Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Suyu ‘damla damla’ kullanın

Yaşanan su sıkıntısını aşmada, tarım arazilerinde kullanılacak damla sulama tekniğinin, yüzde 50 su tasarrufu, verimde ise 2 kat artış sağladığı bildirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Alagöz, son günlerde su kaynaklarında yaşanan sıkıntının başta çiftçiler olmak üzere, herkese büyük sorumluluklar yüklediğini söyledi.


Sulama kuyusundan sıcak su çıktı

Konya’nın Karapınar ilçesinde bir çiftçinin sulama kuyusundan çıkan sıcak suyla ilgili MTA’nın inceleme yaptığı bildirildi.

Süte kuraklık zammı

Türkiye’nin büyük bölümününde hissedilen kuraklık, süt üretimini de olumsuz etkiledi, süt fiyatları tırmanışa geçti. Süt işleme fabrikalarının yoğun a


  İran’la elektrikte de işbirliği yapılacak

Türkiye ve İran, doğalgaz ve petrol konusunda uzlaşmaya vardıkları işbirliğinden, ABD’den gelen baskılara rağmen vazgeçmiyor. İki ülke elektrikte de stratejik işbirliğine gitme kararı aldı.


  Kuru sebzelere gurbetçi ilgisi

Tatillerini geçirmek için Türkiye’ye gelen gurbetçiler, yurt dışında sebze fiyatlarının yüksek olması sebebiyle, kış mevsimi için memleketlerinde kuruttukları patlıcan, domates, biber gibi sebzeleri yanlarında götürüyor.


  İGDAŞ devler liginde

İGDAŞ, Türkiye’nin en büyük 500 özel şirketi arasında 30 unculuğa yükseldi.


  Datron şimdi daha hızlı

Intel’in dizüstüler için geliştirdiği Santa Rosa kod adlı platformu Centrino Pro’yu kullanan TW7 serisi Datron notebooklar, Haziran sonu itibari ile mağazalardaki yerini aldı.


  Sivrice’ye 15 milyon avroluk yatırım

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde Hazar Pınarı Doğal Kaynak Suyu Dolum Tesisleri kuruldu.


  Elektrikte kamu ortaklığı fonu kaldırıldı

Elektrik satış tarifesi üzerinden hidroelektrik santralleri ile termik santrallerden alınan Kamu Ortaklığı Fonu payı kaldırıldı.


  Balıkçılık politikamız yok

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İşmen, ‘’Türkiye’nin Avrupa Birliğine (AB) uyum sürecinde, balıkçılık sektörüyle ilgili politikası bulunmuyor’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri