Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sünnîler Şiî hükümetle ipleri kopardı

Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin İslâmî Dâvâ Partisi, önceki gün hükümetten çekildiğini açıklayan ülkedeki en büyük Sünnî siyasî blok olan Irak Uyum Cephesi’ne kararlarını yeniden düşünmeleri çağrısında bulundu.


Rice Filistin’de

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, barış anlaşması yönünde bir adım olarak, İsrail’in “ilkeler bildirisi” önerisi üzerinde çalışmaya hazır olduğunu

Bu defa da Hamas ile İslâmî Cihad çatıştı

Gazze’de bir El Fetih üyesiyle bir İslâmî Cihad militanının dünh sabah Hamas’ın silâhlı adamları tarafından öldürüldüğü bildirildi.


  Darfur’da kanlı çatışma

Sudan’ın sorunlu bölgesi Darfur’da Salı günü rakip Arap aşiretler arasında çıkan çatışmalarda 60’tan fazla kişinin öldüğü bildirildi.


  Mübarek, Sarkozy’nin tezine sıcak

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarzoy tarafından ortaya atılan Akdeniz Birliği projesini ilke olarak benimsediğini söyledi.


  Irak, kan gölü

Irak’ta önceki gün bir yandan en büyük Sünnî siyasî blokun hükümetten çekilmesiyle yeni hükümet krizinden endişe edilirken, ülke genelinde düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 142’yi buldu.


  Fransa, Türkiye'yi tartışacak

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin kurumsal reform için komite kurmasının ardından Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) üyeliğinin referanduma sunulmasını da yakında tartışmaya açılabileceği iddia edildi.


  En net ‘Mavi Bilye’

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), yeryüzünün bugüne kadar elde edilmiş en net fotoğraflarını basına dağıttı.


  Karlar ülkesi de susuzluk çekiyor

Geniş ormanlık alanları, gölleri ve kışın yağan bol kar ile sulak bir ülke olan Kanada’da da susuzluk tehlikesi baş gösterdi.


  Kosova, kimliklerde Türkçe’yi kabul etti

Kosova Meclisinin genel kurulunda Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Milletvekili Mahir Yağcılar’ın sunmuş olduğu “Kimlik belgelerinde ve formlarda Türkçe ibarelerin yer alması” önergesi 46 oyla kabul edildi. Bu çerçevede kimliklerdeki Sırpça ve Arnavutça’dan sonra Türkçe ibareler de UNMIK şefinin onaylamasından sonra uygulamaya geçecek.


  94’ünde yüksek lisansı bitirdi

Avustralya’da yüksek lisans programını tamamlayan 94’lük nine, dünyada yüksek lisans eğitimini tamamlayan en yaşlı kişi unvanının sahibi oldu.


  Yaşayan fosil yakalandı

Endonezya’da bir balıkçı tarafından yakalanan ve ‘’yaşayan fosil’’ olarak adlandırılan korkunç görünümlü balık, bilim insanlarınca incelemeye alındı.


  Rusya, kutba dalıyor

Rusya, Kuzey Buz Denizi’ndeki karasuları konusundaki iddialarını ispatlamak için bölgeye bilimsel ekip gönderdi.


  Mississipi’de köprü çöktü

ABD’nin Mississippi eyaletinde, Minneapolis ile St Paul’ü birbirine bağlayan köprünün çökerek Mississippi nehrine yuvarlanması sonucu en az 7 kişi hayatını kaybetti.


  Kahve, kalın bağırsak kanserini önleyebilir

Tokyo Ulusal Kanser Merkezi’nde, 40 ila 69 yaşlarındaki 96 bini aşkın kadın ve erkekle ilgili 1990 yılından itibaren yaklaşık 12 yıllık sürece ait verilerin incelenmesiyle yapılan çalışmada, yeşil çay tüketmekle kalın bağırsak kanserini önleme arasında bir bağlantı bulunamadı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri