Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Baykal’dan çatışma mesajlarına devam

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hiçbir siyasî partinin şartları ve konjonktürü kullanarak cumhurbaşkanlığı konusunu kendi tekeline alma çabası içine girmemesi gerektiğini belirterek, ‘’Bu olmazsa Türkiye’de tekrar çatışma ve gerginlik dönemi başlar. Kurumlar arasında huzursuzluk ortaya çıkar, toplum kendi içinde tedirginliklere sürüklenir. Kimseyi, üzmek, tedirgin etmek istemiyorum. Ama herkesi akla ve mantığa çağırıyorum. Akıl ve mantık iktidara egemen olmalıdır’’ dedi.


VATANDAŞLARDAN YOĞUN İSTEK

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, yaşanan kuraklık sebebiyle yağmur duâsı yapılması için il ve ilçe müftülüklerine her hafta yüzlerce e-mail, faks, te

Muzaffer Arslan vefat etti

Bediüzzaman Said Nursî’nin talebelerinden Muzaffer Arslan (80), önceki gece saat 24.00’te Gaziantep Tıp Fakültesi Erişkin Yoğun-Bakım Ünitesi’nde vefa


  İstanbul’un su sorunu yok

Devlet Su İşleri eski Genel Müdürü ve AKP Milletvekili Veysel Eroğlu, “İstanbul’un su sıkıntısı yok, Ankara’nın ise sadece 2 aylık bir sıkıntısı var. Aralık’tan önce su kesintileri sona erer. Yani bu seneyi kurtardıktan sonra problem yok’’ dedi.


  İklim değişikliği küresel dert

Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadele için harcanan küresel çabalara katkıda bulunmaya hazır olduğu ve 2012'den sonra kurulacak yeni sistemin daha fazla ülkeyi kapsaması gerektiğine inandığı bildirildi.


  Tasarruf için 39 cezaevi kapatıldı

Adalet Bakanlığı, büyük cezaevlerini yeniden yapılandırmasının ardından son 6 ay içinde Türkiye’nin farklı il ve ilçelelerindeki 39 ceza ve tutukevini kapattı.


  Ankara’da konuşulan Çankaya senaryoları

Milliyetçi Haraket Partisi (MHP), AKP’nin ‘uzlaşma’ aramadan cumhurbaşkanı adayı göstermesi durumunda, kendi adayını belirleyecek. MHP’nin adayı olarak iki kişinin adı geçiyor. MHP’nin adayı olarak Tunca Toskay ve Sebahattin Çakmakoğlu’nun adı geçiyor.


  Talat: Papulyas’ın şartı kabul edilemez

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas’ın, Kıbrıs sorununun çözümünü Türkiye’ye baskı yapılması şartına bağlamasının kabul edilemez bir davranış olduğunu söyledi.


  MEB bilgi güvenliğine hazırlanıyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bilgi güvenliğini sağlamak için Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile işbirliği yapacak. Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı, bilişim altyapısındaki olası risklerin tanımlanması, değerlendirilmesi ve ortadan kaldırılması için yeniden yapılanma çalışması başlattı.


  Basının dağlar gibi derdi var

Konya Valisi Osman Aydın, basının dağlar gibi sorunu olduğunu belirterek, “Ancak bunlar el birliği ve dayanışmayla çözülecektir’’ dedi.


  Başörtüsü mezara kadar süren bir dinî vecibedir

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, yaptığı yazılı açıklamada başörtüsünün TBMM’ye kadar değil, mezara kadar süren bir dini vecibe olduğunu söyledi.


  Yeni Meclis'i yoğun bir dönem bekliyor

TBMM, 87 yıllık tarihinde 24. başkanını seçmeye hazırlanıyor. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Mustafa Kemal Paşa, bu görevi 3 yıl 6 ay 5 gün sürdürdü. Atatürk’ün ardından Meclis Başkanlığına seçilen Fethi Okyar, 1 yıl 21 gün görev yaptı.


  Vekiller, odalarına yerleşiyor

23. Dönem milletvekilleri, dün kurayla belirlenen odalarına yerleşiyor.


  Gözler, YAŞ’ta

Yüksek Askeri Şûrâ, ikinci gün çalışmalarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında başladı.


  Medya okur yazarlığı çocuklarımızı kurtarır

Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan, Millî Eğitim Bakanlığınca okullarda seçmeli olarak “Medya Okur, Yazarlığı Dersi’’nin konulmasının, çocukların televizyondan olumsuz etkilenmesinin önüne geçilmesi için iyi bir gelişme olduğunu söyledi.


  Mağdur edilen çalışanlar yeni hükümeti bekliyor

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Yeni kurulacak hükümetin kamu çalışanları içinde en çok mağdur edilen yerel yönetim çalışanlarının sorunlarını çözüme kavuşturmasını bekliyoruz’’ dedi.


  OKS sonuçları açıklanıyor

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları bugün açıklanıyor.


  Susuzluğa karşı seferberlik

ATO Başkanı Sinan Aygün hükümetten su konusunda seferberlik ilân etmesini istedi. Su sorunuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, bu sorunun belediyelere bırakılamayacak boyutlara geldiğini belirterek hükümeti su konusunda seferberliğe dâvet etti.


  Çocuğa şiddet oranı yüzde 40

Kimi bölgelerde iki çocuktan birinin fiziksel istismara maruz kaldığına dikkat çeken Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Gonca Yılmaz, “Başbakanlık Aile Araştırma Kurumunun verilerine göre, Türkiye’de ailelerin yüzde 40’ı çocuklarına hafif oranda şiddet uyguluyor” dedi.


  Zonguldak’ı su bastı

Zonguldak’ta önceki gece görülen sağanak yağış sebebiyle çok sayıda iş yeri ve evi su bastı, bazı araçlar trafikte mahsur kaldı. Yağış dolayısıyla il merkezinde su kanalları tıkandı ve kanalizasyon şebekesi taştı.


  Necaşi’nin ülkesine su kuyuları

Türkiye, Necaşi’nin torunlarının su özlemini sona erdirmeye çalışıyor. Hayırsever Türk halkının yardımlarıyla Etiyopya’da geçtiğimiz günlerde 15 adet su kuyusu daha hizmete açıldı. Bunlarla beraber ülkede açılan kuyu sayısı 58’e ulaştı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri