Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Karanlık günler kapıda

Su sıkıntısının ardından şimdi de Ankara ve İstanbul’da elektrik kesintileri yaşanacak. İstanbul’da bazı semtlere 13- 20 Ağustos tarihleri arasında elektrik verilemeyecek. Başşehre de 13-15 Ağustos tarihleri arasında bazı yerlerde elektrikler kesilecek.


YÜZDE 13.6 KAZANDIRDI

Standard and Poor’s’un Temmuz ayı araştırmasına göre Temmuz ayı hisse senedi getirisi açısından Türkiye, yatırımcılarına yüzde 13.6 kazandırdı. Araştı

AKP'den muhafazakârlığa veda

AKP İstanbul Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dış İlişkiler Danışmanı Egemen Bağış, “‘İslâmî kökenli’ ya da ‘İslâmcı’ gibi yanlış sıfa


  Hava-İş’ten grev tehdidi

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, amaçlarının grev olmadığını belirterek, ‘’Bizimle bu konuda restleşmesinler. Her türlü restlerini görürüz. Bu güce ve cesarete sahibiz’’ dedi.


  Listeler bir hafta daha askıda

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketi için 21 Ekimde yapılacak halk oylamasında kullanılacak seçmen listeleri güncelleme için muhtarlıklarda askıda bulunuyor.


  Karınlarını ‘sepet’ten doyuruyorlar

Batman’da hayırseverler vatandaşlar tarafından oluşturulan sepetten 30 bin kişi ekmek yedi. Raman Mahallesi 8. Cadde üzerinde bulunan Kervan Fırını’nda, hayırsever vatandaşlarca oluşturulan sepet sistemi sayesinde yoksul vatandaşlar karnını doyuruyor.


  Toptan’ın görev süresi tartışılıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na 450 oy alarak seçilen Köksal Toptan’ın görev süresinin ne zaman dolacağı şimdiden tartışma konusu oldu. Bazı çevreler Toptan’ın görev süresinin 2 yıl olduğunu iddia ederken, bazı çevreler de bu sürenin 14 ay olacağını belirttiler.


  Cumhurbaşkanlığı seçim süreci işliyor

Cumhurbaşkanlığı’na adaylık için başvuru süresi 19 Ağustos Pazar günü saat 00.00’da sona erecek. TBMM Genel Kurulu’nda yapılan seçimler sonucu, başkan dahil 17 kişilik Başkanlık Divanı oluştu. Böylece Köşk seçim süreci başladı.


  Anavatan kongre yapacak

Anavatan Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve il başkanlarının yayınladığı ortak bildirgede, Genel Başkan Erkan Mumcu’nun olağanüstü kongre çağrısının yeniden yapılanma sürecinin başlangıcı için olumlu bir adım olduğu belirtildi.


  DP Genel İdare Kurulu toplanıyor

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) 15 Ağustos’ta toplanarak kongre tarihi ve Genel Başkanlığı vekalet konularının görüşüleceği Merkez Karar Kurulu ile yapılacak ortak toplantının tarihini belirleyecek.


  Irak pazarını kaybediyoruz

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomisini ayakta tutan Habur Sınır Kapısı’nda yaşanan belirsizliğin sınır ticaretini etkilediği belirtilerek, Türkiye’nin Irak pazarındaki payının yüzde 90’dan yüzde 40’a gerilediği bildirildi.


  İslâmı, güzel yaşayarak örnek olmalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ‘’Modern çağa ve gelişen teknolojiye ayak uydurmalıyız. 14 asırdır, bu topraklarda Müslümanlığı yaşıyoruz. Herkesin gözü bizim üzerimizde iken bizler de herkese güzel örnek olmalıyız. İslâmı ve dini konuşmak yerine onu en güzel şekilde yaşamalıyız’’ dedi.


  Sol’un köşk adayı Başesgioğlu

CHP lideri Deniz Baykal, gazetecilerin cumhurbaşkanlığı adaylığına “Çalışma Bakanı Başesgioğlu olur mu?” teklifine, “Böyle bir öneriyle gelirlerse ismi ağzımdan almış olurlar” diye cevap verirken DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de, bir soru üzerine, “Sayın Başesgioğlu, uzun yıllardır parlamentoda ve Bakanlar Kurulu’nda görev yapan değerli bir siyasetçi ve devlet adamı. Açıkçası o ve benzerlerine itirazımız olmayabilir’’ dedi.


  Hastahanelere içme suyu genelgesi

Sağlık Bakanlığı’nca, şebeke suyunun temin edilemediği durumlarda içme suyu olarak kullanılmak üzere hastane katlarında hasta ve yakınlarının bulunduğu uygun yerlerde yeterli miktarda güvenli su bulundurulması istendi.


  Cinnet faciası: 5 ölü

Trabzon’un Çaykara ilçesinde meydana gelen silâhlı kavgada 5 kişi öldü.


  İlköğretimin yüzde 85’i internete ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürü Nizami Aktürk, ‘’İlköğretim okulu öğrencilerinin yüzde 85’ine, ortaöğretim okulu öğrencilerinin ise yüzde 95’ine internet ulaşmış durumda’’ dedi.


  Yetenç: Sav’ı protesto için istifa ettim

CHP’den istifa eden Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, Genel Sekreter Önder Sav’ın izlediği tutumu protesto için partisinden istifa ettiğini söyledi.


  Mir'ac'ta duâlar yağmur oldu

Üç aylar içinde en önemli gecelerden biri olan Mi’rac Kandili’nde Diyarbakırlılar, camilere koştu. Recep Ayı’nın 27’si olan Mi’rac Kandili’nde Anadolu’nun ilk camisi Ulucamii’ne koşan Diyarbakırlılar, ellerine semaya açarak duâ etti.


  YURTKUR’dan, 761 bin öğrenciye kredi

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nca (YURTKUR), 2007 yılında 760 bin 619 öğrenciye burs ve öğrenim kredisi verdi.


  Belediye’den eğitime büyük destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencileri tebeşir tozundan kurtarmak amacıyla başlattığı “beyaz tahta” kampanyası ile 93 okula 1500 beyaz tahta, monte ettirdi.


  Naylon poşetler riskli

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, pet şişe, kova ve tıbbi atık gibi maddelerin toplanarak tekrar işlenmesiyle üretilen kanserojen riski yüksek naylon poşetlerin (siyah) sağlık açısından risk taşıdığını bildirdi.


  Kiler’den bebeklere ‘kuvöz’ desteği

Kiler Hipermarketler Zinciri, bebek ölümlerinin azaltılmasına katkıda bulunmak amacıyla Türkiye çapındaki mağazalarında “Umuda Destek” kampanyası düzenledi.


  Birinciye ödül

Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, ÖSS’de bütün puan türlerinde birinci olan ve Pendik’te yaşayan Elçin Ergin’e dizüstü bilgisayar hediye etti.


  Her gün 400 yoksula yemek

Halil İbrahim Sofrası Aşevi’nde hazırlattığı yemeklerle yardıma muhtaç vatandaşlarının yüzünü güldüren Ümraniye Belediyesi, her gün 400 kişilik yemeği yoksul ve kimsesiz vatandaşların kapısına kadar götürüyor.


  Sağlıklı bebek için, gebelikte iyi beslenin

Anadolu Sağlık Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Demir, sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için gebelik süresince annenin nasıl beslenmesi gerektiğini anlattı.


  Diyet yemekler çocuğu şişman yapabilir

Yapılan bir araştırma, diyetle uyumlu olarak tüketilmeleri için üretilen gıdaların, çocukların sağlığı için risk oluşturabileceğini ortaya koydu.


  Engelli çocuklara uzay terapisi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde faaliyet gösteren Özel Mavi Boncuk Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde engelli çocuklara uzay terapisi uygulanmaya başlandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri