Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

RÜŞTÜ EURO 2008’İ İSTİYOR

Rüştü, Alman spor dergisi Kicker’e verdiği röportajında, Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmaya sevinip sevinmediğinin sorulmasına karşılık, ‘’Ben sadece bir oyuna değil, tüm sezona seviniyorum. Bir çok şeyi başarmak istiyorum. Otoriteler beni sildi, bu düşünceyi değiştirmek istiyorum’’ şeklinde konuştu.

Beşiktaş’a geçmesinin Fenerbahçeli taraftarları çok öfkelendirdiğinin belirtilmesi üzerine de Rüştü, ‘’Taraftarların huzursuzluğunu anlayabiliyorum, ancak onlar da benim için hiç de kolay olmayan bu kararımı anlamalılar. Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, yeni sezonda da genç Serdar ve Volkan’a güveniyor. Ancak ben kendimi 3 numara olarak görmek için fazla iyi hissediyorum’’ dedi.

Bir çok taraftarın kendisine kızacağını bildiğini, ancak aldığı kararın doğru olduğuna inandığını ifade eden Rüştü, Beşiktaş’ta ve milli takımda neler elde etmeyi umduğunun sorulması üzerine de ‘’Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sadece performansa göre oyuncu seçer. Benden vazgeçememesi için elimden geleni yapacağım. Ben kendimi hala yaşlı hissetmiyorum. Yaşla birlikte çok daha iyi performans gösteren kaleciler var, Kahn, Van der Sar, Lehmann, Coupet ya da Dida gibi. Hayalim,

gelecek yılki Avrupa Şampiyonası. Orada bir numara olarak bulunmak isterim’’ diye konuştu.

Rüştü, kariyerini ne zaman sona erdireceği konusunda düşünüp düşünmediği şeklindeki bir soruya karşılık da ‘’Beşiktaş’ta 2009 yılına kadar sözleşmem var. Spor alanındaki hırsım, henüz bu konuyla ilgilenmememi sağlayacak kadar büyük’’ şeklinde cevap verdi.

31.07.2007


 

Sheriff maçının biletleri satışta

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda, İstanbul’da yarın Moldova’nın FC Sheriff ile yapacağı maçın biletleri satışa çıktı. Biletix’ten satışı başlayan biletlerin fiyatları 45 ile 400 YTL arasında değişiyor.

Maçı VIP A ve F üst tribünden izlemek isteyen taraftarlar, bu tribün biletlerini 350 ve 400 YTL’den alabilecek.

Numaralı orta 200-300, Numaralı kenar 175-250, kapalı alt 150-200, kapalı alt 100-150, yeni açık tribün 45-50 ve eski açık tribün biletleri ise 45-50 YTL’den satışa çıkarılacak.

31.07.2007


 

Potaya Porto Rikolu oyun kurucu

Beko Basketbol Ligi’nde Beşiktaş Cola Turka, Porto Rikolu oyun kurucu Christian Dalmau ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezon Polonya’nın Prokom Trefl Sopot takımında forma giyen 30 yaşında ve 1.94 metre boyundaki Dalmau, ülkesinin milli takımında da görev yapıyor.

31.07.2007


 

Süper Kupaya Fenerli ilgisi

Turkcell Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Fortis Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş’ı Almanya’da karşı karşıya getirecek Süper Kupa için önceki gün itibariyle 12 bin 747 bilet satıldığı açıklandı.

Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, 5 Ağustos Pazar günü Almanya’nın Köln şehrinde Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılacak maç için Pazar günü itibariyle 12 bin 747 biletin satıldığı bildirildi.

RheinEnergie Stadı’nda yapılacak karşılaşmaya Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaşlı taraftarlara göre daha fazla ilgi gösterirken, rakibini de bilet satışlarında 3’e katladı. Sarı-lacivertli taraftarlar için ayrılan bölüm için 9 bin 252 bilet satılırken, Beşiktaşlı taraftarların yer alacağı tribün için 3 bin 435 bilet satıldı.

Bu arada final maçında stadın tamamen dolması beklendiği bildirildi. KölnTicket’ın internet sitesi ve satış noktalarından satışı yapılan biletlerin fiyatları 25 ile 150 Euro arasında değişiyor.

Zigiç'in gönlü Ada'da

Fenerbahçe’de başkan Aziz Yıldırım’ın “Bir transfer daha yapacağız” açıklamasından sonra yeni ismin kim olacağı merakla bekleniyor. İspanya’nın AS gazetesine göre bu isim Racing Santanderli Zigiç. Gazete, Fenerbahçe’nin uzun süredir bu futbolcuyla ilgilendiği iddia ederken, Werder Bremen ve Manchester City’in de devrede olduğunu ileri sürdü. Transferde Zigiç’in tercihinin önemli olduğu vurgulandı ve İngiliz kulübünün daha şanslı olduğu belirtildi. Sarı lacivertli yönetimin uzun boylu bir forvet konusunda ısrarcı olduğu, Zigiç transferinin olmaması takdirinde listedeki diğer isimlerde de bu kriteri ön planda tuttukları öğrenildi.

31.07.2007


 

Cimbom Bolu yolcusu

Galatasaray yeni sezon hazırlıklarını dün sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda İstanbulspor ile yapılan hazırlık karşılaşmasının tamamında görev alan futbolcular ile sakatlıkları bulunan Carrusca, Aydın ve Çağrı, tesislerin alt bölümündeki sahada koşu yaparken, diğer oyuncular pas ve şut çalışmasının ardından yarım sahada çift kale maç yaptı.

Çift kale maçta futbolcuların hırslı oldukları gözlenirken, Ümit attığı gollerle antrenmanı izleyen taraftarlardan bol bol övgü ve alkış aldı. Maçta, Feldkamp, hata yapan ve istediklerini yerine getiremeyen oyuncularına sık sık uyarılarda bulundu.

Sakatlıkları bulunduğu için uzun süredir takımdan ayrı çalışan Hakan, Uğur ile geçtiğimiz hafta sol topuğundaki rahatsızlık sebebiyle MR’ı çekilen Sabri takımla birlikte çalışmaya başlayıp çift kale maçta yer alırken, bir pozisyonda Bouzid ile çarpışan Hakan’ın hafif bir sakatlık geçirmesi teknik heyet ve sağlık ekibini heyecanlandırdı. Kısa bir süre yerde kalan tecrübeli futbolcu tedavisinin ardından karşılaşmaya devam etti. Bu arada bugün Bolu’ya gidecek olan Galatasaray, yarın Boluspor ile hazırlık maçı yapacak ve 2 Ağustos Perşembe günü İstanbul’a dönecek.

ALİ SAMİ YEN ANILDI

Galatasaray Kulübü’nün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen, ölümünün 56. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Feriköy Mezarlığı’ndaki geleneksel anma törenine, sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Adnan Polat ve genel sekreter Selçuk İren de katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Polat, kurucuları Ali Sami Yen’i derin bir saygıyla andıklarını ve eski başkanlarının gösterdiği hedeflerin 21. yüzyılda da Galatasaray’a ışık tuttuğunu söyledi.

31.07.2007


 

Trabzon 2-3 oyuncu alacak

Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, en geç iki hafta içerisinde en az birisi yabancı olmak üzere 2 yada 3 oyuncu transfer edeceklerini söyledi.

Yönetim olarak istikrardan yana tavır aldıklarını ve Aralık ayında yapılacak olan kongreye kadar görevlerinin başında olduklarını ifade eden Zeyyat Kafkas, “Biz istikrardan yanayız. Ziya Doğan ve teknik kadromuza bu anlamda güveniyoruz” diye konuştu.

En geç iki hafta içerisinde iki yada 3 oyuncuyu kadrolarına katacaklarını ve bunun için çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Kafkas, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önümüzde iki hafta içinde hazır olan ve takıma direkt katkı sağlayacak 2 yada 3 oyuncu takviyesi düşünüyoruz. Maalesef bunların 2’si yabancı olacak. Elimizde olsa da toplam takımda 2 yabancı olsa. 1 yerli oyuncu da transfer edebiliriz. Savunmaya arayışımız yok. Bu oyuncuların biri oyun kurucu, biri forvet olacak. Baktığımız zaman bireysel yeteneklerde bir takımda 3-4 oyuncu olması yeterli. Takımdaki genç ve yıldız adayı olan oyunculara sahip çıkmak gerekir. Tüm yıldızları toplayıp başarı gelecek diye garanti yok. Dolayısıyla bizim elimizde bireysel yeteneği olan gelişme gösterecek olan oyuncular var.”

31.07.2007


 

Irak futbolla sevindi

2007 Asya Kupası Finali’nde Suudi Arabistan’ı Khalef’in 72. dakikadaki golüyle 1-0 mağlup eden Irak şampiyonluğa ulaştı.

Turnuvada üçüncülüğü ise Japonya’yı penaltılarla 6-5 mağlup eden Güney Kore elde etti. Tarihinde ilk kez Asya Kupası’nı kazanan Irak aynı zamanda bir çok otoriteyi de şaşırtmayı başardı ve Asya kıtasının şampiyonasında tam bir rüya yaşadı. Suudiler bu şampiyonada, toplamda, dört kez kupaya uzanarak bir ilki gerçekleştirmek isterken, bir çok sıkıntı ve savaş ile boğuşan Irak kimsenin şans vermediği kadrosuyla mutlu sona ulaşmayı başardı ve savaşın gölgesindeki ülkede büyük sevinç yaşanmasını sağladı.

31.07.2007


 

Golden Foot kimin olacak?

Fenerbahçeli Roberto Carlos, Avrupa Futbolu’nun en prestijli ödüllerinden “Golden Foot”ta zirve için yarışıyor. Carlos’un yanı sıra Beckham, Henry, Cafu, Raul gibi yıldızların kapıştığı Golden Foot’ta adaylar arasında büyük çekişme devam ediyor.

Golden Foot’u bugüne kadar Nedved, Maradona, Shevcenko, Baggio, Platini, Weah, Zoff, George Best gibi efsane isimler kazandı. 10 yıldız futbolcu için futbolseverler Golden Foot’un sitesine girerek oy kullanıyor. Buradaki oylamanın ardından 3 Ağustos’ta Golden Foot jürisi toplanarak ödülü alacak ismi seçecek.

2007 Golden Foot adayları şunlar:

Roberto CARLOS, David BECKHAM, Marcos CAFU, Fabio CANNAVARO, Alessandro DEL PIERO, Ryan GIGGS, Thierry HENRY, Luis FIGO, Paolo MALDINI, RAUL Gonzales

31.07.2007


 

Jose Mourinho yine gündemde

İngiltere Premier Ligi takımlarından Chelsea’nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, arkadaşı Luis Lourenco ile yardımcı antrenörünün ortaklaşa yazdığı bir kitaptan dolayı İngiliz basınında tekrar gündeme oturdu.

Kitapta, Chelsea’nin başkanı Abramovich ile Mourinho arasında geçen diyalogda, Rus iş adamının, Barcelona’nın Brezilyalı yıldızı Ronaldinho, o dönemde futbol hayatına devam eden Fransız yıldız Zidane ve İngiliz futbolcu David Beckham’ı transfer etmek istemesi üzerine, Portekizli teknik adamdan sürekli olarak ‘’hayır’’ cevabı aldığını yazdı.

İkili arasında geçen diyaloğa göre Abramovich’in, ‘’Ben dünyanın önde gelen yıldız futbolcularını önünüze seriyorum. Neden kabul etmiyorsunuz’’ sorusuna Chelsea’nin teknik direktörü, ‘’Siz hiçbir şey anlamıyorsunuz, Chelsea’nin tek bir büyük yıldızı var, o da benim’’ cevabını vermiş.

31.07.2007


 

Millîler, 22 Ağustos'ta Romanya ile oynayacak

(A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 8 Eylülde Malta ve 12 Eylülde Macaristan ile yapacağı maçlar öncesinde, 22 Ağustos Çarşamba günü Romanya ile deplasmanda özel bir maç yapacak.

Bükreş’in Steaua Stadı’nda yapılacak karşılaşmayı Alman Markus Merk yönetecek.

31.07.2007


 

Arnavutluk Malta maçı Arzuman'ın

Türk hakemlerden İsmet Arzuman, 22 Ağustos’ta Arnavutluk ile Malta arasında yapılacak hazırlık maçını yönetecek.

Merkez Hakem Kurulu’nun Arnavutluk Futbol Federasyonu’ndan gelen talep doğrultusunda, Arnavutluk-Malta hazırlık maçına FIFA kokartlı hakem İsmet Arzuman’ın atadığı bildirildi.

31.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004