Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Geçmişin izinde

Şarkışla ilçesi Sivrialan köyünde, dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’na ait, 1982 yılında müzeye dönüştürülen ev de Sivas’ta ilgi gören mekânlar arasında. Ozanın doğum ve ölüm yıldönümlerinde ziyaretçi sayısının arttığı müzede, Şatıroğlu’na ait eşyalar, giysileri, sazları ve çeşitli malzemeleri sergileniyor.



Mevlânâ’nın çağrısına koştular

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen “Aşkın Sultanı” başlıklı konserde Ahmet Özhan “Mevlânâ’nın Dilinden” adlı albümünde yer alan ve sözleri Hz. Mevlânâ’ya ait olan Mevlevi Musikisi’nden seçkin örnekler seslendirdi.



İmamlara tasavvuf dersi

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde görev yapan imamlar ve müezzinler, tasavvuf musikisi dersleri alıyor. Bursa Musiki Cemiyeti Başkanı Erdoğdu Ebeoğlu, din görevlilerinin iştiraklerinin kendilerini sevindirdiğini belirterek, “Bu dersler Türkiye’de ilk defa Dursun Çakmak Hoca ile başladı.



Enez’de kazılara yeniden başlandı

Edirne’nin Enez ilçesinde 1970 yılından bu yana devam eden arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarının bu yılki bölümü başladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, Enez’de 1970 yılından bu yana devam eden kazıların bu yılki bölümünün üç alanda süreceğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004