gösterdi. Roberto Carlos ve bazı oyuncular Selçuk'a pozisyonu anlatarak gerginliği yatıştırdı.

27.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004