Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Binlerce yıllık birikim ziyaretçilerini bekliyor

Gaziantep Arkeoloji Müzesi Müdürü Ahmet Denizhanoğulları, 23 Haziran 2005 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan ve 5 bin 600 metrekare kapalı alana sahip müzede, 2006 yılı sonu itibariyle 90 bin 731 adet eserin bulunduğunu söyledi.



Burdur Müzesi gittikçe zenginleşiyor

Burdur Müzesi, Roma ve Pisidia medeniyetlerini de kapsayan, MÖ 7000’den günümüze, dokuz bin yıllık geçmişin izlerini barındıran 60 binden fazla eserle Türkiye’nin en zengin müzelerinden birisi olarak gösteriliyor.



Bismil tarihî eser fışkırıyor

Yapımına başlanan Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan tarihî eserlerin kurtarılması amacıyla Hasankeyf ve Bismil’de başlatılan kazılar sürüyor. Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Ilısu köyünde geçen yıl temeli atılan Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan tarihî eserlerin kurtarılması amacıyla Batman’ın Hasankeyf ilçesi ile Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 9 yerde kazılar sürüyor.



Mevlânâ Müzesinde fotoğraf yasak

Konya Müze Müdürlüğünün, Kültür ve Turizm Bakanlığından Mevlânâ Müzesi içinde fotoğraf ve görüntünün yasaklanması yolundaki talebine olumlu cevap geldi. Müze yetkilileri, Mevlânâ Müzesi’ni her gün binlerce, yıl boyunca ise yaklaşık 1.5 milyon civarında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini söyledi.



Ülkemize köprü oldular

Kültürler Arası Köprü Derneğinin katkılarıyla ülkemize gelen Rus ve Tatar çocuklar Tekirdağ ve İstanbul’u doyasıya gezdiler. Kültürler Arası Köprü derneğinin yetkilileri bu gezide çocuklar için minyatür bir tv ve spor klubü kurdu. On gün önce ülkemize gelen sekiz kişilik çocuk grubu Tekirdağ’da bulunan Yeni Asya Vakfına ait Barla Sosyal Tesislerinde bir hafta boyunca, dernek yetkililerince kurulan minyatür spor klubü Yıldız Spor adına çeşitli sportif ve kültürel aktiviteler gerçekleştirdiler.



Mevlânâ’yı arayan Uygulama Merkezi’ni buluyor

Selçuk Üniversitesi Mevlanâ Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Mevlânâ’yı arayan ve onu daha iyi tanımak isteyenlerin başvurduğu bilimsel bir merkez oldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri