Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’tan çekilme sinyali

Amerikan araştırma kuruluşu RAND Corporation’ın yaptığı bir araştırmaya göre, Irak’taki şiddet olaylarının yaz sonuna kadar azalmaması halinde, bu ülkedeki Amerikan birliklerinin çekilmesi yönündeki siyasi baskı dayanılamaz hale gelebilir.


‘Azerbaycan Karabağ savaşına hazırlanıyor’

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’ı Ermenilerden geri almak için savaşa hazırlandığı iddia edildi. Rusya merkezli IslamNews sitesinde yayınlanan “Azerbayca

Daily Telegraph: İran rejimi göründüğünden daha zayıf

Daily Telegraph’ın diplomasi editörü David Blair’in İran izlenimlerine iki tam sayfa ayıran gazete, zengin doğal kaynaklara rağmen kötü giden ekonomin


  Bush, destekçilerinin aynası ve aynısı

ABD’de yayınlanan USA Today gazetesi, sayfalarında Başkan George Bush hakkında ilginç bir habere yer verdi. Bu haberde, Başkan Bush’un hâlâ kendisini destekleyenleri görmek için aynaya bakmasının yeterli olduğu ifade edildi.


  Pakistan’ın yeşili, Türk kırmızısı mı oluyor?

Pakistan’da 1,000 rupelik banknotların üzerine koyulan Pakistan bayrağının yeşil değil de kırmızı basılarak Türk bayrağına benzemesi tartışmalara sebep oldu.


  Müşerref olağanüstü hal teklifini reddetti

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, ülkede olağanüstü hal ilân edilmesi teklifini reddetti.


  Belçika’da, ‘İslâmlaşmaya son’ yürüyüşü

‘’Avrupa’da İslâmlaşmayı durdurmak’’ hedefinde olduğunu ileri süren ‘’Stop the Islamisation of Europe” (SIOE) isimli bir kuruluş, 11 Eylül 2007 tarihinde Brüksel’de Avrupa Parlamentosu önünde gösteri düzenleyeceğini açıkladı. Aşırı sağcı örgütlerle bağlantısı bulunmadığını savunan İngiltere ve Danimarka kökenli SIOE, konuya ilişkin açıklamasında, ‘’İslamî yaklaşım ve uygulamaların Avrupa’yı işgaline karşı mücadele verdiğini’’ iddia etti.


  Crespo: AB demokratik küreselleşmeyi desteklemeli

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup üyesi Enrique Baron Crespo, dünyada en fazla kalkınma yardımı sağlayan Avrupa Birliği’nin barış ve sosyal adalet temelinde demokratik küreselleşmenin savunucusu olması gerektiğini belirtti.


  6 yeni tür bulundu

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin, şiddet sebebiyle onlarca yıldır girilemeyen doğu kesiminde, aralarında bir yarasa ve iki kurbağa olmak üzere 6 yeni canlı türü bulundu. Merkezi New York’ta bulunan Doğal Hayatı Koruma Derneği, Ocak ve Mart ayları arasında, Tanganyika gölünün batısındaki ormanda araştırma yapan uzmanların, 6 yeni tür keşfettiklerini açıkladı.


  Karaciğer kanserine erken teşhis metodu

Bilim adamları, karaciğer kanserini erken aşamada tesbit edebilecek ve daha kesin bir teşhis sağlayabilecek basit bir kan testi geliştirdi.


  Böcekler kâinatı rengârenk görüyor

Böceklerin insan gözünün görebildiğinden çok daha geniş bir ışık yelpazesini görme kapasitesi bulunuyor.


  Endeavour sorunsuz fırlatıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) destek amacıyla gönderilen uzay mekiği Endeavour dün başarıyla fırlatıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri