Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bizim Aile “kâinat kitabı”nı okuyor

Çocuklara kitap okumayı sevdirmekten, büyükler için plânlanmış okuma programlarına varıncaya kadar konuyu farklı yönleriyle ele almaya gayret etmiş dergi. Okumak. Evet, Bizim Aile’nin Ağustos sayısı okumak üzerine… Kâinat kitabının en parlak yaldızlı sayfalarından biri olan yaz mevsiminde işlenebilecek en uygun konulardan biri “okumak.”



Belen’de tarihe çivi

Hatay’ın Belen ilçesinde bulunan tarihî Kurtuluş Hamamı’nın restorasyon çalışmaları devam ederken, hemen yanında bulunan tarihî caminin de restore edileceği bildirildi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile yaptırılan ve kendi adının verildiği caminin restorasyonu için projenin Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan geçtiği ve ihale aşamasında olduğu bildirildi.



Ekmek Festivali’nde rekor denemesi

Trabzon’ un Vakfıkebir ilçesinde; Vakfıkebir 5. Ekmek Festivali’nde Genç Müzisyenler Grubu, 48 saat 15 dakika süren en uzun sahne performansı denemesini başarıyla noktaladı. Festivalin 2. günü Cumartesi gecesi başlayan deneme gece saat 01.55’te sona erdi. Genç müzisyenler, Vakfıkebir Belediye Parkı’nda yaptıkları bu deneme ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyor



“Yâverin Konağı” restore ediliyor

Adana’nın Kozan ilçesinde Yâverin Konağı, belediye tarafından restore ediliyor. Tamamlanma aşamasına gelen restorasyon çalışmalarının ardında konak, turizme açılacak. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, butik otel olarak hizmet verecek konağın aslına uygun olarak tadilattan geçirildiğini söyledi.



Sinemasız Kosova’da uluslar arası film festivali

Savaştan sonra altı yıldır Kosova’da düzenlenmekte olan Uluslararası Belgesel Film Festivali (Dokufest) çok sayıda davetlinin katılımıyla başladı.



Genç

Adından anlaşılabileceği gibi bir gençlik dergisi olan Genç, “cinsiyet bulamacına hayır” diyor, Ağustos sayısında.



Altınoluk

“Aylık mecmua” Altınoluk’un Ağustos gündemi “Hayat tarzı hassasiyeti”. Dergi, “Hayatımızda İslamî ölçüleri koruyabiliyor muyuz?” sorusunu kapağa taşımış.



Trabzon

Yepyeni bir “Kültür-sanat-yaşam” dergisi yayın hayatına başladı: Trabzon. İki ayda bir yayınlanacak derginin ilk sayısında, “Bir milyon kişi Trabzon yolunda” kapak dosyası yer alıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri