Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BusinessWeek: Türkiye’de birçok risk var

Türkiye’nin birçok “yatırım riski”ne maruz kalmayı sürdürdüğü öne sürüldü. ABD’li ekonomi ve finansman sitesi BusinessWeek’de yayınlanan bir analizde Türkiye’yi “en iyi performans gösteren yükselen piyasa” ilan ederken Türkiye’nin birçok “yatırım riski”ne maruz kalmayı sürdürdüğü belirtildi.


CUMHURBAŞKANI KİM OLACAK?

TBMM Başkanlığı’na muhalefin de desteğini alan Köksal Toptan’ın seçilmesinin ardından sıra gözler Cumhurbaşkanlığı seçimine çevrildi. TBMM Danışma Kur

Kuş Cenneti tarla oldu

Türkiye’nin büyük kesiminde etkili olan kuraklık, doğal hayatı da olumsuz yönde etkilemeye başladı. Kuraklıktan en fazla etkilenen yerlerden biri olan


  Susuzluğa karşı deniz suyu

Türkiye nüfusunun hızla arttığını, buna karşılık Anadolu topraklarının da giderek çölleştiğini hatırlatan Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Çevre Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Savaş Ayberk, “Türkiye susuzluğa çare bulmak için mutlaka deniz suyunu arıtma teknolojilerine başlamalıdır” dedi.


  Bizim Radyo, Mi’râc’da dolu dolu

Bizim Radyo, bugün, birbirinden güzel programlarıyla Mi’rac mucizesinin farklı boyutlarına değinecek.


  Mi’rac Kandilinizi tebrik ederiz

Okuyucularımızın, milletimizin ve İslâm âleminin Mi’rac Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dileriz.


  Kuraklık isyankâr yapıyor

Sosyal Psikiyatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Oğuz Berksun, kuraklık ve susuzluğun insan ve toplum psikolojisini etkileyeceğini belirterek, ‘’Kuraklık ve susuzluk anksiyete ve kaygıya yol açar’’ dedi. Ankara’da yaşanan su sıkıntısıyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Berksun, insan için iki şeyin önemli olduğunu, bunların temel ihtiyaçlarının karşılanması ve bu temel ihtiyaçlarla birlikte günlük hayattaki alışkanlıklarını sürdürebilmeleri olduğunu ifade etti.


  ‘e-Devlet’te ilk 10’dayız

ABD’deki Brown Üniversitesi’nin 198 ülkenin kamu kurumlarının internet hizmetlerini araştırdığı raporda Türkiye ilk 10’a girerek, Almanya, İsviçre, İtalya ve İspanya’yı geride bıraktı.


  Atılan imzalar unutulmasın

Federal Almanya Parlamentosu Milletvekili Hakkı Keskin, CSU Genel Sekreteri Markus Söder’in Türkiye ile ilgili açıklamalarına cevap verdi. Keskin, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Federal Hükümet Almanya`nın çıkarlarına ve dış itibarına zarar veren CSU açıklamalarına artık son vermelidir” dedi.


  Danıştay, çok dilli belediyeye geçit vermedi

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun, Diyarbakır Sur Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın itirazını kabul etmesi üzerine İçişleri Bakanlığı’nın başvurusunu yeniden görüşen Danıştay Nöbetçi Dairesi, Demirbaş’ın görevden düşürülmesine ve Sur Belediye Meclisi’nin feshine karar verdi.


  DEİK, kongre üyelerine Türkiye'yi anlatacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kuruluna (DEİK) bağlı, Türk-Amerikan İş Konseyinin, ABD Kongre üyelerinin danışmanlarından oluşan heyeti ağırlayacağı bildirildi.


  Kıbrıs’ta mekik diplomasisi

BM, ABD ve İngiltere gibi Kıbrıs sorununda “arabuluculuk” görevi üstlenen tarafların, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un, Eylül ayı başında görüşmelerini istedikleri belirtildi. Rum gazetesi Politis’in haberine göre, “arabulucular, bu isteklerine karşın görüşmenin sonuçlarından umutlu değiller”.


  Palmas: Türkiye'yi dikkatli biçimde takip ediyoruz

Kıbrıs Rum yönetimi sözcüsü Vasilis Palmas, Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama çalışmaları konusunda, “Kıbrıs Rum yönetiminin egemenlik haklarını çiğneyip çiğnemediğinin tespit edilmesi amacıyla Türkiye’nin hareketlerinin dikkatli biçimde takip edildiğini” söyledi.


  Ticaret Tüzüğü’nün karşılığı Maraş değildir

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, Rum liderliğinin, Maraş gibi kapsamlı müzakereler çerçevesinde ele alınması gereken bir konuyu, Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün kabul edilmesiyle ilişkilendirmesinin kesinlikle kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.


  BASK'tan, toplu görüşme mektubu

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), toplu görüşmelere katılacak memur konfederasyonlarına birer mektup göndererek, masaya şartlı oturmalarını önerdi.


  AKP Grup Başkan Vekilleri seçildi

AKP TBMM Grup toplantısında, grup başkanvekillikleri için seçim yapıldı. Alınan bilgiye göre, grup başkanvekilliklerine Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli getirildi.


  Köksal Toptan için hangi lider ne dedi?

TBMM Başkan seçilen AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, destek turları çerçevesinde DSP ve CHP’nin ardından Demokratik Toplum Partisi’ni (DTP) ve MHP’yi beraberindeki heyetle ziyaret etti.


  Başesgioğlu Türk-İş'i ziyaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk-İş’e bağlı Hava-İş, TEKSİF, Türkiye Haber-İş, Türk Harb-İş ve Şeker-İş sendikalarının toplu iş sözleşme görüşmelerinde henüz anlaşmaya varılamaması dolayısıyla Türk-İş Yönetim Kurulunu ziyaret etti.


  Engelli ayırımı kalksın

Engellilerle ilgili kuruluşların yeni hükümetten ortak beklentilerini dile getirdi. Ortak beklenti, ayırımcılığın ortadan kaldırılması oldu.


  Kan bağışları yüzde 21 arttı

Türk Kızılayı’na yapılan kan bağışları 2007’nin ilk 7 ayında önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 21 arttı.


  Suriye’den Hatay için su talebi

Hatay’da yaşanan kuraklık sebebiyle bakanlık nezdinde yapılan yazışmalarla Suriye’nin, Afrin Çayı’na Reyhanlı’ya su bırakması istendi.


  Ankaralılar suyu ilçelerden taşıyor

Ankara’nın tamamına üç gün süreyle su verilemeyeceğinin açıklanmasının ardından bir çok vatandaş çevre ilçe ve beldelerde bulunan çeşmelere yöneldi.


  Taksim’de dilenci operasyonu

Zabıta ekipleri Beyoğlu’nda, küçük yaştaki çocukları kullanarak dilencilik yapanlara operasyon düzenledi. Bazı dilencilerin belediye ekiplerine direndiği operasyonda, çocukların korkudan ağladıkları gözlendi.


  İstanbul’da elektrik kesintisi

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle Silivri İşletme Müdürlüğü bölgesinde yarın 08.00-12.00 saatleri arasında Gümüşyaka sahil, 12 Ağustos Pazar günü ise aynı saatlerde Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Piri Paşa ve Mumhane sokakları ile Yemenici Caddesi’nde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirdi.


  Kur’ân talebeleri ilimlerini yarıştırdılar

İstanbul Müftülüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘’Yaz Kur’ân Kursları Bilgi Yarışması’’nda, İstanbul ilçelerindeki Kur’ân kursu öğrencileri dereceye girmek için yarıştı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri