Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ersümer’e hapis, Çakan’a beraat

Yüce Divan, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlarından Cumhur Ersümer’i “görev kötüye kullanma’’ suçundan 1 yıl 8 ay hapse mahkum etti ve cezasını erteledi. Yüce Divan, Zeki Çakan’ın ise tüm suçlamalardan beraatine karar verdi.


Kemalizm anayasadan çıksın

AKP’den milletvekili seçilen anayasa hukukçusu Prof. Dr. Zafer Üskül, anayasaların bütün ideolojilere eşit mesafede durmaları gerektiğini belirterek,

Yeni ve sivil anayasa talebi

Eğitim-Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mehmet Akkoç, 22 Temmuz genel seçimlerinde halkın millete rağmen siyaset yapmak isteyenlere gereken cevabı verdiğin


  MHP: Engel olmayız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki cumhurbaşkanlığı seçiminde oylamaya katılacaklarını açıkladı. “Biz o gün oradayız. Oylamanın yapıldığı gün Genel Kurul’a gireriz” diyen Bahçeli, “Seçim yapılmış ve AKP milletin iradesiyle yeniden iktidar olmuştur. Cumhurbaşkanlığına da istediği kişiyi seçebilir, bu konudaki karar tamamen AKP’nindir” şeklinde konuştu.


  Baykal’dan şartlı davet

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, ‘’Başbakan’ın seçim öncesi söylediği ‘uzlaşma ararız’ sözü hâlâ geçerliyse ziyaretini bekliyorum’’ dedi.


  TBMM’yi yoğun bir gündem bekliyor

23. Dönem Parlamentosunu yoğun bir gündem bekliyor. 22. Dönemde yasalaştırılamayan Genel Kurul ve ihtisas komisyonlarının gündemindeki 261 tasarı ve 734 teklif, istenirse yeni dönemde ele alınabilecek.


  Meclis 1 eksikle açılacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) MHP'den İstanbul milletvekili seçilen ve mazbatasını almadan trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder'in yerinin boş kalacağını bildirdi.


  Sarıgül: CHP yönetiminin gitme vakti geldi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ‘’bugünkü CHP yöneticilerinin artık gitme vaktinin geldiğini, sadece bunu geciktirdiklerini’’ söyledi.


  Darbe söylentilerine öğretim üyelerinden tepki

Erciyes Üniversitesi (EÜ) Öğretim Üyeleri Derneği, emekli Orgeneral Edip Başer’in darbe ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.


  Acaristanbul’da yıkıma durdurma

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Beykoz Belediye encümeninin Acaristanbul villalarının yıkılması yönündeki kararının yürütmesini durdurdu. Mahkeme, inşaat için daha önce alınan ön iznin geçerli olduğuna hükmetti.


  Ümraniye soruşturmasında yazara gözaltı

Ümraniye’de bir gecekondunun çatı katında bulunan el bombalarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma çerçevesinde, gazeteci-yazar Ergün Poyraz, gözaltına alındı.


  Su tasarrufu yetersiz

İstanbul’da su sıkıntısını aşmak için Büyükşehir Belediyesince yapılan tasarruf çağrılarına rağmen İstanbullular üç ayda sadece 2.5 günlük tasarruf yaptı. İstanbul’un su ihtiyacını sağlayan 10 su kaynağındaki doluluk oranı da yüzde 29’a düştü. Öte yandan pet su ve damacana su firmaları satışlarını artırmaya devam ediyor.


  Kuraklık, Doğu’yu vurdu

İç Anadolu Bölgesi’nde yaşanan kuraklık arpa ve buğday fiyatlarına yansıyınca, yem fiyatlarında yüzde 30’lara varan artış yaşandı. Doğudaki yem fabrikaları İç Anadolu’da yaşanan kuraklık sebebiyle hammadde sıkıntısı çekiyor.


  Anız yakana af yok

Edirne Çevre ve Orman Müdürü Abdullah Bülbül, anız yakanlara yüksek para cezası verildiğini belirterek, bu yıl 28 kişiye toplam 132 bin 561 YTL idari para cezası uygulandığını bildirdi.


  En güvensiz şehir İstanbul

AB Komisyonu’nun “Avrupa’nın Kentlerinde Hayat Kalitesi’’ araştırmasına göre insanların kendilerini en az güvende hissettikleri şehir İstanbul çıktı. Sıralamada İstanbul’u Napoli, Sofya, Atina, Bükreş ve Diyarbakır izledi.


  Meriç ve Tunca da kurumaya başladı

Edirne’de hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi Meriç ve Tunca nehirlerinde su seviyesini yüzde 80 oranında azalmasına sebeb oldu.


  Kene’den bir ölüm daha

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde, kene ısırması sonucu ‘’Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’’ şüphesiyle Ankara Araştırma Hastanesine gönderilerek tedavi altına alınan 2 kişiden biri öldü.


  Uşak'ta zincirleme kaza: 25 yaralı

Uşak’ta meydana gelen zincirleme kazada 2’si ağır olmak üzere 25 kişi yaralandı. Kaza, dün gece saat 01.00 sularında meydana geldi.


  İhale yapıldı temel Ekimde atılıyor

Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Bakü-Tiflis-Kars ray sisteminin ihalesinin yapıldığını belirterek, ‘’Değerlendirme yapıldıktan sonra Ekim ayının başında Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ın devlet başkanlarının katılacağı bir temel atma töreni gerçekleştireceğiz’’ dedi.


  Ceyhun’un pişmanlığı

Avrupa Parlamentosu (AP) eski milletvekili ve Alman Sosyal Demokrat Partisi Essen Eyalet Temsilcisi Ozan Ceyhun, AP milletvekili iken, Güney Kıbrıs’ın Avrupa Birliği üyeliğine olumlu oy verdiği için çok pişman olduğunu ifade ederek, ancak Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla Güney Kıbrıs’a sembolik olarak ‘’evet’’ oyu verdiğini söyledi.


  Kapıkule yenileniyor

Türkiye’nin en büyük sınır kapıları arasında yer alan Kapıkule’nin, yap, işlet, devret modeliyle eylül ayında yeniden inşasına başlanacak.


  Hilvan’da 2 çocuk yanarak öldü

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde bir samanlıkta çıkan yangında, 2 çocuk yanarak öldü.


  Giresun’da çatışma: 1 şehit

Giresun’un Alucra İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu.


  Sahte gözlük gözü tahrip ediyor

Yakıcı güneş ve sıcaklıklar sebebiyle halk arasında güneş gözlüğü kullanımı gittikçe artarken, uzmanlar kalitesiz gözlüklerin zararlarına dikkat çekiyor.


  Halk Ekmek’te “Ekmek Kart” dönemi

İstanbul Halk Ekmek A.Ş., ‘Ekmek Kart’ uygulamasını hayata geçirdi. Tüm İHE büfeleriyle merkezin koordinasyonunun sağlanacağı bu smart kart uygulamasıyla ekmek israfının da önüne geçileceği bildirildi.


  İmamlar tazminat istiyor

Merkezi Konya’da bulunan Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN), günün 18 saati görevleri gereği camilere bağımlı oldukları gerekçesiyle hükümete sunulmak üzere yatsı ve sabah namazları için imamlara tazminat ödenmesini öngören bir dosya hazırlıyor.


  Cihazları küçültme fikri ödül getirdi

Koç Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. İrşadi Aksun’un elektronik cihazların süper bilgisayarlar kullanılmadan küçültülmesine katkı yapan çalışması, kendisine TÜBİTAK ‘’Bilim Ödülü’’nü getirirken, bilim dünyasında da büyük ilgi topladı.


  Karpuz ve kavuna TSE standardı

Yaz aylarının vazgeçilmez meyveleri kavun ile karpuza, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından standart getirildi. Buna göre, karpuzun bütün, sağlam, sert ve yarılmamışı, kavunun iyi gelişmişi, renk ve şekil bozukluğu bulunmayanı standartlara uygun sayılıyor.


  Kanınız sivrisineklere değil, Kızılay’a

Sinekkovar ürün markası OFF!’un Kızılay işbirliğiyle başlattığı gönüllü kan bağışı kampanyası devam ediyor.


  Karnenizi eczaneye bırakmayın

Son zamanlarda sağlık sektöründe yaşanan ilâç usulsüzlüklerine dikkati çeken Batman Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Demir, eczane sahipleri, yeşil kart kullanıcıları ve doktorları uyardı.


  Kapıköy Sınır Kapısında umut ışığı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Kapıköy ve Razi sınır kapıları arasındaki yolun bitirilmesi çalışmalarının İran hükümetinden destek gördüğünü söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004