Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İslâm karşıtı yürüyüşe yasak

“Avrupa’da İslâmlaşmayı durdurmak” hedefinde olduğunu ileri süren “Stop the Islamisation of Europe” (SIOE) isimli kuruluşun, 11 Eylül’de Brüksel’de, Avrupa Parlamentosu önünde düzenleyeceğini açıkladığı gösteri yasaklandı.


SEÇİMLER HEP SIKINTILI OLDU

Yeni Meclisin toplanması ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçim süreci başlarken, seçimler öncesinde yaşanan ve Anayasa Mahkemesine kadar taşınan tartışm

Devlet içinde devlet var

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, ‘’devlet içinde kontrol edilemeyen birtakım güçler bulunduğunu’’, ancak güvenlik güçlerinin ‘


  İşçi göçüne trafik tedbiri

İçişleri Bakanı Osman Güneş, hasat döneminde valiliklerden, tarım işçilerinin çıkış noktalarından itibaren çalışma merkezlerinin bulunduğu ile ulaşıncaya kadar bütün yol güzergâhlarında daha sıkı denetim yapılmasının sağlanmasını istedi.


  Tarım kadınların sırtında

Kırsal alanda çalışan kadınların yüzde 94’ü tarımda istihdam edilirken, kadın faktörünün geri planda kaldığı kırsal kalkınma projelerinin başarısız olduğu ve tarımsal yatırımlarda istenen hedeflerin gerçekleşemediği bildirildi.


  Memur, işçiyi örnek alacak

Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen ve KESK, gelecek hafta başlayacak toplu görüşmelerde, kamu kesiminde çalışan işçi ücretlerinde olduğu gibi, önce memur maaşlarının belirli bir düzeye çekilmesini, ardından diğer iyileştirmelerin yapılmasını isteyecek.


  MİT, istihbarat uzman yardımcısı alacak

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) erkek istihbarat uzman yardımcısı alacak.


  TBMM’deki seçim uzlaşmacı demokrasi kültürünün zaferi

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, TBMM’deki başkanlık seçiminin uzlaşmacı demokrasi kültürünün zaferi olduğunu kaydetti.


  Papadopulos, Talat'dan cevap bekliyor

Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’la görüşmek için kendisinden cevap beklediği bildirildi.


  Hrant Dink adına vakıf kuruldu

Silâhlı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink adına vakıf kuruldu. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin ilânı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.


  DTP Parti Meclisinden öz eleştiri

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Parti Meclisi’nin (PM) seçim sonucuna ilişkin değerlendirmesinde, “Türkiye’nin partisi mi Kürt partisi mi olunduğuna bir türlü karar verilemeyerek ikircikli davranılmıştır. Tüm ezilenlerin, emekçilerin ve demokrat kesimlerin sesi olmayı başaramamıştır’’ denildi.


  KKTC'ye su sondaj makinesi hibe edilecek

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine (KKTC) su sondaj makinesi hibe edecek.


  Beki’den danışman açıklaması

Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin olarak medyada ‘’yakın çevre’’ benzeri muğlak ifadelerle danışmanları üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a atfen bağlayıcı nitelikte yayınlar yapıldığını belirterek, söz konusu haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığını ve sadece sahiplerini bağladığını bildirdi.


  Referandum hazırlığı sürüyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören anayasa değişikliğinin 21 Ekim’de halkoyuna sunulması ile ilgili bir dizi karar aldı.


  Mitinglere güvendi, ama kaybetti

Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı ve Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal, CHP’nin Cumhuriyet Mitinglerindeki kalabalıklara çok güvendiğini, ancak bu kalabalıkların sandığa yansıyamadığını da kaydetti.


  CHP’nin sandalye sayısı 98’e düştü

CHP Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, partisinden istifa etti. Yetenç, istifa dilekçesini TBMM Başkanlığına sundu.


  Başbakan Erdoğan, yağmur duâsına katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını konutunun yakınındaki Aksa Camii’nde kıldı.


  AKP’den MHP’ye Başkanlık Divanı jesti

TBMM Danışma Kurulunda, Başkanlık Divanının 17 üyeden oluşması konusunda uzlaşma sağlandı. AKP kendisine düşen 3 TBMM başkanvekilliğinden 1’ini MHP’ye verildi.


  Kur’ân düşmanı siyasetçiye Hollandalılardan cevap

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan turistler, Hollanda’da Kur’ân-ı Kerîm’in yasaklanmasını isteyen siyasetçiye tepki gösterdi.


  Iraklı Şerzat emin ellerde

İşgal altındaki Irak’tan her tarafı yara bere içinde Türkiye’ye gelen Iraklı Şerzat Hüseyin’e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İHH İnsani Yardım Vakfı sahip çıktı.


  Patlayan borunun suyu 2 saat boşa aktı

Beşiktaş’ta patlayan su borusundan havaya fışkıran su yaklaşık iki saat boyunca boşa aktı. Olay yerine birkaç saat sonra gelen İSKİ ekibi, boruya giden suyu kısa sürede kesti.


  Deniz Feneri’nden sünnet şöleni

Deniz Feneri Derneği, Karadağ’daki 250 çocuğu sünnet ettiriyor. Maddî imkânı yeterli olmayan ailelerin çocukları için gerçekleştilecek sünnet merasiminde güzel bir şölenle de çocuklar sevindirilecek.


  Bolu’da zincirleme kaza

Düzce Kaynaşlı Tem otoyolu Bolu Dağı Tünel çıkışı üzerinde on bir aracın karıştığı trafik kazasında 4 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.


  Havalar ısındıkça depresyon artıyor

Havaların aşırı derecede ısınmasıyla birlikte depresyon rahatsızlığının da arttığı bildirildi. Uzmanlar özellikle şeker hastalığı ve yüksek tansiyonu bulunanların sıcak ortamlardan kaçmalarını aksi halde depresyon artışıyla karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında bulunuyor.


  Su depolarında hijyene dikkat

Kuraklık sebebiyle su kesintilerine karşı su depoları bulunduran ev sahiplerine uyarılarda bulunan İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, genellikle yaz mevsimlerinde ihtiyaç duyduğumuz su depolarının temizliğine dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.


  Erzurumlu hanımlara hipertansiyon dersi

Kâzım Karabekir Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Eğitim Merkezi bünyesinde yürütülen eğitim ve bilgilendirme toplantıları çerçevesinde bölgedeki bayanlar, ‘hiper tansiyon’ konusunda biliçlendirildi.


  Bilgisayar kullananları hangi sorunlar bekliyor?

Bilgisayar kullanıcılarının belli bir zamandan sonra en sık bel, boyun, baş ağrısı, ellere kramp girme ve gözlerde yaşarma gibi sorunlarla karşılaştığı bildirildi.


  ARI MUCİZESİ

Arıların en son teknoloji ürünü bilgisayarlardan bile 625 kat daha hızlı çalıştığı belirlendi.


  Bilim adamları fareyi delirtti

Bilim adamları, “şizofreni” hastalığını daha iyi anlamak için bir fareyi genetik biliminin yardımıyla “şizofren” yaptılar. Dünyanın ilk şizofren faresi, hayvan hakları savunucularının büyük tepkisini çekti.


  Mutluluk hormonuyla sigaraya son

Dünyada 27 yıldır uygulanmasına rağmen Türkiye’de yeni yaygınlaşmaya başlayan luxopunktur yöntemiyle, nikotinin vücudun üretmesini engellediği mutluluk hormonunun harekete geçmesi sağlanarak, yoksunluk hissi yaşatmadan sigara bağımlılığına 4 günde son veriliyor.


  Küresel ısınma 2009’dan sonra artacak

Çevre uzmanları, küresel ısınmanın 2009 yılından sonra artacağı tahmininde bulundular.


  Buzda kaymamanın çaresini buldu

Bursa’da bir genç, kış aylarında kar ve buzlu zeminlerde kaymaların önüne geçen bir buluşa imza attığını öne sürdü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri