Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sultanahmet Meydanından “hoşgörüye dâvet”

‘2007 Mevlânâ Yılı’’ etkinlikleri çerçevesinde Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen ‘’Hoşgörüye Dâvet’’ isimli ses ve ışık gösterisi, vatandaşlar ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Sultanahmet Meydanı’nda 1 Ağustos akşamından itibaren her akşam düzenlenen gösteride, Mevlânâ’nın hayatı ve felsefesi, yerli ve yabancı turistlere Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde anlatılıyor.



Üsküdar’da tema Dolmabahçe

Üsküdar Belediyesi’nin 5’incisini düzenlediği ‘’Üsküdar’’ konulu resim yarışmasının bu yılki teması ‘’Dolmabahçe’den Üsküdar Manzaraları’’ olarak belirlendi. Üsküdar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ‘’19. Uluslararası Katibim Kültür ve Sanat Şenliği’’ kapsamında organize edilen yarışma, ‘’ilçenin zengin kültürel mozaiğine ışık tutmak, san'atçıyla san'atçıyı, toplumla san'atçıyı buluşturmak ve san'ata katkı sağlamak’’ amacını taşıyor.



Metrodan çıkan tarih

“Gün Işığında Marmaray, Metro, Sultanahmet Kazılarında İstanbul’un Sekiz Bin Yılı’’ konulu sergi, İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde Aralık ayı sonuna kadar sergilenecek.



“Gül-Düşün”le Hoca’yı tanıtacaklar

Konya’nın Akşehir ilçesinde yaşları 18-24 arasında değişen gençler, Akşehir ve Nasreddin Hoca’nın daha fazla tanınmasını sağlamak için Gül-Düşün Bilim, Sanat, Kültür ve Turizm Derneği’ni kurdu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri