Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Göller kurudu, barajlar boşaldı

Türkiye’de yaşanan kuraklık hayatı etkilemeye devam ediyor. Türkiye’nin önemli gölleri arasında yer alan Akşehir Gölü’nün alanı 15 yılda 350 kilometrekareden 35 kilometrekareye kadar düştü. Geçen yıl tamamen kuruyan Akşehir Gölü’nde bu yıl yağışların etkisiyle bir miktar su birikti.


Baykal istifaları kabul etmedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, 22 Temmuz Milletvekili Genel seçimlerinin sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla 2 komisyon oluşturulduğunu

Cumhurbaşkanı seçimleri AKP’nin sorumluluğunda

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Cumhurbaşkanı seçimlerinin AKP iktidarının sorumluluğunda olduğunu belirterek, ‘’TBMM’ye girecek ve toplant


  Mahkemenin Sarıgül ısrarı

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtayın bozma ilamına rağmen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’den ihracına ilişkin parti disiplin kurulu kararının iptali yönündeki kararında direndi.


  Yeni vekiller oda için kur’a çekecek

23. Dönem milletvekillerinin odaları, TBMM Geçici Başkanlık Divanınında yapılacak kura çekimi ile belirlenecek.


  Seçim sonuçları, milletin istikrar beklentisini ortaya koydu

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Mehmet Erdoğan, 22 Temmuz genel seçim sonuçlarının milletin istikrar, demokrasi ve refah beklentisi içerisinde olduğunu gösterdiğini bildirdi.


  Vekilliğini göremedi

İstanbul 3. Bölge’den MHP Milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder, Esenboğa Yolu’nda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Özdener’den boşalan milletvekilliği konusunda kararı YSK verecek.


  DP’de kongre hazırlığı

22 Temmuz seçimlerinin ardından genel başkanlıktan istifa eden Mehmet Ağar’dan sonra DP, olağanüstü kongreye gitmeye hazırlanıyor. Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ercan, AKP’yi tebrik ettiklerini ve başarılar dilediklerini, halkın ortaya koyduğu tabloyu doğru okuyarak kendi siyasî çizgileri adına dersler çıkaracaklarını belirtti.


  Çiller: Bıraktığım yerdeyim

Bir grup Demokrat Partili (DP) vatandaş, Eski Başbakan Tansu Çiller’in evinin önünde ‘’siyasete dönmesi’’ için gösteri yaptı. Çiller, bir gazetecinin ‘’Bir taban hareketi olursa geri dönecek misiniz?’’ sorusuna, ‘’14 Aralık 2002’de neredeysem, şimdi de oradayım’’ cevabını verdi.


  Babacan: Reformlar devam edecek

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin hem siyasi hem de ekonomik reformlarına hızla devam edeceğini bildirdi.


  Arınç: Sonraki seçimde oyumuz artar

TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçimlerde 16 milyon 200 bin seçmenin teveccühünü kazandıklarını ifade ederek, “Bu başarımızı sürdürürsek bir dahaki genel seçimlerde oy oranımız yüzde 70’leri bulacaktır” dedi.


  Gurbetçi oy kullanmak istiyor

Almanya’nın önde gelen Türk çatı kuruluşlarından biri olan Almanya Türk Toplumu (TGD), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, yurt dışında oy kullanılması için çağrıda bulundu.


  OKS’de son iki gün

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) tercih işlemleri, 28 Temmuz Cumartesi günü sona eriyor.


  Hakkari’de mayın patladı: 1 yaralı

Hakkari’de terör örgütü PKK üyelerince yola döşenen mayının patlaması sonucu 1 astsubay yaralandı.


  Ağrı’da 5 terörist yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde öneceki gün 5 teröristin sağ olarak yakalandığını bildirdi.


  İzmir’de yolcu treni raydan çıktı: 5 yaralı

İzmir’in Torbalı ilçesi Kuşçuburun mevkisinde, Ödemiş-İzmir seferini yapan ve bölgesel tren denilen iki vagonlu küçük yolcu treni raydan çıkarak yan yattı. Olayda ilk belirlemelere göre 1’i ağır 4 kişi yaralandı.


  Sular kesilirse hastalıklar artar

Sağlık Bakanlığı, su kesintilerine gidilmesi durumunda, yeterli su sağlanamaması ve hava sıcaklıklarının artmasıyla, ishal, dizanteri, kolera, tifo, para tifo, bağırsak parazitleri gibi su ile bulaşan pek çok hastalığın görülme sıklığında artış olabileceğini duyurdu.


  Sıcaklarda rekor 2000 yılına ait

Türkiye genelinde Temmuz ayında görülen en yüksek sıcaklık rekorunun, 2000 yılının Temmuz ayına ait olduğu öğrenildi.


  İlköğretimde not sistemi değişiyor

Bundan sonra hem lise hem de ilköğretim okullarında öğrencilere 100 üzerinden not verilecek. Öğrenciler daha önce sınavla iki kez bir üst sınıfa geçerken artık sınıf atlama bir kez yapılacak.


  Sıcak havalar gençleri de kalpten vuruyor

Sağlık Bakanlığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Ramazan Akdemir, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle kalp krizi geçirenlerin sayısında artış olduğunu söyledi.


  Sizin mesleğiniz hangisi?

Türkiye’de ÖSS’ye giren binlerce genç bu günlerde mesleklerini seçmek için ter döküyorlar. Bu arada Türk meslekler sözlüğüne de 120 adet yeni meslek eklendi.


  Güneş enerjisiyle çalışan arabayla dünya turu

Güneş enerjisiyle çalışan üç tekerlekli otomobilini tanıtmak için 5 kıtada 50 ülkeye gidecek olan İsviçreli Luois Palmer, Edirne’nin Pazarkule Sınır Kapısından Türkiye’ye giriş yaptı.


  Askerî liseler 5 yıla çıkıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), askeri lise öğreniminin 5 yıl olması yönünde çalışma başlattı.


  Artık Cumalara akülü arabayla gidecek

Kas erimesi hastalığına yakalanan ve 11 yıldır yürüyemeyen İlyas Gökçe’nin imdadına Kimse Yok mu Derneği yetişti. Yürüyemediği için dışarıya arkadaşlarının ve ailesinin yardımıyla çıkan Denizlili 26 yaşındaki Gökçe, “Artık Cuma namazlarına kendi başıma gidebileceğim.” diyerek mutluluğunu dile getirdi.


  Sigarayı bırakmayana ameliyat yok

İngiltere’de bir süre önce Millî Sağlık Sistemi (NHS) tarafından başlatılan operasyondan en az 4 hafta önce sigarayı bırakmayan hastaların ameliyatlarının ertelemesi uygulamasına, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Adana Şubesi destek verdi.


  Bursa’da su sıkıntısı yok

Bursa’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 85’inin sağlandığı Doğancı Barajı’nda, şehre 4 ay yetecek su bulunduğu, herhangi bir kesintinin söz konusu olmadığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004