Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ASLAN, OLİMPİYAT'A SEYİRCİSİZ ÇIKIYOR

Galatasaray, 2007-2008 sezonuna ev sahibi ekip konumunda başlıyor. Ancak sarı-kırmızılılar geçen yılki Fenerbahçe maçından kalan “5 maç seyircisiz oynama” cezasından dolayı destekten mahrum kalacak. Ali Sami Yen’deki bakım çalışmalarının devam etmesi sebebiyle de karşılaşma Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

İki takım, bugün yapacakları 2007-2008 sezonu ilk hafta maçıyla birlikte lig tarihinde 25. kez karşı karşıya gelecek. Çaykur Rizespor’un Birinci Lig’e ilk kez yükseldiği 1979-80 sezonundan itibaren yapılan 24 lig maçından 19’unu Galatasaray, 4’ünü Çaykur Rizespor kazanırken, taraflar sadece 1 maçta eşitliği bozamadı. Sarı-kırmızılı ekibin toplam 57 golüne, yeşil-mavililer 20 golle karşılık verebildi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Çaykur Rizespor kendi evinde 2-1, Galatasaray da İstanbul’da 3-1 galip gelmişti.

AÇILIŞI İYİ YAPIYOR

Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonuna Çaykur Rizespor maçıyla başlayacak olan Galatasaray, lig tarihindeki açılış maçlarında toplam 33 galibiyet, 9 yenilgi, 7 beraberlik aldı. Sezona Atatürk Olimpiyat Stadı’nda, geçen sezondan kalan 5 maçlık cezası nedeniyle seyircisinden mahrum, sessiz ‘’merhaba’’ diyecek olan sarı-kırmızılılar, lig tarihinde 31 kez açılış maçlarını evsahibi takım sıfatıyla oynadı.

‘’Cim Bom’’, 2 kez evsahibi olmasına rağmen cezaları nedeniyle İstanbul dışında oynamak zorunda kaldığı bu maçlarda 23 galibiyet, 5 yenilgi, 3 de beraberlik aldı. İstanbul’da yaptığı son 4 açılış maçını da kazanan Galatasaray, geçen sezonun açılış maçında ise Ankaraspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı.

SEYİRCİSİZ DE YENİYOR

Geçen sezondan kalan 5 maçlık cezası nedeniyle sessiz ‘’merhaba’’ diyecek olan Galatasaray, taraftar desteği olmadan da maçlarını kazanıyor. Sarı-kırmızılı ekip, ligde daha önce cezası nedeniyle kendi evinde oynadığı seyircisiz 6 maçtan 5’ini kazandı, sadece 1’ini yitirdi. 5’i Ali Sami Yen, 1’i de Atatürk Olimpiyat Stadı’nda olmak üzere seyircisiz karşılaşmalarda toplam 12 gol atan ‘’Cim Bom’’, kalesinde ise 2 gol gördü. Geçen sezon taraftar desteğinden yoksun 2 maça çıkan Galatasaray, Ankaraspor’u 2-0 yenerken, Kayseri Erciyesspor’a 1-0 yenildi.

HAKAN ŞÜKÜR’ÜN HEYECANI

Galatasaray’ın milli futbolcusu Hakan Şükür, geçen sezon yakalayamadığı gol rekorlarına, bu sezon ligin başında ulaşmak amacında. Türk futbol tarihine damgasını vurarak, gözünü Metin Oktay ve Tanju Çolak’ın gol rekorlarına diken deneyimli futbolcu, Turkcell Süper Lig’de geçen sezon gol yollarında umduğunu bulamadı. Lig maçlarında son golünü 27 Ocak’ta, sarı-kırmızılı takımın cezası sebebiyle Ali Sami Yen Stadı’nda seyircisiz oynanan ve 2-0 biten maçta 44. dakikada Ankaraspor’a atan Şükür, kendisini, Metin Oktay’a ait, Galatasaray formasıyla en çok gol atan futbolcu rekoruna taşıyacak golü daha sonraki 4 aylık sürede bir türlü filelere gönderemedi. Şükür, sarı-kırmızılı takımın geçen sezondan kalan 5 maçlık seyircisiz oynama serisinin ilkinde, Olimpiyat Stadı’nda Çaykur Rizespor ile yapılacak ‘’sessiz’’ maçta golle buluşmak istiyor.

12.08.2007


 

Trabzon 3 puan ve moral peşinde

Bu sezon Avrupada umduğunu bulamayan Karadeniz temsilcisi, lige evinde Sivasspor’a karşı ‘merhaba’ diyor. Avni Aker Stadında 18:45’te başlayacak ve Bülent Demirlek’in yöneteceği 90 dakikayı Lig TV naklen ekranlara getirecek.

İntertoto’da Otelul Galati takımına elenerek UEFA’ya katılamayan bordo-mavili takım, Sivasspor’u sahasında yenerek hem lige galibiyetle başlamak hem de moral bulmak istiyor.

Karadeniz ekibinde uzun süredir sakatlıkları süren Musa ve Risp bugünkü maçta forma giyemeyecekler. Ceyhun’un ise forma giyebileceği öğrenildi. İki takım, Hüseyin Avni Aker Stadı’nda yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 5. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 4 maçın 1’inde bordo-mavililer sahadan galibiyetle ayrıldı, 2 karşılaşma Sivasspor’un üstünlüğüyle sonuçlanırken 1 karşılaşma da berabere bitti.

12.08.2007


 

Gençlerbirliği derbisine dâvet!

Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Muammer Akyüz, ‘’Ankaralı taraftarları belki de bundan sonra Türkiye’nin en önemli derbilerinden biri olacak Gençlerbirliği-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçına bekliyoruz’’ dedi.

Akyüz yaptığı yazılı açıklamada, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçının kendileri için hem heyecan, hem de gurur verici olduğunu belirterek, ‘’Esasen Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçının bizim ligde diğer 16 takımla yapacağımız maçlardan farkı yok. Maçı anlamlı kılan, takımın isminin başında Gençlerbirliği olması, ligin yeni takımı olması ve bize göre ligin en sempatik takımlarından biri olmasıdır’’ dedi.

12.08.2007


 

Kasımpaşa’nın hasreti bitiyor

Turkcell Süper Lig’in yeni takımlarından Kasımpaşa’nın 43 yıllık özlemi bugün son bulacak. Lacivert-beyazlılar, deplasmanda Gaziantepspor ile yapacakları maçla birlikte Birinci Lig’de 43 yıl sonra sahaya çıkacak.

1959-60 sezonundan itibaren toplam 5 sezon mücadele edip, 1963-64 sezonunda sonuncu olarak küme düşen Kasımpaşa, Birinci Lig’de yaptığı toplam 190 maçta 45 galibiyet, 67 beraberlik, 78 yenilgi alırken, 150 gol atıp, kalesinde 256 gol gördü.

12.08.2007


 

Süper Ligde bugün 4 maç daha var

21:00 G. Antep - Kasımpaşa (Barış Şimşek) 21:00 G. Birliği - G. OFTAŞ (Özgüç Türkalp) 21:00 Denizli - Bursa (Vedat Yüksel) 21:00 Kayseri - V. Manisa (Cem Deda)

12.08.2007


 

Büyükşehir’de büyük sevinç

Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonunun açılış maçında, geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe’yi 2-0 yenen ligin yeni takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Karşılaşmayı değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, galibiyetin ilerleyen haftalar için takımlarına daha büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi.

Fenerbahçe karşısında ortaya koydukları performansı sonraki haftalarda da devam ettirmek için daha çok çalışmaları gerektiğini kaydeden Dizar, ‘’İkinci ligden yeni gelmiş bir ekibiz. İlerleyen haftalarda daha iyi bir forma ulaşacağımızı düşünüyorduk. Ciddi hazırlanmıştık. Abdullah hocamız oyun anlayışından ödün vermeden, kapalı futbol oynatmadan futbolcularına güzel bir mücadele sergiletti’’ diye konuştu.

12.08.2007


 

Belçika basını F. Bahçe’yi eleştirdi

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Anderlecht ile karşılaşacak Fenerbahçe’yi yakın takibe alan Belçika basını, sarı-lacivertli takımın ligin ilk maçında ciddi bir etki gösteremediği yorumunu yaptı.

Son şampiyon Fenerbahçe’nin ligin yeni takımı İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-0 yenilmesinin Anderlecht’in şansını yükselttiğini iddia eden Belçika gazeteleri, kur’alar çekildiğinde Anderlecht’i küçümseyen Fenerbahçe’nin kendini çok büyütmemesi gerektiği görüşünde birleşti.

Fenerbahçe’de Alex, Lugano ve Appiah’ın yokluğunun hissedildiği değerlendirmesini yapan gazeteler, Roberto Carlos’un formunu koruduğunu ve Kezman’ın boş alan bulması halinde tehlikeli olabileceği görüşünü dile getirdi.

Sarı-lacivertli takımın savunmasının çok yavaş kaldığını savunan bazı gazeteler ise, Anderlechtli futbolcuların Fenerbahçe defansı karşısında çok rahat bir futbol ortaya koyacağını iddia etti. Bu arada Anderlecht’in yeni transferi Çek futbolcu Jan Polak’ın Fenerbahçe önünde Çarşamba günü forma giyebileceği belirtildi.

Ligin ilk maçında adalesi yırtılan Paraja’nın tedavisi devam ederken, bu futbolcunun da Fenerbahçe ile yapılacak maça yetiştirilmeye çalışıldığı kaydedildi.

13 MAÇ SONRA YENİLDİ

Turkcell Süper Lig’in açılış maçında, ligin yeni ekibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-0 yenilen Fenerbahçe, ligde 13 maç sonra yenilgiyle tanıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor mağlubiyetinden önceki son yenilgisini geçen sezonun 22. haftasında Antalyaspor karşısında alan (1-0) sarı-lacivertliler, 13 maçlık seride 5 beraberlik 7 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.

12.08.2007


 

Yıldız kızlar filede finalist oldu

10. Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası yarı final maçında Rusya’yı 3-1 yenen Türkiye finale yükseldi. Milli takım böylece tarihinde ilk kez finale yükselmiş oldu.

Öte yandan yarı final serisinin bir diğer maçında Sırbistan’ı 3-0 yenen Çin Halk Cumhuriyeti, finalde Türkiye’nin rakibi oldu.

12.08.2007


 

Hakan Kutlu futbolu bıraktı

Ankaragücü kaptanı Hakan Kutlu aktif futbolculuk hayatına noktayı koydu.

Futbola Ankaragücü’nün yıldız takımında başlayan ve aralıksız 28 yıl Ankaragücü forması giyen Hakan Kutlu, bundan sonra kulüpte sportif direktörlük görevini yürütecek. Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, ‘’Ankaragücü’ne futbolcu olarak büyük hizmetleri olan Hakan Kutlu, bundan böyle sportif direktör olarak kulübümüze hizmet verecek. Camiamıza hayırlı olsun’’ diye konuştu.

12.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri