Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Dövizle borçlanmayın”

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, “Döviz geliri olmayan vatandaşlarımız dövizle borçlanmalara hiç itibar etmemeli” dedi. İş Bankası ile Kredi Garanti Fonu arasında imzalanan işbirliği anlaşması sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Özince, muhtemel bir küresel krizin Türkiye’yi nasıl etkileyeceğine ilişkin bir soruya karşılık olarak, Türkiye’de çeşitli kırılganlıklar bulunduğunu, ancak muhtemel bir krizden ne büyüklükte etkileneceğinin tam olarak söylenemeyeceğini dile getirdi.


Kuraklık sofrayı da, tarlayı da vurdu

Bu yıl Türkiye genelinde yaşanan aşırı sıcaklar ve kuraklık tarımsal üretimi de olumsuz etkiledi.

Deniz suyunu arıtmak daha ucuz

Arıtım Mühendislik İş Geliştirme Koordinatörü Pelin Torunoğlu, deniz suyundan üretilen 1 metreküp arıtılmış suyun işletme maliyetinin, Reverse Osmosis


  “Greve evet” yanlış karar

Turizmciler ve yerel yöneticiler, THY’deki grev oylamasında ‘’evet’’ kararı çıkmasının Türk turizmini olumsuz etkileyeceğini belirterek taraflara uzlaşma çağrısı yaptı.


  Petrol ithal etmeyebiliriz

Türkiye Bitki Islahçıları Derneği Başkanı ve Ayçiçeği Uzmanı Dr. Yalçın Kaya, “Yağlı tohum üretimini 3-4 kat artırırsak Türkiye ne yağ, ne petrol ithal eder. Potansiyelimiz fazlasıyla var’’ dedi.


  Alış veriş’te, ‘çarşıdan plazaya’ geçiş

Anadolu’nun birçok yerinde hızla yaygınlaşan ve kurulduğu bölgelere canlılık kazandıran büyük alışveriş merkezleri, özellikle yörelerinde farklı bir ticaret kültürünü sürdüren ‘’çarşı esnafı’’nı olumsuz etkiliyor.


  Verginin yüzde 44,7’si İstanbul’dan

stanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç, yılın ilk yarısında Türkiye vergi gelirlerinin yüzde 44,7’sinin İstanbul’da toplandığını söyledi.


  Organik tarımda Avrupa’yı besleriz

Organik Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ (ORTSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Organik Tahıl Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Hüseyin Şahin, Türkiye’nin organik tarım konusunda çok büyük avantajları olduğunu belirterek, ‘’Türkiye güneşiyle, iklim çeşidiyle, organik tarımda bütün Avrupa’yı besleyecek bir bölge’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri