Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çocuk istismarı sınır tanımıyor

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış, 5-6 aylık çocukların bile artık dilencilerin sömürü aracı olduğunu belirtti. Para verilen çocuk dilencilerin de sokağa bağlanmış olduklarına dikkat çeken Barış, dilenciliğin önüne geçilmesi için birlikte hareket etmek gerektiğini vurguladı.


KRİZ DERİNLEŞTİ

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam tarafından hazırlanan raporda, Irak’ta açlık ve salgın hastalıkların giderek daha yaygın hale gelmekte olduğuna dikkat ç

Marmaray’ın ilk seferi 2011’de

İstanbul Boğazı geçişini 4 dakikaya düşürecek olan ve saatte 70 bin yolcu taşıyacak Marmaray’ın 2011’de bitirilmesi planlanıyor. Başlangıçta 2009 yılı


  Diyarbakır’da ‘Girdap 2’ operasyonu

Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda, aralarında Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği yöneticilerinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.


  Günay: Anayasa konusundaki tavrımız, beyannamede açık

AKP İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay, ‘’Bizim Anayasa konusundaki tavrımız, seçim beyannamesinde açıkça ve hiçbir kaygıya, kuşkuya yer bırakmayacak şekilde, Cumhuriyetin temel ilkelerine bir bütün halinde vurgu yapar biçimde yazılmıştır’’ dedi.


  Fikirlerin açıklanmasına karşı olmayın

TBMM Başkanı Bülent Arınç, AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül’ün “Kemalizm ile ilgili bölümlerin Anayasadan çıkarılması” teklifi ile ilgili olarak, “Bu düşünceler birilerinin hoşuna gider, birilerinin hoşuna gitmez. Ama bizim yapacağımız şey, bu düşünce ve fikir açıklamalarını sabırla, sükûnetle ve anlayışla takip etmek ve dinlemektir” dedi.


  YAŞ, yarın toplanıyor

Yüksek Askerûi Şûrâ (YAŞ), Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile gündemdeki diğer konuları değerlendirmek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak.


  Özdebir ASO Başkanı

AKP’den Ankara milletvekili seçilen Zafer Çağlayan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanlığı görevini Nurettin Özdebir’e devretti.


  Başkanı asil üyeler seçecek

Anayasa Mahkemesi, başkanlık seçiminde asıl üyelerin oy kullanmasını düzenleyen yasa hükmünün iptali istemini reddetti.


  Konyalılar yeni kabinede bakan istiyor

Konya’da yayınlanan bir gazete, “Konya üzerine düşeni yaptı, şimdi bakanlarını arıyor’’ başlığıyla, arka sayfasının tamamını Konya’nın bakan talebine ayırdı.


  Siyaseti bırakarak örnek olmak istedim

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ‘’Türkiye ne çekiyorsa bırakmasını bilmeyenler yüzünden çekiyor aslına bakarsanız. Biz aynı zamanda bırakmasını bildiğimizi göstermek suretiyle herkese örnek olmaya çalıştık’’ dedi.


  AB’ye tam üyelik sürecini iyi yönetin

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (Mersin TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şaman, yeni kurulacak hükümetin AB’ye tam üyelik sürecini iyi yönetmesi gerektiğini kaydetti.


  Omuzlarımızdaki yük ikiye katlandı

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, ‘’Halkımızın 23 Temmuz sabahı boynumuza taktığı madalya, omuzlarımızdaki yükü ikiye katladı’’ dedi.


  Sarıgül: Atatürk’ü kullanarak siyaset yapılmamalı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ‘’Koltuğa bağlı olanlar gidecek, hakka bağlı olanlar kalacak’’ dedi.


  Risâle-i Nur Anlama Semineri sona erdi

Risâle-i Nur Enstitüsü Ankara Şubesi tarafından ikincisi düzenlenen Risâle-i Nur Anlama Seminerleri katılımcılara verilen sertifikalarla sona erdi. Enstitü seminer salonunda düzenlenen ve bir çok farklı ilden katılımın olduğu program iki gün sürdü.


  Yılmaz mazbatasını vekâletle aldı

Rize’den bağımsız milletvekili seçilen eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın mazbatasını, vekâleten Anavatan Partisi eski milletvekili Ahmet Kabil aldı.


  Bağımsızlar yemin törenini beklemedi

Genel seçimlerde bağımsız milletvekili seçilen 20 isim, DTP’ye katılım için başvuruda bulundu. Bağımsız milletvekillerinden 20’si bugün DTP Genel Merkezi’nde parti yöneticileri ile bir araya geldi.


  Mutluluk silâhla taçlandırılmaz

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman, meskun mahalde silahla havaya ateş edilmesi sebebiyle yılda ortalama 700 kişinin “kaza kurşunu” ile öldüğünü söyledi.


  IUS’dan öğrencilere dâvet

Toplam on dört bölümü olan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS), bu yıl ÖSS’ye giren öğrencileri yüzde 10’dan yüzde 100’e varan burslarla kabul edebileceklerini bildirdi.


  Ankara’da sular kesiliyor

Başşehirde 2 gün arayla uygulanacak ve 2’şer gün sürecek su kesintileri Çarşamba günü başlayacak.


  Suşehri Meslekî Eğitim Merkezi açıldı

Sivas’ın Suşehri ilçesinde uzun zamandır ihtiyacı hissedilen Meslekî Eğitim Merkezi, Suşehri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı girişimleriyle açıldı.


  Ankara’nın çehresi de değişiyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Genel Sekreteri Yeşim Uysal, Ankara’nın hemen hemen her yönde hızlı bir gelişim içinde olduğunu belirterek, ‘’Kent merkezinde artık neredeyse konut bazında üretim yapılmıyor. Merkezde konutlar yerini iş yerlerine bırakıyor’’ dedi.


  Sünnet sezonu başladı

Erkekliğe ilk adım olarak bilinen sünnetin özellikle insan hayatında önemli bir nokta olduğunun hakim olduğu toplumumuzda dinî yaptırım olarak da karşımıza çıkmaktadır.


  Asırlık dede ilk kez doktora gitti

Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde oturan ve kayıtlara göre 90 yaşında olan ancak kendisi ve yakınlarının 114 yaşında olduğunu söylediği Ali Gündüz’ün, bugüne kadar hiç doktora gitmediği, düşerek kalça kemiğini kırması sebebiyle hayatında ilk kez doktor yüzü gördüğü bildirildi.


  Nem, kalp hastaları için risk

Giresun Kale Devlet Hastanesi Kardiyologu Uzman Doktor Deniz Şeleci Kuru, aşırı nemli olan Karadeniz yöresinde kalp hastalarının sıcaktan korunmaya daha çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.


  Sıcak ve soğuk bir arada dişlere zararlı

Yaz sıcaklarında soğuk ve sıcak içeceklerin arka arkaya tüketilmesinin diş etlerinde çatlakların oluşmasına sebep olduğu bildirildi.


  Beldenin yarısı İngiltere’de

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Ünlüpınar Beldesinden İngiltere’ye 1970’li yıllarda başlayan göç sonucu, yurt dışında yaşayanların sayısı beldedekilerin sayısını geçti.


  Meke bataklığa dönüyor

‘Dünyanın nazar boncuğu’ diye bilinen Konya’nın Karapınar ilçesindeki Meke Gölü’nün suları, bölge yeterli yağış almadığı için çekildi.


  Anne sütü yetersizse

Konya Vakıf Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hızır Yılmaz, genellikle ilk günlerde miktar olarak yetersiz olan anne sütünün ilk hafta içerisinde günden güne artarak bollaşacağını belirtiyor.


  Sağlıklı mangal nasıl yapılır?

Mangal yapılırken uygulanan yanlış pişirme yöntemleri, akciğer ve sindirim sistemi kanserlerine sebep olabiliyor. Uzmanlar, sağlıklı mangal keyfi için kömür közüyle et arasında en az 15 santimetrelik bir mesafe bırakılması gerektiğini söylüyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004