Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Süper Lig 50. sezona merhaba diyor

Futbolseverlerin 75 günlük lig hasreti bugün sona eriyor. Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonu, son şampiyon Fenerbahçe’nin, İstanbul’da, ligin yeni takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapacağı maçla başlayacak. 26 Mayıs’ta yapılan 2006-2007 sezonu son hafta maçlarıyla tatile giren ligde heyecan bugünden itibaren yeniden start alacak.

Takımlar, yeni transferlerle güçlendirdikleri kadrolarıyla belirledikleri hedeflere ulaşmaya çalışacak.

11 MAYIS 2008’DE SONA ERECEK

Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonunun ilk yarısı 21-22-23 Aralık’ta oynanacak 17. hafta karşılaşmalarıyla sona erecek.

18 günlük devre arasının ardından ligde ikinci yarı 11-12-13 Ocak 2008’de yapılacak müsabakalarla start alacak. Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonu 11 Mayıs 2008’de oynanacak 34. hafta maçlarıyla tamamlanacak.

İLK DERBİ 7. HAFTADA “SESSİZ’’ OYNANACAK

Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonunda ilk derbi maç 7. haftada Galatasaray ile Beşiktaş arasında Ali Sami Yen Stadı’nda oynanacak. Galatasaray’ın 5 maç seyircisiz oynama cezası sebebiyle, sezonun ilk derbi maçında tribünlerde seyirci olmayacak. Sezonun ikinci derbi maçı ise 11. haftada Kadıköy’de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılacak.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ise ligin 15. haftasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak.

Bu arada, 9. haftada Trabzonspor-Beşiktaş, 13. haftada Trabzonspor-Galatasaray, 17. haftada da Fenerbahçe-Trabzonspor maçları yapılacak.

FENERBAHÇE’DE HEDEF ÜÇ PUAN

Turkcell Süper Lig’de geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe, 2007-08 sezonunun açılış maçında karşılaşacağı ligin yeni ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u yenip, sezona 3 puanla başlamak istiyor. Yeni kadrosuyla ligde yine şampiyonluğu hedefleyen sarı-lacivertliler, Olimpiyat Stadı’nda yapılacak ve taraftarlarına sınırlama olmadığı için büyük bir seyirci desteğiyle oynaması beklenilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında iyi oynayıp, 3 puan alarak, 2007-08 sezonuna iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

F. Bahçe, alacağı iyi bir sonuçla, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında 15 Ağustos'ta Anderlecht takımı ile yapacağı maça da moralli çıkmak istiyor.

BÜYÜKŞEHİR’DE SÜPER LİG HEYECANI

Turkcell Süper Lig’in yeni takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 2007-2008 sezonunun açılış maçında kendi evinde son şampiyon Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Lacivert-turunculu kulübün futbol şube sorumlusu Kamil Dizar, F. Bahçe maçını kazanarak, tarihlerinde ilk kez mücadele edecekleri Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. Dizar, ‘’Fenerbahçe’nin gücünü biliyoruz, ancak biz de lige iyi bir başlangıç yapmak amacındayız’’ dedi.

Maçta Fenerbahçeli taraftarlar için 82 bin kişi kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı’nda herhangi bir kısıtlama yapmadıklarını hatırlatan Kamil Dizar, maç biletlerinin stat gişelerinde 20, 40 ve 75 YTL’den satılacağını duyurdu. Bu arada, maç için İETT, 17.00’den itibaren Kadıköy, Taksim, Mecidiyeköy, Bakırköy ve Yenibosna’dan stada seferler düzenleyecek.

İLK HAFTA PROGRAMI

Turkcell Süper Lig’de bugün başlayacak 2007-2008 sezonunun ilk hafta maçlarının programı şöyle:

11 Ağustos Cumartesi:

21.00 Ankaraspor-Ankaragücü

(Yenikent ASAŞ) - Cüneyt Çakır

21.45 Beşiktaş-Konyaspor

(BJK İnönü) - Selçuk Dereli

12 Ağustos Pazar:

18.45 Trabzonspor-Sivasspor

(Hüseyin Avni Aker) Bülent Demirlek

21.00 Gaziantepspor-Kasımpaşa

(Kamil Ocak) - Barış Şimşek

21.00 G.Birliği-G.Birliği OFTAŞ Spor

(Ankara 19 Mayıs) - Özgüç Türkalp

21.00 Denizlispor-Bursaspor

(Denizli Atatürk) - Vedat Yüksel

21.00 Kayserispor-Vestel Manisaspor (Kayseri Atatürk) - Cem Deda

21.45 Galatasaray-Çaykur Rizespor

(Olimpiyat -Seyircisiz) - Kuddusi Müftüoğlu

10.08.2007


 

Ertuğrul'un Avrupa başarısı

Beşiktaş’ın büyük umutlarla takımın başına getirdiği genç teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yeni sezon öncesi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde takımına kazandırdığı galibiyetlerle teknik adam olarak Avrupa’daki başarısını sürdürüyor.

Geçen sezon Kayserispor ile Avrupa’da başarılı bir grafik çizen Sağlam, Beşiktaş’ı da Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön elemeye taşıyarak başarılarına bir yenisini ekledi.

Ertuğrul Sağlam, Kayserispor teknik direktörü olarak geçen sezon Avrupa’da 8 maça çıkarken, bu mücadelelerde 4 galibiyet, 3 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyet aldı. Kayserispor’un başında Avrupa’da önemli başarılara imza atan genç teknik adam, yeni takımı Beşiktaş’ın başında şu ana kadar Avrupa’da çıktığı 2 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

10.08.2007


 

Bobo gollere devam ediyor

Beşiktaş’ın yıldızı parlayan Brezilyalı genç oyuncusu Bobo, yeni sezon öncesi takımının yaptığı 3 resmi maçta rakip filelere 3 gol göndererek formunun zirvesinde olduğunu gösterdi.

Geçen sezon takıma resmi maçlarda toplam 19 gol kazandıran Bobo, yeni sezonda takımının şu ana kadar yaptığı 3 maçta 3 gol atarak geçen seneki formunu sürdürdü.

Ortaya koyduğu futbolla özellikle Fransız kulüplerinin gözdesi olan ve bu nedenle uğruna kulübünün Fransa’nın St. Etienne takımını FIFA’ya şikayet ettiği Bobo, attığı gollerle yeni sezonda da takımının en büyük silahı olacağını gösterdi.

10.08.2007


 

Kutluay: Kalıyorum

F. Bahçe Ülker’in milli basketbolcusu İbrahim Kutluay, Yunanistan’ın AEK takımına transfer olacağı şeklindeki haberlerin doğru olmadığını belirterek, ‘’AEK’ya transferim söz konusu değil. Fenerbahçe Ülker’in sözleşmeli oyuncusuyum ve burada oynamak istiyorum’’ dedi.

AEK’den resmi bir teklif almadığını vurgulayan İbrahim, şunları söyledi: ‘’AEK’nın başkanı yeni seçildi. Seçilince böyle bir şey söylemiş ama bana bir teklif gelmedi. Geçmişte AEK’da oynadım, çok da başarılı oldum. Ancak, F. Bahçe Ülker’in oyuncusuyum ve burada oynamak istiyorum.’’

10.08.2007


 

Ön eleme eşleşmeleri belli oldu

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu eşleşmeleri, önceki akşam oynanan maçların ardından belli oldu.

2 takımın mücadele edeceği 3. ön eleme turunda, 16 takım Şampiyonlar Ligi’ne kalmaya hak kazanacak. Bu turda elenen 16 takım ise UEFA Kupası’na 1. turdan dahil olacak ve Avrupa kupalarına buradan devam edecek.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme

turundaki eşleşmeler şöyle:

Borisov (Belarus) - S.Bükreş (Romanya)

T. United (Finlandiya) - Rosenborg (Norv.ç)

S. Moskova (Rusya) - Celtic (İskoçya)

W. Bremen (Almanya) - D. Zagreb (Hırv.)

Salzburg (Avusturya) - S. Donetsk (Ukr.)

Ajax (Hollanda) - Slavia Prag (Çek Cum.)

Valencia (İspanya) - Elfsborg (İsveç)

Sarejevo (B. Hersek) - D. Kiev (Ukrayna)

FENERBAHÇE - Anderlecht (Belçika)

G. Rangers (İskoçya) - Belgrad (Sırbistan)

Toulouse (Fransa) - Liverpool (İngiltere)

Benfica (Portekiz) - Kopenhag (Dan.)

Lazio (İtalya) - D. Bükreş (Romanya)

Sparta Prag (Çek Cum.) - Arsenal (İng.)

Zürih (İsviçre) - BEŞİKTAŞ

Sevilla (İspanya) - AEK Atina (Yunanistan)

10.08.2007


 

İstanbul’da F1 hazırlıkları

Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Fırat, bu yıl Türkiye’de üçüncüsü yapılacak Formula 1 Petrol Ofisi Grand Prix’si için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 24-25-26 Ağustos 2007 tarihlerinde üçüncüsü yapılacak olan Formula 1 Petrol Ofisi Grand Prix yarışları için pist çevresindeki yol, kavşak ve çevre düzenleme çalışmalarının bitirildiği, bu yıl pist içerisinde yarışları izleme imkanı bulamayanlar için de yarışın dev ekranlardan canlı olarak pist dışına taşınacağı belirtildi.

Kurulacak tanıtım çadırında, halk oyunları, mini konserler, semazen gösterisi ve çocuklar için çeşitli eğlence mekanları ile yarışların festival havasına sokulacağı ifade edilen açıklamada, bu yıl pist dışına yiyecek ve içecek stantları kurulacağı ve belediyenin seyyar satıcılara karşı 100 kişilik bir zabıta timi kurduğu kaydedildi.

10.08.2007


 

G. Saray'dan Seyrantepe açıklaması

Galatasaray Kulübü, gerekli rekabet ortamının oluşmaması sebebiyle 1 Ağustos’ta iptal edilen Seyrantepe İhalesi ilanına 13 Ağustos’ta tekrar çıkılacağını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ihale sürecinin 13 Ağustos Pazartesi günü yeniden başlayacağı vurgulanarak, ‘’TOKİ ihaleye ilişkin teklifleri 25 Ağustos’ta toplamayı planlıyor’’ denildi.

10.08.2007


 

12 Dev Adam Avustralya ile oynuyor

Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını İstanbul’da sürdüren (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, özel maçta bugün Avustralya ile karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşma SKY Türk TV’den naklen yayınlanacak. İETT, karşılaşma için Taksim, Bakırköy, Kadıköy ve Mecidiyeköy’den seferler düzenleyecek.

10.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri